Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért nehezményezik a kollegái...

Miért nehezményezik a kollegáim ha a 9 db fagyasztott embriót havonta eggyesével ültettetem be lombikkal és eközben végig táppénzen vagyok?

Figyelt kérdés

Nem érdemes visszamenni dolgozni kettő beültetetés között, mert ahogy kiderül, hogy nem sikerült, pár hét és újra beültetés.

Március óta vagyok táppénzen emiatt.

2014. jún. 17. 09:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

Én is voltam lombikon, nekem nem ajánlotta az orvos, hogy üljek otthon. Ha nem nehéz a munkád, nem tudom, van-e szükség rá, de ezt neked kell eldönteni. Én biztos halálra unnám magam, hogy otthon várjam az eredményt. A munkakörödtől függ, hogy érdemes-e visszamenni két beültetés között. De ha te ezt már úgyis eldöntötted, nem érdemes rajta elmélkedni. Ez van, a többiek nem tudnak rajta változtatni.

Ha jól tudom, a beültetést fagyasztottból lehet egymás után csinálni, hiszen ott már nincs stimuláció. Kb olyan, mint egy sima teherbeesésnél, hogy minden hónapban próbálkozol, aztán vagy megtapad, vagy nem.

De azzal egyetértek, hogy nagyobb az esély kettővel. Nekem is úgy csinálták, mégis elég sokára jött össze.

2014. jún. 18. 11:42
 22/31 anonim ***** válasza:
22%
Úgy látom,vannak olyanok,akiknek nemcsak ezzel a konkrét helyzettel van problémájuk,hanem eleve azzal,hogy valaki gyereket akar és emiatt kiesik a munkából. Legalábbis a 17.válasz sajnos egy elég általános véleményt tükröz. Ami szerint egy szülőképes korú nő megbízhatatlan munkaerő,mert merészelhet gyereket vállalni,esetleg arra vetemedik,hogy veszélyeztetett terhes lesz,holott ez nem egyéni döntés,de sajnos benne van a pakliban,aztán képes rá,hogy otthon maradjon a szülés után a babájával,majd pedig van képe visszamenni dolgozni,amikor a gyereke óvodás lesz. Eközben romba dönti a céget és a kollégái családi életét,akik pedig,mivel családjuk van,nyilván szintén szültek vagy a feleségük szült,mégsincs bennük semmi megértés. Szomorú.
2014. jún. 18. 12:57
 23/31 anonim ***** válasza:
38%
22: itt nem a lombikon van a hangsúly, hanem azon, hogy kérdező többet marad otthon, mint más lombikozó semmilyen extra ok nélkül. Ha sok kollégája van, biztos van köztük más is, aki lombikozott, és nem volt vele otthon 9 hónapig. A válaszolók közül idáig senki se írta, hogy ő is így járt volna és mindenki többet ültetett be.
2014. jún. 18. 14:34
 24/31 anonim ***** válasza:
32%
23: Itt egyáltalán nem azon van a hangsúly, hogy a kérdező többet marad otthon, mint más lombikozó. Nem abban kért tanácsot, hogy otthon maradjon-e táppénzen, vagy amivel még szekáljátok, hogy hányasával és milyen gyakorisággal ültessék be neki az embriókat. Ezeket már eldöntötte, nyilván az orvosával közösen és nyilván ha táppénzen tartja az orvosa, akkor ő ezt orvosilag indokoltnak is tartja. Itt az egyetlen kérdés, amiben tanácsot kért a kérdező az a munkatársak negatív hozzáállása. És igaz, hogy nem írta, hogy mit dolgozik, de a kérdésben az is benne volt, hogy nem érdemes a két beültetés közötti időre visszamenni. Ezt a helyzetet egyértelműen a munkáltató kezeli rosszul, ami a munkatársaknak problémát okoz és ők ezért a kérdezőre neheztelnek.
2014. jún. 18. 14:46
 25/31 anonim ***** válasza:
24%
Nyilván lombik és lombik között is van különbség. Ahogy a 24.válaszoló írja,nyilván az orvosa véleményére adva döntött úgy a kérdező,hogy egyesével kéri vissza az embriókat,nem többesével,és nyilván az esélyek figyelembevételével döntött így. Lehetnek olyan speciális körülmények,amik miatt jobb ha táppénzen marad,pl nem biztos,hogy a munkája során egy irodában kell ücsörögnie,és érthető ebben a helyzetben,hogy magára és a sikeres teherbeesésre koncentrál inkább,amúgy sem az ő dolga megoldani a helyettesítést. Az,hogy másnak az orvosa lombik után nem javasolt táppénzt,nyilván szintén az adott körülmények figyelembevételével történt. Ettől még más orvos egy másik páciensnek javasolhatja ezt,ez szintén nem a kérdező hibája.
2014. jún. 18. 18:31
 26/31 anonim ***** válasza:
38%
Kíváncsi volnék,a kérdező mit szól ehhez a vitához.Bár lehet,hogy jobb ha el sem olvassa,és nem bosszantja ezen is magát.
2014. jún. 18. 20:25
 27/31 anonim ***** válasza:
43%
Kedves kérdező! Nem sok empátia szorulhatott beléd sem, ha ezt a kérdést feltetted. Te nehezményezed, hogy a munkatársaid morognak, mert magánéleti problémák miatt táppénzen vagy( mert ez magánéleti probléma, nem egészségugyi). Te elvarod, hogy értsenek meg, hát te is értsd meg őket. Nyilván, ha a helyettesítésed meg lenne oldva, akkor nem morognának. Te a leendő gyerekeidért csinálod, de nyilván a kollegáidnak is van családjuk. Kis empátia feléjük, és akkor talan ők is megértőbbek lennének veled.
2014. jún. 19. 14:38
 28/31 anonim ***** válasza:
35%

Kedves kérdező!!!

Én teljesen megértelek!5% esélyt mondanak az orvosok nekünk a közös babaváallásra. 4 lombikon vagyubk tul,az utobbi lombiknál beavattam a főnőkeim(2 m.helyem van 7:30-tól este 9-ig dolgozom......)Na most beközölék ha 1,5hétnél többet hiányzom kirugnak.Mondom én neked,igenis maradj táppénzen mindennél többet ér az h nyugalomba maradj és sikerüljön terhesnek maradnod,minthogy azon izgulj h a munkád miatt nem maradsz az.......!Szívből kivánom h sikerüljön!!!

2014. jún. 21. 23:42
 29/31 anonim ***** válasza:
82%
A kérdező kérdezett valamit, amire sokan válaszoltunk. Erre mindenki le lett pontozva. Esetleg be kellene látni, hogy a kollegáknak nem a kérdező hogyléte a legfontosabb. Ha úgy érzi, hogy ezt kell tennie, ahhoz, hogy gyereke legyen, akkor sok sikert, de ne várja el, hogy mindenki az ő problémájához igazítja az életét, vagy ha kénytelen így tenni, akkor legalább had morogjon.
2014. jún. 22. 08:55
 30/31 anonim ***** válasza:
Lehet egy másik kolléga is menne már lombikra, csak a főnök nem engedi amíg a kérdező vissza nem jön és igazságtalannak tartja hogy neki 9 hónapot kell még várni, pedig ő csak 2 hétre menne szabira...
2014. jún. 23. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!