Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért nehezményezik a kollegái...

Miért nehezményezik a kollegáim ha a 9 db fagyasztott embriót havonta eggyesével ültettetem be lombikkal és eközben végig táppénzen vagyok?

Figyelt kérdés

Nem érdemes visszamenni dolgozni kettő beültetetés között, mert ahogy kiderül, hogy nem sikerült, pár hét és újra beültetés.

Március óta vagyok táppénzen emiatt.

2014. jún. 17. 09:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
61%
Meg lehet érteni téged persze,de nyilván a kollégáidat is.
2014. jún. 17. 12:04
 12/31 anonim ***** válasza:
83%

Te a saját érdekedet nézed, ők meg a magukét, és a kettő nem esik egybe. Ezen nincs mit elmélkedni.

Ha neked így jó és megteheted, akkor ennyi. Ők meg persze, hogy fognak háborogni, ha több a munkájuk a te távolléted miatt. Ez egy patthelyzet.

2014. jún. 17. 12:18
 13/31 anonim ***** válasza:
Mi a munkád?
2014. jún. 17. 12:39
 14/31 anonim ***** válasza:
83%
Én a beültetés után 4 napot voltam otthon, de csak mert a hétvége is beleesett. Te 2 hétig pihensz utána? Szerintem nem ezen múlik a siker, de te tudod. Persze ha fizikai munkád vanakkor az más. Én a főnökömmel beszélném meg hogy nekik hogy jobb, ha 2 hetet vagy 2-t meg nem, vagy inkább a folyamatos táppénz. Szerintem pszichésen se jó ennyit otthon lenni, az eredményre várva...
2014. jún. 17. 12:54
 15/31 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem ne foglalkozz ezzel. Koncentrálj arra,ami neked most fontos,máson ne stresszelj. Az egy dolog,hogy esetleg nekik többet kell dolgozni,de neked se könnyű,mivel babát szeretnél,és csak lombikkal lehet.Talán nem tudják átérezni,milyen ez neked,ha nekik nem kellett ilyen problémával szembenézni. Nyilván nem időt akarsz húzni,mint ahogy itt valaki írta,hanem orvossal megbeszélve döntöttél úgy,hogy egyesével ültessék őket vissza. Remélem sikerül hamar!
2014. jún. 17. 16:00
 16/31 anonim ***** válasza:
26%
Tök jó,hogy le lettem pontozva csak azért,mert én nem csesztem le a kérdezőt,hogy hogyan merészel ilyenért táppénzre menni! Könnyen okoskodik az,aki nincs ilyen helyzetben. Ennyi kedves,megértő embert! Sokan azt hiszik,hogy lombikra jókedvében meg unalmában megy valaki. Lehet megint lepontozni.
2014. jún. 18. 08:03
 17/31 anonim ***** válasza:
65%

16:Sokan azt hiszik,hogyha hónapokig táppénzen vannak, a munkatársak örömmel túlóráznak helyette és veszik el az időt a saját családjuktól.Majd amikor elmegy még 9 hónap táppénzre veszélyeztetett terhesként utána pedig 3 év GYES-re, akkor is ujjongani fog mindenki.

A munkatársak szívnak mindenképp, ráadásul ahogy már többen is írták, ez miatt nem kéne hónapokat otthon maradni, szóval így, hogy nem indokolt, tényleg jogos a felháborodás.

Kérdezőnek mondjuk sikerül az utolsó beültetés, otthon volt 9 hónapot, aztán még marad veszélyeztetett terhesnek még 9-et, utána 3 évet ül GYES-en és végül kiveszi a felgyülemlett szabadságait, ami majd kitesz még 3-4 hónapot.9+9+12+12+12+4 és végül 48 hónapot, 4 évet volt távol, amiből 18 hónapig nem vett fel a főnök helyettest, amíg csak sima táppénzen van.

Ha fel is vesznek valaki helyette, akkor is nem lesz ott a kérdező hogy betanítsa, azt is majd a munkatársaknak kell elvégezni pluszban. Aztán szépen mire betanul, beilleszkedik az új illető, addigra kérdező visszalibben és őt is újból be kell tanítani, mert 4 év alatt tuti elfelejtette a nagy részét, és ez is majd megint plusz feladat a munkatársaknak.

Kérdező ha korrekt akarna lenni, akkor nem maradna többet otthon a beültetések után, mint az átlag ember, és ahogy teherbe esik, egyből szólna a főnöknek, hogy otthon szeretne maradni és gyors kerítsenek valakit, akit betaníthat. Nehogy már a munkatársak hibája legyen és ők szívjanak,h kérdező nem esik teherbe.

2014. jún. 18. 09:23
 18/31 anonim ***** válasza:
24%
Ha az alkalmazottaknak túlórázni kell egy tartós táppénzen lévő kolléga helyett az a munkáltató hibája. Ha a kérdező korrekt módon elmondta (márpedig a kérdésből úgy tűnik), hogy ő most minimum 9 hónapig táppénzen lesz, akkor már rég felvehetett volna valakit a helyettesítésére. Az meg pláne nem a táppénzen lévő alkalmazott feladata, hogy betanítson valakit.
2014. jún. 18. 10:07
 19/31 anonim ***** válasza:
55%
Nyilván mindkét felet meg lehet érteni. Ez különben attól is függ, hogy mi a munkaköröd, mennyire megterhelő, esetleg veszélyes anyagokkal dolgozol....Viszont nem tesz jót a szervezetednek, ha havonta csináltatsz beültetést. Az a legideálisabb, ha 3 havonta kettőt rakatsz be, hidd el, hogy a megérni kivárni a 3 hónap szünetet! Ha nem megterhelő a munkaköröd, akkor ráérsz táppénzre menni a beültetés napjától kb 2 hétre, amíg ki nem derül, hogy sikerült-e. Így azért a kollégáknak is elfogadhatóbb lenne, hogy 3 havonta 1,5-2 hetet kell helyettesíteniük, neked meg gondolom jól jön a teljes fizetés. De ezt neked kell eldöntened.
2014. jún. 18. 10:52
 20/31 anonim ***** válasza:
33%
17-es,neked mi a bajod? Nehogy már még bűn legyen teherbe esni,meg szülés után a babát otthon gondozni. És nyilván mindenki gondtalan terhességet szeretne,nem veszélyeztetettként egész nap feküdni,de ez nem mindenkinek adatik meg. Azt meg én inkább az orvosommal beszélném meg,hogy ő indokoltnak tartja-e a táppénzt a beültetés után.Az enyém pl. kifejezetten annak tartotta,és én rá hallgattam,nem pár dühös fórumozóra. Van,aki mindent meg szeretne tenni a baba érdekében.A helyettesítést meg ahogy az utolsó válaszoló írja,a munkáltató dolga megoldani. Nyilván a munkáltató tud minderről,nem szokás titokban lombik kezelésre járni. Nem tudom,te pl súlyos betegen féllábbal is bemész dolgozni,nehogy gond legyen a helyettesítés?
2014. jún. 18. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!