Van akinek enyhe inzulinrezisztenciát állapitottak meg, milyen diéta ajánlott? Le kell mondanom a fehér kenyérfélékről és lisztről meg a cukorról.
Igazából az a lényeg, hogy lassan felszívódó, értékes szénhidrátot egyél csak, azt is meghatározott keretmennyiségek között. Ez magában is foglalja, hogy no cukor no fehérliszt. Amolyan életmód váltás kicsit, de én nem nevezném kínzásnak semmiképp, én a teherbeesés előtt kezdtem el 2 hónappal, akkor már 2 éve nem jött a baba. 2 hónap alatt fogytam 7 kilót, pedig nem is igazán voltam túlsúlyos. Most a 34. hétben vagyok, és eddig 5 kilót híztam, mert még mindig "tartom a diétát". Egyrészt mert irtó veszélyes -vetélés kockázat- ha nem tartod valamennyire a terhesség alatt is az trendet, másrészt én már hozzászoktam az étrendhez, és jól érzem magam így.
A neten rengeteg diétás tippet találsz! pl:
Nem javasolt a tészta. Ha nagyon nem tudod kiváltani semmivel, akkor max durumtészta és max egy női maréknyi. Legalábbis a dietetikus ezt mondta nekem.
Kerülnöd kell a lisztes ételeket, burgonyát!
Felvágott mehet korlátlanul, reggel is, este is! Ha tudsz egyél hozzá minél több zöldséget, egyrészt telít, másrészt vitamin.
Én sem a túlsúlyos kategória voltam, nálunk sem jött a babó, aztán a diéta után szinte rögtön... Rengeteg dolgot blokkol az IR, PCO, IR+PCO, ahogy látod, a kettő sem jár együtt feltétlenül.
Menj el egy dietetikushoz, sokat fog segíteni.
Először is meg kellene állapítani, hogy hány g szénhidrátot ehetsz meg egy nap (testalkat, és egyéb dolgok alapján), és sajnos nem ilyen egyszerű, hogy ne egyél fehérlisztet, és cukrot. De ha belejössz, akkor már tök egyszerű, nem kínzás :)
Utána szét kell osztani a szénhidrát adagot étkezésekre. Annak igaza van, aki írta, hogy a rosszul csinált diéta többet árt, mint használ.
nekem sincs pcos-em, csak IR-em szerencsére, nem is volt durva, de éppen elég ahhoz, hogy ne essek teherbe. Totális életmódváltás után terhes lettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!