Reggelire nem lenne ajánlott a szénhidrátfogyasztás? Lent cikk linkje?
"A szervezet inzulinérzékenysége napszaki ingadozást mutat; a legmagasabb délben, a legalacsonyabb reggel, vacsoraidőben pedig az előző kettő között van. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb mennyiségű szénhidrátot délben célszerű fogyasztani, míg a legkevesebbet reggel."
Tudod... mindent lehet olvasni és az ellenkezőjét is.
Első ránézésre igazad van. Csak azon elmélkedem reggel óta, hogy nem pont fordítva van-e: ha a legmagasabb délben, akkor váltod ki a legnagyobb inzulinválaszt. Ami meg nem jó...Még rágni kell.
Remélem, jön valaki megbeszélni. :)
Izé. Az orvosin nyilván előbb tanítják a processzust, mint hogy elkezdenék mondani a betegségeket. Létezik az inzulin rezistencia, sajnos. Azaz a már felborult rendszerre nézve igenis érdekes a kérdés.
És ha most az az újság, hogy alapjáraton nem ugyanaz az inzulinérzékenység, akkor mi van?
Megpróbálom átfogalmazni...
Te azt mondod, hogy kajától függ az inzulintermelés. Oké. De nem ez volt a kérdés nekünk, hanem a szervezet inzulinérzékenysége. Azaz, ha te még egészséges vagy, normálisan működik a hasnyálmirigyed, májad, nemtommid, akkor valóban, ahogy jön a cukor, termelődik az inzulin, ahogy te mondod.
Viszont vannak olyanok, akik már elintézték ezt a rendet, és inzulinrezisztenciájuk van. Azaz, nem így működik náluk a dolog, nem egészségesen. ahogy te mondtad. És akkor már nem csak a kajától függ az inzulintermelés.
Ha most még ezt megbonyolítják azzal, amit a fenti cikk mond, hogy a test inzulinérzékenysége nem állandó, ugye. akkor mi lesz a következtetés?
Neked az, hogy a kajától függ. Sztem ez helytelen, mert most mondják, hogy nem egyformán hat rád. Azt is mondod, hogy reggel kell enni - ezt mire fel mondod, ha a kajától függ?
Az én véleményem szerint meg - én leginkább nem tudom - , hogy ha a legalacsonyabb az inzuliniérzékenység reggel, akkor reggel változik a legkevésbé a szénhidrátra, ami a keresendő cél. Azaz, éppen együk reggelire.
Feltéve, hogy mind megegyezünk abban, hogy minél kevésbé ingázik az inzulinszint, annál jobb nekünk.
Így már érted, vagy még jobban összezavartam? :)
Orvosoknak tök mindegy hogy ki milyen beteg, bármit ajánlhatnak.. amúgy nem sokat tanulnak valódi táplálkozástudományról, így számukra teljesen érthetetlen ráadásul misztikus a reggeli inzulinrezisztencia. Pedig mérhető jelenség, valóban.
Sok szakértő ezért sem ajánlja sem reggel, sem pedig máskor a sok szénhidrát (legalábbis a gyorsan felszívódó keményítő és cukor) fogyasztását.
Kérdező, nem akármilyen témára tapintottál rá, én azért nem tudom szakemberként tisztelni az orvosokat/dietetikusokat, mert pont erről a témáról halovány lila gőzük sincs. De azt tudják hogyan kell gyógyszert eladni/gabonafogyasztást marketingelni. Tehát miben is szakértők.. marketingben sajnos. A marketing tudományát pedig nem elsősorban a mi egészségünk megőrzésére találták fel. Innentől.. heh, nem szép a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!