PCOS, IR mivel kezelhető legjobban?

Figyelt kérdés
1 évben 1x 2x menstruálok, de olyankor megvan kb 2 hónapig folyamatosan.

2014. márc. 24. 08:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hú. Akkor minél hamarabb fordulj endokrinológushoz, ha valóban ez a gond, akkor metformin+diéta+sport.
2014. márc. 24. 09:04
 2/12 anonim ***** válasza:

[link]

Minden infó 1 helyen.

2014. márc. 24. 10:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Tényleg nincs jobb kezelés, hozzá lehet szokni a diétához is, ne ijedj meg tőle. Ismerősömnek fél év után volt rendes peteérése, és babája lett! :)
2014. márc. 24. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez az ábra jól mutatja a megoldást:

[link]

2014. márc. 24. 21:26
 5/12 anonim válasza:

Szerintem is keres egy jó endokrinológust.Szerintem ha betartod a diétát és heti 3-4 szer mozogsz szerintem az elég.

Merformit a cukorbetegek szedik persze nekünk is ezt adják IR eknek.De szerintem felesleges a szervezetett terhelni gyógyszerrekkel.

Szerintem először mindig az alternatív dolgokat kell kipróbálni először és ha természetesen nem megy akkor végsőként a gyógyszerhez nyúlni!

( Ez csak a saját véleményem)

2014. márc. 26. 09:25
 6/12 A kérdező kommentje:
És kb mennyi idő mig beáll a menstruáció?
2014. márc. 26. 10:57
 7/12 anonim válasza:
Mindenkinél változó szerintem!
2014. márc. 28. 11:58
 8/12 anonim válasza:

Milyen kezelési lehetőségek vannak jelenleg? A PCO szindrómát ma még sajnos gyógyítani nem lehet, de megfelelő készítményekkel minden tünete megszüntethető, csökkenthető. A gyógyszeres kezelés célja egyrészt az inzulin rezisztencia kezelése, másrészt a férfihormonok hatásának kompenzálása, illetve a peteérés, tüszőrepedés elősegítése. Ön tudta? A PCO-szindrómás nők hajlamosabbak a magasvérnyomásra és egyéb szív- és érrendszeri megbetegedésekre is. Az inzulinrezisztencia kezelésére elsődlegesen a cukorbetegek terápiájában is használt metformin hatóanyagú készítményeket ajánlják. Ez a gyógyszer általában pár hónap vagy fél év után kezdi kifejteni hatását. Jelentkezik az első spontán vérzés, szépül a bőr és megindul a fogyás. Vannak azonban olyanok, akiknél a metformin szedése nem hozza meg a várt hatást, azaz nincsen ciklusuk fél év után sem, nem jön létre a terhesség. Esetükben további módszerek jönnek szóba. Ők kipróbálhatnak újabb generációs inzulinrezisztencia elleni gyógyszereket, pl. a glitazonokat is.

Ezt találtam!

2014. márc. 28. 12:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Harmas kezeles minel gyorsabban! Endokrinolkgus vagy olyan nodoki aki endos is egyben.
2014. ápr. 3. 17:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Ahogy írják. 3as kezelés kell. Egyén függő. Van akainek 3 hónap alatt helyre áll, van akinek egy év is kevés- Túlsúlyod van?
2014. ápr. 3. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!