Hogy lehet, hogy a szülő szerint teljesen kezelhetetlen gyerekről az óvodai szakvélemény "igyekvő, jól kezelhető", nem lehet, hogy itt a szülővel van a probléma?
nem feltétlenül. a gyerekeknek is le kell vezetni a feszültséget és nekik még nehezen megy, meg kell még tanulniuk. van olyan gyerek aki otthon adja ki magából, miután egész nap igyekszik viselkedni.
ez nem a szülő hibája
Egyetértek az előttem szólókkal. A gyerekek már ilyen kis korban is érzik, hogy idegen emberek előtt, más közösségben illedelmesebben illik viselkedni.
A kisfiam óvodai csoportjában mindenki szépen betartja a szabályokat, és néhány hisztit leszámítva, csendes, kedves, türelmes gyerekek. De az én fiam is (és anyukáktól tudom, hogy a többi gyerkőc is), otthon eresztik ki a fáradt gőzt. Azért nem "teljesen kezelhetetlen", mint kérdésedben írtad, de sokkal könnyebben elengedi magát családi körben hiszti és idétlenkedés szempontjából.
Azért kíváncsi vagyok, mit jelent a teljesen kezelhetetlen gyermek fogalma. Ott már tényleg inkább a szülővel lehet hiba, ha a gyerek ennyire nem alkalmazkodik otthon semmilyen szabályhoz, és túlnő a szülein.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!