Ha minden hormon eredményem jó, viszont extra túlsúllyal rendelkezem, lehetek még terhes?
Havim aránylag rendszeres, bár 38-40 naposak a ciklusaim.
Nincs PCo-m, pajzsmirigy rendben, meg alapból minden hormonszint, a tesztoszteronom magasabb, de az is a felső határértéken.
Szóval mi lehet még az akadálya?
Mit jelent az extra túlsúly? Hány kiló vagy?
Egy bizonyos érék után úgy ítéli meg a szervezet, hogy a terhesség életveszélyes állapotot idézne elő, ezért akadályozza meg a teherbe esést.
A szervezetünket pedig nem lehet átverni.
én is nagy tulsullyal estem teherbe, ráadásul az elsö együttlét alkalmával.
nem volt gond soha az inzulinnal, se a hormon szintekkel, se vérnyomással, se semmivel és terhesség alatt sem. mindig minden eredményem kiválo volt.
arra sajnos nem tudok választ adni, hogy mi akadálya lehet, hogy nem jön össze nálatok még a baba.
igen, ezt aláirom :)
viszont...én 132 kg val estem teherbe, és kb. az "elhatározástol" számitva egy héten belül. én ugy voltam 132 kg, hogy akkor 6 éve napi kétorát edzettem, mikor elmentem az orvoshoz és megmért, nem akarta elhinni, azt mondta 95kg-nál nem lehetek több... két mérlegen mért le, elküldött minden vizsgálatra (persze akkor én már tul voltam minden ilyesmin), inzulin, vérnyomás, pajzsmirigy minden rendben volt (van).
kellett járni a nögyogyászhoz, meg a védönökhöz is, na azok se akarták elhinni ezt az oriási sulyt..egyik mérlegröl a másikra kellett állnom.
most vagyok 34 hetes terhes, 4kg plusz sullyal és még mindig naponta tornázok, spinningelek egy orát.
köszi :)
nem..meg is lepödtem, mert azért szoktak valami diétát javasolni..pláne, hogy tényleg extrém többletem van. külföldön élünk, elöször Magyarországon mentem el orvoshoz, ö emlitette, hogy hagyjam el a kenyeret, tésztát, péksüteményt, de megnyugtattam, hogy már évek ota nem eszek ilyesmit, nem is hiányzik. itt, ahol élünk, semmit nem mondtak, csak annyit, hogy egyen normálisan.
elég sokáig minuszban voltam a kilokat illetöen, szinte rám támadtak, hogy miket eszek, nehogy fogyokurázzak, egyek rendesen, mert igy a baba nem fog nöni stb. stb... teljesen rám ijesztettek. kérdezték a férjemet, hogy napközben mit csinálok, mit eszek. ö is elmondta, hogy dolgozok, lotok-futok, este 6 után nem eszek, almát, zöldséget, sajtokat, husokat eszek, de köretet, mint rizs, tészta, krumpli nem. hozzáteszem a sulyom engem is teljesen ledöbbentett, söt rendesen sirogörcsöt kaptam az orvosnál, hogy hogy a francba lehet ez...mikor tornázni kezdtem akkor voltam ennyi kilo..de annak már 6 éve, és a z 58-as ruhákbol lettek 46-osak. megnyugtatott, hogy ezzel ne törödjek, egészségesek vagyok, ráadásul senki nem mondaná meg a sulyomat, illetve szülés után találunk rá megoldást, ha nem érzem igy jol magam. (tudom, hogy nem leszek egy rudtáncos, de nekem már az is elég lesz, ha a mérleggel jobb lesz a viszonyom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!