12 évig szedtem fogamzásgátlót. Mennyi eséllyel leszek terhes? Mennyi idő alatt ürül ki ez a mértéktelenül bevitt hormon a szervezetemből?
Teljesen egyéni. Maga a hatóanyag pár nap alatt kiürül. A hormonrenszernek kell idő, amíg visszaáll. Hiszen 12 éven keresztül a természetes működés (a peteérés) teljesen le volt állítva.
Van, akinek 12 év szedés után is simán helyreáll azonnal a ciklusa, és akár első pár hónapban terhes is lesz. De van olyan, akinek magától meg sem jön többet, és orvosi segítség kell ahhoz, hogy egyáltalán menstruáljon és teherbe essen.
33 éves vagyok, 16 évig szedtem, fél évvel a babagyártás előtt hagytam abba. Ennek 2.5 éve.......
HA nem várunk fél évet, lehet hogy rögtön összejön; én már nem várnék!
Nemek majdnem másfél év volt mire beállt a ciklusom, de kellett kapnom mindenféle gyógyszereket.
Most nekem is a 7-9. nap között van a tüszőrepim, és ha nem kapok Utrogestant, akkor 21-22 naposak a ciklusaim. Utróval 28. A méhnyálkahártyám viszont csak nemrég lett olyan méretű, amibe beágyazódhat majd a baba.......
Minden szervezet más, de ha én annó hallok rossz példákat, nem szedem ennyi ideig, az tuti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!