Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 12 évig szedtem fogamzásgátlót...

12 évig szedtem fogamzásgátlót. Mennyi eséllyel leszek terhes? Mennyi idő alatt ürül ki ez a mértéktelenül bevitt hormon a szervezetemből?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez abszolut egyénfüggő, nem lehet tudni a te szervezetedet mennyire tette tönkre, lehet hogy semennyire. Az én példámat tudom csak mondani, világ életemben védekeztem 15- 23 éves koromig tablettával amit azért hagytam abba, mert volt olyan hogy fél évig nem jött meg. Eléggé megviselt hogy állandóan azon paráztam hogy most terhes vagyok e. Aztán megismerkedtünk a párommal és nem sokra rá szerettünk volna babát. 4 év telt el mire sikerült teherbe esnem. Nem tudom hogy mennyi köze volt ehhez a fogamzásgátlónak, de sok időbe telt mire a menszeszem is beállt rendszeresre.
2013. júl. 22. 14:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyéni. Maga a hatóanyag pár nap alatt kiürül. A hormonrenszernek kell idő, amíg visszaáll. Hiszen 12 éven keresztül a természetes működés (a peteérés) teljesen le volt állítva.

Van, akinek 12 év szedés után is simán helyreáll azonnal a ciklusa, és akár első pár hónapban terhes is lesz. De van olyan, akinek magától meg sem jön többet, és orvosi segítség kell ahhoz, hogy egyáltalán menstruáljon és teherbe essen.

2013. júl. 22. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is 15évig szedtem tabit. Kb 1 éve hagytam abba. Azt tudom elmondani,hogy kb 6-7 hónap kellett mire beállt a ciklusom.Nekem túl rövidek voltak a luteálisok.Volt 1 hónap amikor nem volt PÉ-m,de sztem ilyen bárkinek van. Viszont néha 14.-dik napon néha meg 8-9.-dik napon van peteérésem de nem tudom,hogy ez a tabi miatt van-e.Hozzáteszem,35 éves vagyok.
2013. júl. 22. 14:59
 4/4 anonim ***** válasza:

33 éves vagyok, 16 évig szedtem, fél évvel a babagyártás előtt hagytam abba. Ennek 2.5 éve.......

HA nem várunk fél évet, lehet hogy rögtön összejön; én már nem várnék!

Nemek majdnem másfél év volt mire beállt a ciklusom, de kellett kapnom mindenféle gyógyszereket.

Most nekem is a 7-9. nap között van a tüszőrepim, és ha nem kapok Utrogestant, akkor 21-22 naposak a ciklusaim. Utróval 28. A méhnyálkahártyám viszont csak nemrég lett olyan méretű, amibe beágyazódhat majd a baba.......

Minden szervezet más, de ha én annó hallok rossz példákat, nem szedem ennyi ideig, az tuti!

2013. júl. 22. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!