Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCOS kérdés? Ez lehet az oka?

PCOS kérdés? Ez lehet az oka?

Figyelt kérdés
Most ahogy nézegetem a teherbeeséssel kapcsolatos kérdéseket felvetődött bennem, hogy lehet ez a bajom nekem is. nem jön össze a baba sajnos, de más egészségügyi problémáim miatt nem is foglalkoztunk vele mostanában. A menstruációm minden 2. hónapban jön meg, most úgy néz ki akkor sem, mert épp most lenne aktuális. A nőgyógyász szeptemberben azt mondta a stressz miatt és a sok munka miatt. Jelenleg táppénzen vagyok hónapok óta és ez a helyzet nem változott. A betegség miatt vagy nem tudom, 15 kg-t híztam, és az édességevés rámtör néha, ezt is olvastam, hogy tünet lehet. Ahhoz a nőgyógyászhoz nem megyek vissza, majd keresek valaki mást. A szőrösödés csak a hasamra igaz, szülés óta (6 éves a kisfiam) Ez kizáárja a betegséget? vagy kialakulhat később is, Köszönöm ha valaki segít és válaszol!
2014. febr. 17. 12:20
 1/3 tubifex válasza:

pcos okoz szőrösödést, mivel a férfihormonok vannak túlsúlyban. valószínűleg csak az egyik petefészked működik, azért rendszertelen a menstruációd.

az evés/falás-rohamok szintén jellemzőek,mivel a kimaradt menstrúáció miatt nem volt peteérés és ilyenkor a szervezet úgy hiszi, mintha terhes lennél. a pcos nem múlik el magától. jelenleg úgy gondolják, hogy egy veleszületett anyagcsere zavar okozza. ha nem kezelik, egyre súlyosbodik és komoly cukorbetegség is felléphet.

2014. febr. 17. 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:

kialakulhat bármikor. sokaknak sikerül az elsö baba simán a második meg nem mert közben inzulin rezisztenciás lesz.

Endokrinológust keress fel, ez nem nögyógyászati betegség, A meddöségi része csak következménye az anyagcsere zavarnak, ha az javul a nögyógyászati része is javul.

2014. febr. 17. 12:45
 3/3 anonim ***** válasza:
A PCOS nem múlik el magától és a 3as kezeléstől sem,csak kordában tartható,viszont ha megszeged a szabályokat akkor újra a régi lesz,ez sajnos egy gyógyithatatlan betegség,könnyű vele élni,ha odafigyelsz. Ezek mind lehetnek jelek sajnos,viszont ha pl a petefészked nem policisztás az még nem jelenti azt,h nincs PCOS-ád,az LH-FSH arány mutathat erre biztosabb jelet. Nem zárja ki a betegséget,m először is ez mellett is teherbe eshet vki,de kialakulhatott később is.
2014. febr. 17. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!