Mit tegyek? Kihez forduljak?
A pajzsmirigynél mit jelent a teljesen jó érték?
Azért kérdezem, mert mikor nekem is babásodási gondojaim voltak néztek TSH-t, és azt mondta rá az orvosom hogy JÓ, határértéken belüli.
Mire egy jó szakemberhez (endokrinológus) kerültem derült ki, hogy a régi orvosom szerinti JÓ Tsh nem is volt jó, mert egy dolog hogy határérték, de a babához 2alatt kellene lenni.
Elég gáz az orvosod. Szerintem keress valaki mást. Elég csúnya dolog egy rendszertelen 35-40 napos ciklusra azt mondani hogy jó ez, ha van már gyereke úgyis lesz, ez sehogy nem jó, rendbe kellene tetetni majd (mással) :)
Lehet IR, vagy PCO is a dologban, az is okoz a PM mellett túlsúly is és rendszertelen mensest.
Kívánom a legjobbakat!
Szia!
PCOS-nak sokféle tünete lehet, ezek közül az egyik, hogy ultrahangon sok kis ciszta látszik a petefészekben. Az alapbetegsége az inzulin rezisztencia, ezt endokrinológus tudja kimutatni terheléses cukor + inzulin vérvétellel.
De nem kötelezően vannak jelen ciszták, akkor is okozhat ez gondot, ha nincsenek.
Kezelést is ő tud rá adni : metformin, mozgás, diéta.
A TSH-d tényleg jó, ha a t3 és t4 is rendben van, és nincsenek tüneteid, akkor a pajzsmirigyed OK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!