Milyen jellegű orvoshoz forduljak? Szerintem van peteérésem, de a méhem valamiért nem tudja megtartani a "babát".
Csinaltal mar hogorbet vagy ovitesztet?
Ezt doki mindenkepp keri! Nogyogyaszati hormonpaneled van? Miota probalkoztok?
Ezeken elsonek at kell esni es ha indokolja valami csak akkor kaphatsz gyogyszert
Lehet hormonpotlas fog kelleni! Ne hagyd magad elkuldeni, 1 ev utan mar indokolt a kivizsgalas! Haziorvossal nezethetsz pajzsmirigyet dee a nogyogyaszati hormont csak nodoki kerheti! Jarj utana!
Probalkoztatok magasra emelt csipovel es hasonlokkal? A nodoki kerni fog hogorbet! Azt is jo ha elkezded! :)
Úgyahogy próbálkoztunk pozikkal.
Hát akkor nekiállok reggelente méregetni a hőmet. köszi
Meg akkor elmegyek a háziorvoshoz, pajzsmirigyes vérvételre, meg kérek általánosat is ha már ott vagyok..
Nemtom, menjek másik nődokihoz? Vagy endokrinológus rendbe rakhat nődoki nélkül? Endo-hoz van már időpontom.
Ha van mar endodokid akkor vard meg ot mert van olyan, hogy valakivel egyutt dolgoznak es "osszeszoknak".
En pajzsmirigybeteg vagyok (csak emiatt 4 evig nem lettem terhes, ha meg igen vagy veteles lett vagy fejlodesirendellenesseg...) nekem a nodoki ajanlott endodokit a korhazukon belul...
Az endodoki fog tudni segíteni, várd ki türelemmel, míg eljutsz hozzá. Háziorvos és nődoki nem sokat tud a hormonokról, nekik ilyen esetben egy dolguk lenne : endodokihoz irányítani. Ha nekiállnak kezelgetni, több problémát okozhatnak, mint amennyit megoldanak.
Visszamenőleg persze senki sem fogja tudni megmondani neked, hogy valóban egy korai vetélésed volt, vagy csak simán később volt ovud, és emiatt késett a mensesed.
Viszont kezelni bármivel is csak alapos kivizsgálás után lenne szabad. A hőgörbe helyett én inkább egy rendes hormonlabort (3.-ik és 21.-ik napi hormonsor), pajzsmirigy hormonokat és terheléses cukor + inzulin vérvételt javasolnék, ezekhez nem kell hónapokon át minden áldott reggel hőt mérned, és ugyanúgy kiderít mindent, amit a hőgörbéből lehet tudni. (csak az ovu időpontját nem).
Tőlem egyébként sem a saját nődokim, sem a meddőségis dokim, sem az endokrinológusom nem kért hőgörbét. Pedig megfordultam náluk párszor. :-)
A hőmérőzés szerintem a legjobb út a "rágörcsölés" felé. :-( Nehéz úgy nem gondolni a babatémára, ha már az ébredés utáni első pillanatban erre kell koncentrálni. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!