Mellcsatorna elzáródással nődokihoz vagy a háziorvoshoz forduljak?
Nem kell egyikhez sem. Szoptatási tanácsadót keress fel.
Nekem jó párszor volt, sosem mentem orvoshoz.
Először meleg borogatás kell rá. Én úgy szoktam, hogy egy henger alakú üvegbe teszek olyan meleg/forró vizet, amit a bőrőm elvisel. Bezárom az üvegez és görgetem ide-oda a fájó részen.
Aztán jön a masszázs. Mindig a bimbó irányába kell simítani, egy kis nyomással (fájni fog), és ismételgetni néhány percen át.
Aztán mellre tenni a babát úgy, hogy a baba álla legen a csomó felé, mert abba az irányba szív a legerősebben. (Ha kell, ehhez fektesd a babát a hátára, pl. a francia ágyon és térdelj fölé alkartámaszba, így szoptass, így a gravitáció is segít.
Amíg tart ez a fájdalmas időszak, addig minél sűrűbben szoptass és mindig a fájós mellel kezd, ha szükség van rá, akkor a másikból fejj ki annyit, hogy ne telítődjön túl. Ha a babát nem tudod sűrűn mellre tenni, mert nem fogadja el, akkor két szoptatás között ismételd az első két lépést, aztán fejj, amennyi csak jön a fájós ciciből. Kb egy-másfél nap alatt így kimegy a csomó. A fájdalom még egy-két napig maradhat(egyre enyhül).
Ja és ha van szabd kezed, akkor amikor a baba épp szopik, akkor is simítsd bimbó irányba a csomót.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!