A háziorvoshoz mikor kell menni? Mi a teendő akkor ha nekem utoljára áprilisban volt munkahelyem és lejárt a tb-m? Első babámat várom és nem tudom mit kell csinálnom ilyen esetben!
Szia
a háziorvos ráér, először menj el nőgyógyászhoz, majd a védőnőhöz. én 16 hetesen voltam a háziorvosnál azt hiszem ő csinállt egy ekg-t és megmérte a vérnyomásomat.
H nincs tb-d akkor azt tudod tenni hogy bejelentkezel a munkaügyre ott kérsz egy papírt a tb-hez (Ez a papír azt tartalmazza hogy hány napja vagy bejelentkezve a munkaügyre) Ezután el kell menned a területileg hozzád tartozó önkormányzatba azon belül az adóügybe, és ott tudod igényelni a tb támogatást amit innentől kezdve egy évig fizetnek neked.
Csak ha meg lesz a baba akkor le kell mondani mert akkor már a GYES-ből vonják le.
Boldog babavárást.
37 hkm
3-as, ne írj már hülyeséget, mert félrevezeted a kérdezőt!
A háziorvosi ellátás sem ingyenes természetesen!
"A háziorvosi ellátást a társadalombiztosítás szempontjából biztosítottnak tekinthető személyek, valamint az egészségügyi szolgáltatásra jogosult (a továbbiakban együtt: biztosított) személyek térítésmentesen vehetik igénybe."
Ebbe a kérdező jelenleg nem tartozik bele.
Szóval akkor röviden ki kell fizetnem magam után a tb-t minden hónapban hogy megkapjam a megfelelő ellátásokat úgy mond ingyen! így már értem!
köszönöm a válaszokat :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ajánlom figyelmetekbe a 13. választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!