A mai napon az orvos egy véralvadékot észlelt a méhszájban valamint egy polypusnak látszó képletet! Ha volt valakinek ilyen, mi volt a teendő vele?!?
Nekem előtte fedezték fel és kiszedték-rutinműtét.
De hogy terhesen mit csinálnak vele azt nem tudom-de így biztos nem zár rendesen. Doki mégis mit mondott?
Szia!
Nekem is volt mindkét terhességem alatt polipom, ráadásul mindkettő rossz helyen és piszok gyorsan nőttek (a fertőzésveszély miatt mindig le-lecsíptek belőle, ha túl hosszú lett). A lecsípett darabokat mindig vitték további vizsgálatra, hogy ne legyen baj, de szerencsére mindegyik jóindulatú volt.
Nekem a doki azt mondta, hogy terhesség alatt nem szedi le őket, mert az enyémek méhen belül tapadtak és a méhszájon át lógtak ki (elnézést a gusztustalanságért) és félt, hogy beindítja a vetélést/szülést.
Egyik fiamnak sem lett semmi baja, csak én aggódtam magam halálra, mert a polipok naponta többször is vérezgettek (wc-zés, tüsszentés, köhögés, lehajlás miatt). A terhesség vége felé már folyamatosan véres folyásom volt. Kínomban azon viccelődtem, hogy több betétet használok terhesen mint amúgy.
Végül a szülés közben mindkét alkalommal maguktól leváltak, nem volt velük baj, nem igényeltek további kezelést.
Nekem a második terhességemnél vette észre a doki. Csak legyintett, de minden vizsgálatnál megnézte, hogy nőtt-e. Nekem szerencsére nem vérzett. A tervezett 3. gyerekem fogantatása előtt leszedettem. Rövid egy napos altatásos "rutinműtét" - mármint a dokinak. Ki is kapartak, de semmi fájdalmam nem volt utána, alig véreztem, nem volt vészes.
Azóta (kop-kop-kop) nincs semmi... bár azt mondják, kiújulhat.
Egyébként ártalmatlan dologról van szó, nagyon-nagyon ritkán rákosodik el. Majd szülés és szoptatás után sztem vetesd le és megnyugszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!