Kiderült, hogy 6hetes terhes vagyok mim a teendő? Ugyanis az orvos semmit nem mondott csak azt hogy terhes vagyok. Folsavat elkezdtem szedni más egyéb teendőm van-e?
Szia.
Volt már szívhang is??Mert ha igen,akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védőnőhöz,aki innentől kezdve gondozásba vesz,és figyelemmel kíséri a terhességedet :)
Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni,majd ezeket inkább már félidőnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida,Elevit)meg B6 vitamint,az jó hányinger,hányás meg émelygés ellen.
Gratulálok a babához :)
30+6 hkm
Nekem orvos mondta,hogy majd félidőtől kell ezeket szedni,mert ezeknek a vérképzésben van jelentőségük.Na mindegy,egyébként én terhesvitamint már a velőcső lezárulása után kezdtem szedni.Mert beágyazódás után 15 nappal már lezárul.Sokak olyankor még nem is tudják,hogy terhesek,és már akkorra ez a fontos folyamat le is zárul.
Első voltam.
3 as vagyok, bocsi tényleg nem kötözködésből de
a magzati fejlődés 3-4.hetében megzavarja a homocisztein az agy és gerincvelő kialakulását a magzatban.
A kérdezőnél ha nem volt még szívhang akkor jó eséllyel nincs is 6 hetes sem még, csak 5 (5+ valamennyi) és akkor még (mivel a magzat ebben az esetben még csak 3-4 hetes) jó eséllyel hatásos a folsav.
A vasban teljesen igazad van, hogy még most (ha alapban nem volt vérszegény) nem érdemes elkezdeni mert akkor csak végigszenved 8 hónapot székrekedéssel mondjuk. (ha hajlamos rá)
ja és még magneb6-ot is szedtem a 2. hónapban mert néha voltak görcseim.
Boldog babavárást és könnyü terhességet kivánok, utolsó voltam. 22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!