10 hetes terhes vagyok, és a mai nappal közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom, mi a teendő?
Nem kellett volna belemenned a közös megegyezésbe. Mivel november 2-án lejárt a próbaidőd, így teljesen jogszerűtlenül küldtek volna el rendes felmondással, hiszen már 3-tól élt a felmondási védelem.
Mivel beleegyeztél így már sok mindent nem tudsz csinálni. Ha maradt volna a munkaviszonyod, akkor járt volna minden ellátás, így sajnos majd csak a gyes fog.
Elárulod, miért egyeztél bele?
Úgy néz ki, hogy így csak az egyszeri anyasági, majd havonta a gyes és családi fog neked járni.
Engem is 10 hetesen küldtek el, de nem mentem bele a közös megegyezésbe, elmentem munkanélkülire, azalatt szültem és jár a gyed.
Nem maradhatsz végig táppénzen, mert a passzív táppénz csak 30 napig jár.
És ha most vagy 10 hetes, akkor jó eséllyel kaptál volna gyedet, ugyanis a gyedhez nem kell két év folyamatos munkaviszony, csak 365 nap. És ha augusztusban szülsz, akkor neked az pont meglett volna.
Vagyis ha lejár a passzív táppénz, onnantól semmit nem fogsz kapni.
Legfeljebb álláskeresésit, ha még maradt.
Szia!
Két év alatt kell meglennie 365 napnak,aminek nem kell folyamatosnak lennie.Nagyon buta dolog volt belemenni a közös megegyezésbe.A tb-t magad után kell majd fieztned (menj be az apeh-hoz,ott kérvényezheted) és csak gyest+csp-t kell majd fizetned.Megjegyzem az egy dolog,hogy kikészítettek:el kellett volna jönni táppénzre,nem felmondani.
Bizony fizetned kell. Ezért köss megállapodást, bemégy az APEH-ba, és kérsz papírt, hogy fizethesd magad után a tb-t. Valamivel kevesebb, mint 5000Ft havonta, de így ingyenes lesz az egészségügyi ellátás.
Így viszont valóban nem járt volna a tgyás gyed, kivéve, ha őstermelőként 7 millió feletti éves bevételed volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!