Gyed alatt megszűnt a munkaviszonyom, közös megegyezéssel, kifizetik a szabikat. Jogosult vagyok álláskeresési járadékra? 42nap szabi összegbe mennyi kb?
Ha a gyed alatt szűnt meg, attól még passzív jogon végig kapod a gyedet. Egyszerre gyedet (még ha passzív is) és járadékot nem kaphatsz, mint ahogyan egyszerre gyest és járadékot sem kaphatsz.
Álláskeresési járadékra akkor vagy jogosult, ha az igénylést megelőző négy évből van 365 biztosítotti napod (a passzív gyed nem számít bele), ha ez megvan, akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra. Az ideje max. 270 nap lehet, de ez attól függ, hogy az elmúlt négy évben mennyi a biztosítotti napod, 5 biztosítotti napra jut egy járadékos nap.
A 42 nap szabi durván 2 havi bér.
Köszi a válaszokat!
Apuka lesz itthon gyeden,mert ő többet kap mint én.Én meg megyek dolgozni,egy családi napközibe,van már helyem,csak el kell végeznem egy tanfolyamot,és arra az időre szeretnék álláskeresésit kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!