Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes terhes vagyok, és a...

10 hetes terhes vagyok, és a mai nappal közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom, mi a teendő?

Figyelt kérdés
2007 szeptembertől 2008 június végéig munkanélkülin voltam, majd 2008 július 1-től főállású őstermelő (saját magam után vizettem a járulékokat)ezt nem számolják munkaviszonynak. 2010 augusztus 2-tól dolgoztam munkahelyen, november 2-án lejárt a próbaidőm, megtudták hogy terhes vagyok és elakartak küldeni. November 17-e óta táppénzen vagyok, de a mai nappal (2010 12 03) közös megegyezéssel megszűnt a munkahelyem. Mire vagyok jogosult ill mi a teendő?
2010. dec. 3. 12:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az ellátásért nem kell fizetni de a tb-t fizetned kell magad után. Ez kb 5000Ft havonta. Be kell menj az Apeh-hoz mert ott intézik...
2010. dec. 3. 13:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nem értem, miért nem kérdeztél itt az aláirás ELŐTT??? Ekkora őrültséget még nem is hallottam. Szülésig táppénzen lettél volna és kész. Ez nagyon sokaba fog neked kerülni...
2010. dec. 3. 14:17
 13/14 A kérdező kommentje:

Tudom, de azt mondták hogy akkor fel fogják jelenteni az orvost is hogy miért vett táppénzre, illetve folyamatosan zaklatnak akkor. Nem szerettem volna ha az orvosnak is valami kára származna ebből.

Már csak azt nem tudom ha beíratkozák a terhességem alatt valamilyen tanfolyamra a munkaügyin keresztül akkor is kellene-e fizetnem magam után tb-t? Illetve hogy csak 4 hónapos munkaviszonyom van jár-e esetleg valamilyen segély?

2010. dec. 3. 14:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Talán kapsz a munkaügytől tanfolyamot, de azzal nem jár pénz.

Inkább keress fel egy munkajogászt, mert egyértelműen megtévesztéssel vettek rá a szerződés felbontására. A terhességi táppénz miatt hiába jelentik fel az orvost, semmilyen fogást nem fognak rajta találni. Csak arról szólt az egész, hogy téged megfélemlítsenek.

Ne viccelj, te is pénzből élsz, az ilyen szemét munkáltató zsebében hagynál még 8 havi fizetést? Te meg addig levegőből élsz?

Kapd össze magad, és keress fel valóban egy munkajogászt, ha minden jól megy, tud segíteni neked, hiszen amit a munkáltatód csinált, az törvényellenes volt a javából!

És ha csak a babádra gondoltál, gondolj arra is, hogy milyen jó lenne annak a babának, ha egy csomó bevételed lenne még a születéséig!

Ne hagyd magad, mert piszkosul átvert a munkáltatód, és komoly esélyed van arra, hogy visszavesznek.

ÍGy meg biztosított leszel végig, és a második babánál már járni fog a tgyás és a gyed is!

2010. dec. 3. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!