Nőtársaim, akik nem tudtok teherbe esni, hogy építitek
le az ilyen megjegyzéseket?
Figyelt kérdés
Lassan 38 éves leszek és még nincs gyerekem, mert két méhen kívüli terhességen vagyok túl és legutóbb egy vetélésen. Egyre inkább nehezen kezelem az olyan megjegyzéseket, hogy: "háát nálatok még nem lesz baba?" , "Húzzatok bele", "miért nincs"? "szűűjjé mááá"! stb.
Néha már olyant mondanék, amit tényleg nem akarok.
Ti mit szoktatok erre válaszolni? Vannak frappáns bevált válaszok?
2014. jan. 10. 15:00
1/10 anonim válasza:
Nekem ugyan csak egy vetélésem volt, de nagyon sokan zaklattak ezzel a témával, mivel erről nem beszéltem a környezetemnek, nagyon bántott. Egyszer elhatároztam, hogy a következő érdeklődő részletes beszámolót kap a történtekről, hogy vegye már észre magát. Aztán végül ritkult az érdeklődés, úgyhogy nem kapták meg a részletes választ.
2014. jan. 10. 15:03
2/10 A kérdező kommentje:
A mai afféromnál én is éreztem késztetést, hogy inkább elmondom, de közben meg annyira érdekelte őket a téma, hogy a kérdés felvetése után szétszéledtek, szóval a válaszra lehetőség sem volt.
2014. jan. 10. 15:12
3/10 anonim válasza:
Nem voltam így, de azért adnék egy ötletet. Egyszerűen feleld azt, higgadtan és kedvesen, hogy: -Ne haragudj, de ez a téma az életemnek egy intim részlete, így nem szeretnék erről beszélgetni.
2014. jan. 10. 15:13
4/10 anonim válasza:
Én azt szoktam mondani, hogy nem lehet.
Erre általában kb. annyi a válasz, hogy "óóó jajj" és le is tudtam a dolgot :)
Nagyon kevesen voltak, akik "mélyebben" belekérdeztek, hogy mi is a baj.
2014. jan. 10. 15:16
5/10 anonim válasza:
Ha egyedi gyereket szeretnétek irjatok. ingyen adagolok
2014. jan. 10. 15:35
6/10 anonim válasza:
Én el szoktam mondani hogy régóta szeretnénk de sajnos nálam van hormonális probléma. én ebben nem látok semmi szégyelnivalót, a környezetünkben pedig mindenki tudja mi a helyzet nálunk, barátok scalád mindneki. Mivel ez sajnos nem a mi döntésünk én ezért mondom el engem az idegesit ha azt hiszik azért nincs még mert mi nem akarjuk ezért én elmondom mi a szitu. Tudom sokan nem igy vannak vele én igy. Én nem vagyok képes erröl titkolozni a lelkemnek is könnyebb amikor elmondhatom a hozzám közelálloknak hogy épp hogy érzek mik történnek velünk/velem stbvan. Nekem még egy terhességem sem volt a lassan 5 év alatt. Viszont én még csak 29 vagyok. Nagyon remélem hogy az idei év meghozza a kis csodát.:) Neketek is ezt kívánom:)
2014. jan. 10. 15:37
7/10 Naombika válasza:
Engem idegesit hogy azt hiszik en nem akarok meg gyereket... :( Azt szoktam mondani, hogy "Majd lesz ha Isten ad" Eleg soknak leesik igy, hogy mi midnent megteszunk de ha egyszer nem akar jonni nem tudunk mit csinlani...
2014. jan. 10. 15:59
8/10 Goldie76 válasza:
Sajnos én is szembesülök ezekkel a kérdésekkel: na??? és nálatok mikor lesz MÁÁÁR? Meg tudnék őrülni másfél év után. Kár volt jelezni hogy most már a baba a következő, eljegyzés után, nem az esküvő a fontos, hanem hogy legyen egy közös babánk. Az ilyennek már durván visszaszólok: majd szólok ha lesz valami, addig meg nyugi! Szóval nekem is elegem van ezekből az emberekből! Miért nincs egy kis tapintat bennük? Á, nem egyszerű! Kitartás , és hamarosan pozitív teszteket kívánok. :)
2014. jan. 14. 15:49
9/10 anonim válasza:
Egy éve szeretnék második gyereket.
A múltkor egy nagyon ritkán látott nőrokonom kiváncsiskodott. Először kérdezte, hogy szeretnénk-e még egyet. Erre mondtam, hogy igen, szeretnénk majd. De ez nem volt elég neki. Volt pofája megkérdezni, hogy a férjemmel mit beszéltünk meg. Hát erre mit lehet mondani? Valahogy elterelődött a téma.
De aztán újra visszatért hozzám (nem hagyta nyugodni a kérdés), és azt kezdte el mondani, hogy nekik milyen jó volt a gyerekek közötti majdnem egy éves korkülönbség. Hát mit tettem? Vidáman ELFUTOTTAM a három és fél éves gyerekemmel, aki épp szaladgálni akart. Amúgy sétálni voltunk együtt a családdal.
Hogy lehet ilyen pofátlan vki? Nyilvánvaló, hogy nálunk már nem lesz kis korkülönbség.
2014. jan. 16. 22:28
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sajnálom, hogy ilyen sok nő küzd ezzel a problémával. Lehet, hogy ezentúl csak annyit fogok rá válaszolni, hogy nem akarunk gyereket, így aztán nem lesz több kérdés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!