"fényevő" babák anyukái! Vékony a babátok? Csak én kapok állandó rosszalló megjegyzéseket?
Mit és mennyit eszik egy nap. Pl ma mit evett?
Hány cm?
Nálunk nagyon kedves a védőnő és a gyerekorvos is. Ha a Te cipődben lennék, fognám a kicsit, elvinném, elmondanám nekik az aggodalmam, és kapnék rá választ.
(Az enyém meg pont sokat eszik, és Ő sem dagi, és egy ideje eléggé stagnál a súlya.)
Anyukád az én kislányomtól mennyire kiakadna:-). 2,5 évesen 10,5 kg és a doktornő szerint jó, nem sovány, igaz, csak 87 cm. Ráadásul jól is eszik, de állandóan mozog.
Ti milyen alkatúak vagytok? Ha jókedvű, nem fogy, akkor ilyen alkat, nem fog hízni. Nekem egyébként a védőnő pont azt mondta, hogy ne erőltessem, ne menjek utána, mert az nem jó. Nem is tettem és nagyon szépen eszik.
Mi az a fényevő baba?
Ebben a korban ha nem kapja meg a szükséges minimum táplálékot, súlyos fejlődési problémái lehetnek.
Ne fuss utána tányérral, semmiképp. Gondolj bele ha neked nem lenne kedved valamit megenni és felállsz az asztaltól, mire valaki felkapja a tányérodat és rohan utánad és tukmálja, hogy edd meg. Lenne hozzá nagyobb kedved, ha már előtte sem volt?
Meg hát amúgy is az evés asztalnál folyik, nem szaladgálás közben.
Esetleg kipróbálhatsz újdonságokat számára, hátha már unja ezeket az ízeket és valamire rákap, de azért legyen egészséges.
Úgyhogy azt a bogarat hesegessd el hamar :)
Ne foglalkozz az anyuddal.
Ha a gyerek nem beteges, jó kedvű, mozgékony, valamennyi gyümölcsöt eszik naponta ennyi étel neki elég. Ha melegszik az idő, és többet lesztek kinn, többet mozog az étvágya is nagyobb lesz.
A lányom 2 évesen volt 11,2 kg. Most 3 éves 12,2 kg - kapaszkodj meg - túlsúlyos!!!! A védőnő szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!