Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért nem tudok teherbe esni?

Miért nem tudok teherbe esni?

Figyelt kérdés
Semmi rendellenességem nincs. Másfél-2 éve próbálkozunk hiába.
2013. nov. 28. 13:29
1 2 3
 21/24 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Lehet hogy a dokid jó nőgyógyász, de a meddőségi kivizsgálás nak csak egy része az ő szakterülete. Az átjárhatósági vizsgálat, amire nem akar elküldeni, pont az övé lenne, a hormonvizsgálatok, amikre elküldött (gondolom a rengeteg vérvétel ezt takarja)pedig nem az övé, és nem is bíznék meg a véleményében.

Inszemnél nem derül ki, hogy átjárhatóak-e a petevezetőid, viszont előtte kötelező az átjárhatósági vizsgálat, anélkül normális helyen nem is csinálják meg. Valamiért a dokid szerintem nem meri bevállalni, és ebben az esetben én nem is erőltetném, hogy ő csinálja.

Ha szerinte mindketten rendben vagytok, fogd az eddigi leleteiteket, és keressetek egy meddőségi centrumot,(mindjárt az endokrinológus után, mert ahhoz lehet hogy ott sem értenek) mert ezek szerint ő többet nem tud nektek segíteni.

Ha valóban megbízol benne, majd teherbe esés után menj hozzá vissza terhesrendelésre. :-)

2013. dec. 2. 17:46
 22/24 A kérdező kommentje:
Olyan cukorterhelésen voltam, ahol éhgyomorra és 2 óra múlva vettek vért. A 2 órás érték magasabb lett mint a normál-ezt tegnap tudtam meg. Nálunk már szóba került, hogy tavasszal megcsinálja az első inszemet, de az átjárhatóságit nem csinálja meg. Szerinte fölösleges, mert ha az első inszem nem sikerülne, utána valószínű, hogy rögtön megcsinálná.
2013. dec. 3. 09:59
 23/24 anonim ***** válasza:
De a cukorterhelésen inzulint nem nézetek? Ha nem akkor semmiképpen nem lehet állást foglalni abban a kérdésben, hogy van ún. inzulinreziszenciád. Ezt a vizsgálatot mindenképpen meg kéne csináltatni, és az eredményét endokrinológussal kiértékeltetni. Szerintem átjárhatósági nélkül felesleges inszemmel próbálkozni, már csak azért is, mert ha kisebb elzáródási probléma van, utána természetes úton is összejöhet a baba.
2013. dec. 3. 10:26
 24/24 Passiflora ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Amiről szerintem még érdemes lenne meggyőződnötök (ha eddig nem történt még meg - nem tudhatom, mivel erről nem írtál), az az, hogy a pajzsmirigy működéseddel minden rendben van.

Egy olyan vérvételre, ahol a TSH / FT3 / FT4 értékeket nézik, a házirorvos is adhat beutalót, nem csak szakorvos.

Az ideális TSH értéknek nagyon nagy szerepe van a mind a fogamzás, mind az egészséges várandósság szempontából, és ez jóval alacsonyabb, mint ami egyébként a referencia tartomány felső határa. Sajnos saját tapasztalatból mondom, hogy ezzel a nőgyógyászok egy része sincsen tisztában, vagy nem tulajdonít neki akkora jelentőséget, mint a hozzáértő endokrinológusok.

A saját ismeretségi körömben 4 olyan esetről tudok, amikor vagy több év hiábavaló várakozás, vagy a második vetélés után foglalkoztak csak ezzel az orvosok, és a kivizsgálás után olyanokról is kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésük van, akikre egyáltalán nem voltak jellemzőek a tipikus tünetek. (Az egyik jellemző velejárója a pajzsmirigy alulműködésnek a lelassult anyagcsere és hízás, ugyanakkor az érintett ismerőseim közül kettő normál testalkatú, egy pedig a testtömeg indexe alapján a sovány kategóriába esik.)

Még egy dolgot szerettem volna írni, bár erről már másik hozzászóló is írt, ha jól emlékszem. Én sem értem, hogy az inszemináció után mitől derülne ki valakiről, ha esetleg nem átjárható valamelyik v. netalán mindkét petevezetéke. Ha netalán nem jár sikerrel, akkor annak jópár más oka is lehet, nemcsak petevezeték elzáródás.

Minden jót kívánok Nektek, és azt, hogy minél előbb kopogtasson a várva várt gólya! :-)

2013. dec. 3. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!