Miért nem tudok teherbe esni?
Figyelt kérdés
Semmi rendellenességem nincs. Másfél-2 éve próbálkozunk hiába.2013. nov. 28. 13:29
1/24 anonim válasza:
Voltál már kivizsgáláson nőgyógyásznál? Számtalan oka lehet ha egy nő nem esik teherbe. Lehet a párodnak nem megfelelő a spermája (minősége, mennyisége), vagy hormonális okai vannak, pajzsmirigy, ciszta, petevezeték elzáródás, nem megfelelő peteérés, stb. Tényleg rengeteg oka lehet. El kell menni kivizsgálásra, hátha megtalálják az okát.
2/24 anonim válasza:
Sajnos van úgy, hogy teljesen egészséges embereknek is nehezen megy, nem lehet megmondani miért...:(
3/24 A kérdező kommentje:
Voltam én is, a férjem is, mindkettőnkkel minden oké. Sőt, a biztonság kedvéért több orvosnál is jártunk, semmi eltérés nincs egyikünkben sem. Vitaminokat kaptunk, de azzal sem sikerült teherbe esni.
2013. nov. 28. 13:35
5/24 A kérdező kommentje:
Nem csináltak. De konkrétan ez mit jelent?
2013. nov. 28. 13:40
6/24 anonim válasza:
Az én bátyám és sógornőm is már több dokinál jártak, mindenféle kivizsgáláson. Minden rendben van mindkettőnél. Mégis 5,5 éve nem jön a baba. Most erre mit mondjak? Senki nem tudja mi az oka, szervi oka elvileg nem lehet, de mégse jön. Passz. Van ilyen sajnos.
7/24 anonim válasza:
Az nagyon ritka, de persze előfordul, hogy semmi gond, mégsem jön a bébi. Az viszont gyakoribb, hogy van gond, de az orvos nem veszi észre. Szerintem menjetek el egy meddőségi kezelésre, és ott célirányosan kézbe vesznek benneteket. Esetleg nem ártana egy ednokrinológust is felkeresni.
8/24 Nitókrisz válasza:
Lehetnek lelki okai is. Miota probalkoztok?
9/24 Nitókrisz válasza:
Aaa, ne haragudj, elozo vagyok - nem olvastam rendesen el, most mar latom miota :) de ne idegeskedj szerintem, lehet tenyleg lelki okok miatt.
10/24 Manka68 válasza:
Szia!
Olyan nincs, hogy minden rendben, mégsem jön a baba. Az viszont sajnos gyakori, hogy nem találják meg a problémát.
Például hiányos kivizsgálás miatt. Sajnos ez a tudományág még nagyon gyerekcipőben jár, több a találgatás, mint a biztos tudás, ezért az is előfordulhat, hogy ismert a probléma, de nem hozzák összefüggésbe a sikertelenséggel, vagy épp megoldásuk nincs rá.
Nem szabad leállni a vizsgálatokkal addig, míg ki nem derül mi a baj.
Esetleg ha leírod, milyen vizsgálatokon vagytok túl, milyen eredménnyel, meg tudnánk mondani mi nem volt még, amit esetleg érdemes lenne megcsináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!