Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért nem tudok teherbe esni?

Miért nem tudok teherbe esni?

Figyelt kérdés
Semmi rendellenességem nincs. Másfél-2 éve próbálkozunk hiába.
2013. nov. 28. 13:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
A cukorterhelésen át vérvételek, a férjemnek andrológiai vizsgálatok sokasága volt. A petevezeték-átjárhatósági nem volt megcsinálva, mert állítólag az ilyen fiatalon (28 év) nagyon evésszer fordul elő, ill. az inszem során az úgy is kiderül. Mire lehetne még elmenni? Várom a véleményeket! És köszönöm a válaszokat, hálás vagyok nektek!
2013. nov. 29. 11:58
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

4. voltam. Hogy érted, hogy ilyen fiatalon kevésszer fordul elő?

Nekem 20 évesen volt az első méhen kívüli terhességem a petevezetőmben. Már akkor is azt mondták, hogy ez nagyon ritka és nem kell tőle tartani, nekem mégis bekövetkezett tavaly ismét a másik petevezetőmben, amit ki is operáltak.

Mivel a korábbi műtét több, mint 15 éve volt, nem találtak róla adatokat a számítógépben és nekem sincs meg a zárójelentésem, de az orvosom állította, hogy a másikat is kioperálták anno. Így hát el is indultunk a meddőségi centrumba, átestem a különböző vizsgálatokon, köztük a HSG-n is, amit kérdeztél, hogy mi az.

Ez egy kontraszt anyagos vizsgálat, folyadékot juttatnak fel a méhbe, és pár pillanat alatt röntgen felvételt készítenek. Kb. ez az átmosás is, annak akinek van petevezetője, a folyadék segíti kirajzolódni a petevezetéket, így a röntgenen látják, ha van elváltozás, valamint ha el volt záródva, a folyadék segíti megnyitni és sok esetben ezután a vizsgálat után teherbe esnek.

Mivel azt állították ,hogy nekem egyik sincs meg, én csak méh űr vizsgálat céljából feküdtem fel az asztalra. A röntgenen sem látszott, hogy ott lennénének a vezetékeim.

Rá pár hónapra terhes lettem :-)

Ha nem is ment bele a folyadék a kioperáltnak hitt petevezetékbe, állítólag segíthette megnyitni azon a részen, ahol csatlakozik a méhhez.

Igazából nem tudom, hogy van-e különbség a HSG és aközött, amit csak úgy emlegetnek köznyelven, hogy átmosás, de nem ártana erőltetned ezt a dolgot, rákérdezni az orvosodnál, vagy egyszerűen fogni magatokat és elmenni a meddőségire. Ott mindenkinek megcsinálják ezt a vizsgálatot. Mindenkit meddőnek tekintenek, aki legalább egy év rendszeres próbálkozás után sem tud teherbe esni. Mi a budaira jártunk, ha van kérdésed, nyugodtan írj akár privátban is.

2013. nov. 29. 14:04
 13/24 anonim ***** válasza:
Szia! Én mindenképpen javasolnám, hogy a lelki oldaláról is járjátok végig a dolgot, és keress, vagy keressetek fel egy jó pszichológust. Azért írom ezt, mert nálunk ez vált be, ennek köszönhetjük a kisfiunkat, akit februárra várunk. Szervileg mindketten rendben voltunk a férjemmel, és az összes praktikát bevetettük, hiába. Januárban felkerestem egy pszichológust, aki nagyon sok lelki "gátat" tárt fel a teherbeesés kapcsán, illetve megtanított az autogén tréningre is. Június elején terhes maradtam. Sok sikert!
2013. nov. 29. 19:19
 14/24 anonim ***** válasza:

Nekem 23 èvesen akartak àtjàrhatósàgit csinàlni,de terhes lettem így ne került rà sor.

Baràtnömèknèl sem talàltak semmit mièrt ne jön a baba.Elsö lombik sikerült,nemsokàra Szul :)

2013. nov. 29. 21:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
cukorterhelés mellet inzulint is néztek? mert az is nagyon fontos. És a HSG is mindenképp jó lenne, függeltenül a kortól, mert vmilyen gyulladás is okozhatott pl. elzáródást.
2013. nov. 30. 13:57
 16/24 anonim ***** válasza:

-méhtükrözés

-átjárhatósági vizsgálat

-inzulin rezisztencia

-autoimmun betegségek kizárása

2013. dec. 1. 21:57
 17/24 A kérdező kommentje:
Méhtükrözést nem is javasoltak, az átjárhatósági vizsgálat a dokim szerint nem kell még, az inszemnél úgyis kiderül, ha esetleg nem átjárható. Az inzulin rezisztencia miben más a cukorterhelésnél? Az autoimmun betegségek kizárásáról pedig még nem is hallottam a meddőséggel kapcsolatban. Köszönöm a segítségeteket! Várom a javaslataitokat, sok újdonsággal szolgáltok nekem! Annyira nem vagyok képben...
2013. dec. 2. 10:15
 18/24 anonim ***** válasza:
Ezt még mindig nem értem, hogy az inszemnél hogyan derül ki, hogy átjárható-e vagy sem.
2013. dec. 2. 10:23
 19/24 A kérdező kommentje:
Jó kérdés. Csak annyi nyugtat, hogy nagyon jó orvosom van, maximálisan megbízok benne, és tudom, mindent elkövet a siker érdekében. Szerintetek álljak elé és kérdezzem meg, hogy ezekre a vizsgálatokra miért nem küld el? Nem lenne bunkóság a részemről?
2013. dec. 2. 13:02
 20/24 anonim ***** válasza:

Az inszemnél sehogy nem derül ki, hogy átjárható vagy-e vagy sem. Az átjárhatósági vizsgálat elvégzése a meddőségi protokoll része. Ennek kihagyása szerintem hiba a doki részéről, pláne, hogy már lassan két éve próbálkozok. Nem értettem pontosan, hogy inzulint néztek-e nálad, de rákérdeztél az inzulinrezisztencia, cukorterhelés összefüggésére. Az inzulinrezisztencia diagnózisát csak ún. cukorterheléses vizsgálat során tudják felállítani. A vizsgálat során 3-szor nézik az inzulin és cukorértékeidet. Ha csak cukrot néznek, az semmi,az nem elég diagnózis felállításához, kell az inzulint is nézni.

A dokiban meg persze bizzál meg, mert az fontos, de ne feltétel nélkül. Sajnos sok olyan van, hogy azt hiszi az ember a legjobb ellátást kapja, azt pár év után rájön, hogy a legjobbnak gondolt ellátás, még a közepes szintet is alulról súrolja...

2013. dec. 2. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!