Mist akkor normails vagy sem?

Figyelt kérdés
Nagyon el.vagyok keseredve.Ket ev utan vegre talaltunk valamit a 7.napi vervetelen alacsony a progeszteron (hatarertek fele), a 21.napin magas a prolaktik (hatarertek duplaja). Az elso orvos szerint megvan a baj (o vette le a vert). Az endoki szerint meg ennyi meg boven belefer es semmi gond. Most akkor kinek higyjek? Mar nagyon szeretnenk babat , tegnap ota bogok, mert nem igaz hogy mindenkinek sikerul csak en jarok orvostol orvosig es makkegeszsegesek vagyunk csak epp gyerekunk nem lesz soha.
2013. aug. 8. 07:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem mindenkinek sikerül, ezen az oldalon olvashatsz sajnos sok olyan történetet, ami azt írja le, hogy nem sikerül.

Másik. Ha józan eszemmel gondolkodok, akkor az alacsony progi szint és a dupla prolaktin bizony nem túl jó. A prolaktin hormon gátolja a peteérést, így a teherbe esést, szóval az endo dokinak hinnék. Azért két év óta előbb elküldhettek volna egy hormon vérvételre, mert ez egyszerű gyógyszerrel beállítható és pikk-pakk jöhet a baba. Ha csak ennyi a baj, akkor nincs okod a bőgésre. Van akinek emellé elzáródott petevezetője plusz IR-e van és Ő sem adja fel! Szóval csak légy pozitív és jön a baba. Az endodkoi beállítja majd a gyógyszert és az segíteni fog!

2013. aug. 8. 08:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Teljesen felreertesz. Az endoki szerint normalis az eredmeny es nem adott ra semmit.Ez keserit el mert remeltem hogy vegre megvan a baj oka. Amugy szerintem se normalis az ertek... Viszont most megint ott vagyok ahol a part szakad elvileg minden tokeletes csak segiteni nem tud rajtam senki, erted? Azt hittem most kapok gyogyszert es sikerul a baba de csak elhajtottak hogy tok egeszseges vagy varj meg 6-7 evet csak sikerul...vagy nem... Biztos vagyok benne higy van valahol gond csak senki nem akarja megtalalni...
2013. aug. 8. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Esetleg egy másik endo dokit nem tudsz megkérdezni? Vagy csak a leletekkel elsétálni egy meddőségi dokihoz konzultációra?
2013. aug. 8. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Bocs, mikor olvastam, akkor keltem és épp a kávémat ittam, úgy látszik korán volt. Nem hagynám annyiban. Keresnék egy másik endokrinológust. A magas prolaktinra több, mint valószínű, hogy Bromocriptint fogsz kapni a progira nem tudom mit, majd eldöntik, de így nem hagynám az biztos.
2013. aug. 8. 10:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia, én teljesen megértelek. Nekem ugyanez volt a helyzetem, 3 éven át nem sikerült a teherbeesés, és én is voltam kivizsgálásokon, és nekem is azt mondták hogy minden rendben van, ne akarjam ennyire görcsösen. Tudtam hogy rosszak az értékeim. Nem sajnáltam a pénzt, felkerestem egy magán endokrinológust (mensmentis) és ott kiderült a leleteimből hogy pcos vagyok és IR-es is mellé. Szóval ne hagyd magad, ha kell menj el másik dokihoz is, és meglátod hogy kezelni fognak!
2013. aug. 8. 10:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Keress másik endokrinológust!

A prolaktin sokszor akkor is akadály ha a fenti határérték közelében van. Viszont a gyógyszer akár 2 hét alatt leviheti, az sem baj ha 0.

Ne add fel! Tudom nagyon nehéz!

Nekünk 2,5 év után sikerült.

2 év után diagnosztizálták: PCO+IR, hiofízis adenoma, magas prolaktin, enyhén hátrahajló méh, férjem spermaszáma 3millió/ml...Engem elkezdtek kezelni, férjem 1 hónapig ette a fer14-et, a diagnózistól számított 6. hónapban teherbe estem. Pedig már beletörődtem a lombikba.

Minden jót kívánok, soha ne add fel!

2013. aug. 8. 13:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi aranyosak vagytok. Most kicsit megnyugodtam, hogy akkor lehet, hogy mégiscsak találtunk valamit.

Igazából az endokrinológus továbbküldött egy nőgyógyászhoz, aki elivileg meddőségi esetekre specializálódott. Remélem ő majd kezd valamit az eredménnyel és kezelni fog. Köszi az írásokat mindenkinek, sokat segítettetek! Köszönöm szépen!!

2013. aug. 8. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!