Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Toxoplazma fertőzéstől való...

Toxoplazma fertőzéstől való félelem?

Figyelt kérdés
Sajnos negatív lett a toxoplazma eredményem, és cicám van, akit imádok, de rettegek attól, hogy megfertőződöm és ártok a babámnak!Mit lehet tenni??Macskának mennie kell???Segítsetek!
2013. júl. 30. 22:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Minden szervezetnél másképpen zajlik le.pl.nekem már volt de a szüleim nem is tudták megmondani mikor és nem volt kutyám de azt nem mondom hogy nem simogattam meg állatokat.Egy biztos,egészségügyben dolgozok és ráadásul fertőző osztályon és hát nem jó ha terhesség alatt elkapja valaki,mert nem csak a süketség itt a probléma hanem a testi rendellenességek is....:(
2013. júl. 31. 11:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Azért elég gáz, hogy ezzel riogatják a kismamákat. Igen, a toxo veszélyes, de nem jelenti azt, hogy ha van cicád, el fogod kapni. Ha eleve bent tartod a macskát, és nem adsz neki nyers húst, soha nem fogja elkapni. Mert ő ugyanúgy fertőződik meg, mit te. Ha eszel nyers húst (miért tennéd,) vagy ha mosatlan gyümölcsöt, zöldséget, fednáll a veszélye, hogy elkapod, ha éppen fertőzött az áru. A macskáknál ugyanígy van. Ha nem adsz neki nyers húst, és nem engeded ki vadászni, nincsen honnan elkapnia, kvázi rád a macskád nem lesz veszélyes, max a gyümölcs, amit megveszel. Nem kell túlzásba esni az ettől való parától, mert ez teljességgel kivédhető. Idegen cicákat meg nem simogatunk.

Jó babavárást kívánok.

2013. júl. 31. 13:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. ma voltunk vérvételen vele. kb 10 nap múlva kiderül...én is megyek megcsináltatom mégegyszer, hátha azóta már átestem rajta (1,5 éve voltam negatív)
2013. júl. 31. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!