Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Toxoplazma fertőzéstől való...

Toxoplazma fertőzéstől való félelem?

Figyelt kérdés
Sajnos negatív lett a toxoplazma eredményem, és cicám van, akit imádok, de rettegek attól, hogy megfertőződöm és ártok a babámnak!Mit lehet tenni??Macskának mennie kell???Segítsetek!
2013. júl. 30. 22:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nem csak a cica jelent veszélyt hanem a füstölt húsok pl kolbasz, sonka is! Nekem a cicam vegig ott vokt terhesség ideje alatt és az en tesztem is negativ volt! Ha van vki aki befogadja a várandósság idejére az lenne a legjobb de ha marad akkor is tudsz óvatos lenni pl cica almot párod takaritja, minde simi után kezmosas illetve mellőzod az osszebujast vele vagy csökkented! Kellemes baba várást kívánok Neked!;-)
2013. júl. 30. 22:26
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt, mi a macskát elvittük vérvételre, hogy van-e neki,de nem volt. Azon kívül ugye húsoknál kell vigyázni, hogy nyersen nehogy a szádba kerüljön valahogy, meg a föld. De szerintem nem kell parázni, úgyis mész havonta, és amúgy is már van rá gyógymód, tehát időben kiderül. Max ha a macska is fertőzött, akkor oda lehet adni valakinek. A nőgyógyász azt mondta, hogy macskának nincs helye terhes közelében, de az állatorvos meg azt, hogy a legkevesebb az esélye, hogy a macskától kapod el.
2013. júl. 30. 22:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most készülök vérvételre vinni a cicát. Nekem pont fordítva van: a nőgyógyászom mondta, hogy tartsam meg nyugodtan és az állatorvos pedig hogy nem igazán jó. Ki érti ezt?
2013. júl. 30. 22:30
 4/13 anonim ***** válasza:
1 vagyok! De igen sajnos a cicák a bundajukon is hordozhatjak a kórokozót! Ha terhesség alatt fertőződik meg a nő a baba suketen is születhet! De persze mint minden más ez sem törvényszerű! 2 egészséges kislanyom van, , mindkettőnel ott volt a macskám! :-)
2013. júl. 30. 22:34
 5/13 A kérdező kommentje:
na igen, ettől rettegek és sokan nem értenek meg!Én imádom a cicám, de mi van ha ő pozitív lesz, akkor már bármikor terjesztheti nekem a lakásba?
2013. júl. 30. 22:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Sajnos, ha ő pozitív, jobb lenne, ha addig másnál lenne, mert egyébként is ezen fogsz idegeskedni. Viszont ha negatív, akkor nincs gáz, amúgy is többször mosol kezet ilyenkor.
2013. júl. 30. 22:45
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát nagyon félek mi lesz az eredmény biztos sokat kell majd várni rá!!
2013. júl. 30. 22:47
 8/13 anonim ***** válasza:

Bármikor bevihetitek a lakásba a cipőtökön is.

Még ha pozitív lenne a macska, akkor sem biztos, hogy elkapod tőle. És ha el is kapod tőle, akkor sem biztos, hogy a babának baja lesz tőle.

2013. júl. 30. 22:53
 9/13 anonim ***** válasza:

nekem világ életemben volt macskám, mégsem estem át soha a fertőzésen. Aztán akkor kaptam meg, mikor macskánk sem volt... Levették a vért, és kiderült, hogy pozitív (meddőségi kivizsgálás része volt), hát jól meg is lepődtem. Rejtély, hogy hogyan sikerült.

És elvileg mosatlan gyümölcstől is el lehet kapni.

2013. júl. 30. 23:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Van nekem is macskám, szobacica, de eszembe nem jutott attól parázni, hogy elkapom, elkaptam volna már előtte. Anyám viszont sikítófrászt kapott, mikor utcán simogattam macskát terhesen. Tehát akkor terhesen ne is simogassak macskát? Egész gyerekkoromban nyaltam-faltam a macskáinkat, soha nem volt semmi, és ha fo*ok tőle, csak még jobban bevonzom.
2013. júl. 31. 04:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!