Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hysteroscopia és Laparoszkópia...

Hysteroscopia és Laparoszkópia műtétem lesz 2és fél hét múlva! Milyen volt, mit várhatok utána (gyógyulás terén)?

Figyelt kérdés
Aki már átesett ilyen műtéten az megírná tapasztalatait, élményeit!Mire számíthatok!
2013. júl. 25. 16:20
 21/97 anonim ***** válasza:
Nóri nekem is pont eszembe jutott ha engem is megmutenek:(( de tuti nem lesz baj
2013. aug. 1. 21:18
 22/97 A kérdező kommentje:

Vissza számlálás,már csak 9nap és műtét!Jól vagyok,kedden megyek vérvételre!És a 24ik napon műtenek,közben lesz egy peteérésem és mi van ha....most sikerülne,de nem tudhatom meg!

Vica,mi újság felétek?

Manka,remélem nem gond,hogy megkérdezem de lombik hogyan működik és mennyibe kerül?A műtét során,nem sikerült a petevezetőt megtisztítani?ne mondjatok le róla,gondolom még korban sem vagytok ott!

2013. aug. 3. 13:57
 23/97 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Lombik:

Kell egy rakás vizsgálat előtte, amiből eldönti a doki, hogy valóban csak a lombik jöhet szóba. Mi a Kaáliba jártunk, itt elfogadnak hozott leleteket, ha fél éven belüliek. Lehet ott is csináltatni náluk, ez fizetős, de sokkal gyorsabban megy mint sztk alapon.

Amikor a doki azt mondja, hogy akkor kezdjük el, onnantól a tb fizet mindent, kivéve a gyógyszereket. Elég drágák, egy lombik gyógyszerköltsége kb 60 ezertől felfelé bármennyi lehet. Ez mindig attól függ, milyen gyógyszer kell, és hogy reagál az ember lánya rájuk. Nekünk mindegyik olyan 100 ezer körül volt.

Többféle protokoll létezik. Nekem felírtak fogamzásgátlót, amit ciklus első napjától kellett szednem, hogy kiüsse a saját hormonjaimat, hogy ne kavarjanak be a stimuba. Kb két hét múlva ultrahang, hogy minden rendben van-e, akkor abba kellett hagyni, 2-3 nap szünet és indult a szuriadagolás. Közben volt vérzés, de az lényegtelen. Pár nap múlva megint UH, hogy hogyan reagál a szervezet, és ha minden ok, akkor folytatják, ha nem, akkor leállítják a dolgot. Innentől kezdve kétnaponta UH, amíg megfelelő méretűre nem nőnek a tüszők. Akkor egy tüszőrepesztő szuri, és pontosan 36 óra múlva petesejt leszívás. Volt olyan, hogy hajnali 3-kor keltem beadni magamnak a tüszőrepit. :-))

A leszívás altatásban történik, hacsak valaki nem ragaszkodik a helyi érzéstelenítéshez, de azért az kellemetlen egy kicsit, úgy hallottam. Kb 20 perc az egész, rögtön utána ébresztenek, egy-két óra heverészés, és haza lehet menni. Minden egyes tüsző leszívása után megnézik, volt-e benne petesejt, számolgatják, és amint vége, megkérik apát, hogy akkor most tessék produkálni.

Megkapod a további gyógyszereket (gyulladáscsökkentő, progeszteron pótlás) és irány haza. Másnap lehet érdeklődni, hogy mennyi termékenyült meg, és akkor mondják meg azt is, mikor lesz a beültetés. Ez mindig az embriók számától és fejlődésétől függ, 3 vagy 5 naposan adják vissza. A beülti olyan, mint egy rákszűrés, előtte mikroszkóp alatt meg lehet nézni az embriókat, utána fél óra heverészés, és kismamaként távozol. :-)

Kb két hét múlva teszt, és célszerű vérvételt kérni, hogy biztos legyen az eredmény, akármi is az.

Hát ennyi a lombik, messze nem olyan félelmetes, mint sokan hiszek. :-)

És sajnos mi már kifutottunk az időből. :-(

De előttetek még ott a lehetőség. Kitartás, és egyszer csak azt veszed észre, hogy boldog anyuka vagy. :-)

2013. aug. 4. 08:19
 24/97 Manka68 ***** válasza:

Bocsi, kifelejtettem : megnyithatatlanul elzáródott a petevezetőm, valószínűleg a missed ab utáni méhgyulladásom következtében. De én ritka szerencsétlen vagyok, már minden nyavalyában volt részem, ami csak befolyásolhatja a teherbeesést, azért a nagy többség megússza egy kezelhető problémával. :-)

Szóval még egyszer : kitartás, és meglesz az eredménye!!! :-)

2013. aug. 4. 08:24
 25/97 A kérdező kommentje:

Manka,köszönöm a részletes leírást.Sok minden kell hozzá az tuti.Bízom a műtét utáni spontán teherbe esésbe.Mi még 29évesek vagyunk,van még egy kis időnk :) !

Sajnálom,hogy már nektek nagyon kevés esélyetek van,pedig úgy látom mindent megtettetek,amit csak lehet.Természetgyógyászban nem gondolkodtattok?Nekem már járt a fejembe,de a műtét után meglátom.Illetve az Aviva torna amit hallottam,hogy segíthet.Én is tornáztam egy keveset,de már abba hagytam,miután kiderült műtétem lesz.Bár nem tudom mennyire hiszel az ilyen dolgokban.Gondoltam leírom!

Köszönöm a biztatást! :)

2013. aug. 4. 10:41
 26/97 anonim válasza:
Sziasztok Vica vagyok! Kérdeztétek mi újság? Szedem a Mastodynon homeopátiás cseppem és várom mi lesz. Egyenlőre nem is tudom mikor volt peteérés, mert nyaraltunk. De azt tudom hogy utána lehetek. 15 körülre nem várom, meglátjuk mi lett.
2013. aug. 5. 22:47
 27/97 anonim válasza:
Sziasztok! Timi vagyok. Kérdeztem hogy mikor kell megjönnie, hát eddig nem jött meg. Lehet a műtét bekavart... Már nem tudom mikorra ne várjam... tesztet múlthét szerdán csináltam délután az nega lett, bár szerintem korai volt. Már nem merek tesztelni.... :(
2013. aug. 6. 12:10
 28/97 A kérdező kommentje:
Vissza számlálás megkezdődött: 3
2013. aug. 9. 10:52
 29/97 anonim válasza:
Szia Nóri, Vica vagyok. Akkor lassan a csomagolás is indul? Amit még ehhez jó tanácsként mondhatok, hogy a műtét előtti napon igyál jó sokat, mert éjféltől már nem ihatsz, csak legközelebb majd a műtét után egy órával. A másik pedig a tapasztalataim szerint ez segített abban, hogy gyorsabban gyógyultam. Pont ezért is vittem fél literes ásványvizeket, mert az könnyebb volt inni a műtét után is. Ha még kérdésed van válaszolok szívesen.
2013. aug. 9. 14:19
 30/97 A kérdező kommentje:

Köszönöm Vica a jó tanácsot!Elfogadok ilyeneket,amit úgy gondolsz megosztasz velem!

Csomagolás majd holnap annyira nem sietek vele!

Meddig tartott neked a műtét?Mikor ébredtél fel normálisan,hogy már teljesen magadnál voltál?Én ettől tartok,szeretnék már észnél lenni minél hamarabb!

Tehát akkor a teendőim :):sok járkálás,hogy lemenjen a hasam,sok ivás hogy tudjak pisilni!

Hirtelen ennyi,de írok ha eszembe jut valami!

Nóri-már csak 2nap

2013. aug. 10. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!