Legyen baba, vagy ne? Egyáltalán mit lehet tenni?
Eddig 3 orvosnál voltam,petefészkeimben kis ciszták vannak.Gyakran rosszulléteim voltak,mostanság(szédülés,hízás,kis szőrszálak.stb),kivizsgálásokra mentem,de még semmi nem körvonalazódott teljesen,de lehet cushing-gyanús.Hormon vizsg.még készülőben.
Nagyon ritkán menstruálok,és akkor is alig..Eddig minden orvos azt mondta,hogy jó lenne,hogyha gyereket szeretnék,akkor most kezdeném,mert eléggé tönkreteszi a petefészkem ez a sok ciszta meg a hormon ingadozások,és hogy később lehet nem tudom majd kihordani stb.
21 éves vagyok,a párom (vőlegényem)kitartott mellettem,hízás,rosszullét stb ellenére is.Viszont havi 110 ezer ft-ot keres,amiből ha mindent befizetünk havi 30 marad:(Én iskolába járok,2 év egyetemet megcsináltam,viszont az állandó rosszullétek miatt nem tudtam tanulni,kitettek.Most összeszedtem magam,gondolkozom,visszairatkozzak -e.Közben elkezdtem a gyógymasszőrt megcsinálni okj-szerű 2éves képzésen,még ez az 1.fél évem.
Albérletben lakunk BP-en:(Van családi ház szüleimnek,hétvégente vagyunk ott.Érzem,hogy ez egyáltalán nem jó körülmény a babának..Viszont fogalmam sincs mi legyen:(Szeretnék nagyon babát,a párom is,csak az az átkozott pénz:(
Tudom,hogy ti nem tudtok segíteni,de mégis,mit lehet tenni?Gondoltam hogy a gyógymasszőrt előtte mindenképp megcsinálom,csak telik az idő...:(Mert lehet így is bele telne pár évbe,mire teherbe tudnék esni.
Köszi a válaszokat előre is.
Dehogy baj,örülök hogy írsz.köszönöm,akkor megyek tovább...és neked a hormon vizsg.mit mutatott?
Mostanában egyre jobban szorit a fejem,meg szúr a mellkasom,már a frász kerülget néha h.szivrohamot kapok..
és köszönöm a választ mindenkinek!
Már annyi pénzt elköltöttünk sarlatánokra,ez az egy normális már bele fog férni...Mondjuk amit írtál azt elvégeztetem tb re,ugyan ezek voltak most,de minden érték rendben volt egy 2 hónapja.
E mellett erős vashiányom van.ez jelent valamit?annak ellenére,hogy szedek vasat...
persze,biztos hogy nagyon szeretnénk,meg haza is költöznénk,megkapna mindent azért ami kell anyáéktól,de nekik sincs sok,és azért nem a nyakukra akarom.de a kezelést elkezdjük,ha tényleg ez a baj,és utána majd lehet próbálkozunk,ha minden rendben lesz.de gondolom ez legalább 1-2 vagy több év.
a leletem megnézem,a családi házban van lenn,hétvégén utánanézek.
köszönöm nektek,nagyon aranyosak vagytok,ezer hálám.
En abbahagytam a fog.gatlot es 3 honapig nem jött meg. Nödoki, ultrahang, sok apro ciszta, azt mondta, ez a ket dolog, hogy nem jön meg es cisztak vannak, mar eleg a diagnozis felallitasahoz, hormonertekek nelkül is: PCOS. Ez 2008-ban volt. Persze megkaptam a "tuti" kezelest, masik fajta fog.gatlo (Diane35) :( Kb. masfel ev utan ugy dönöttünk a ferjemmel, hogy ez nem megoldas, valamit tenni kell, hat alaposan utanajartunk a dolognak. Megbeszeltük, hogy ha lehet, olyan modszerekkel probalkozunk, ami lehetöleg termeszetes, azaz semmi gyogyszer vagy hormon vagy mütet, kb. 1 evig, es ha nagyon-nagyon-nagyon nem jön össze a baba, akkor jöhet barmilyen kezeles. Szerencsenk volt, vagy jol csinaltuk, nem tudom, de sikerült: most van egy negyon edes, aranyos, imadnivalo, stb. stb. :) 15 honapos kislanyunk. Csak termeszetes gyogymodokkal.
Ami a te esetedet illeti, en is azt javasolnam, mint az elözö valaszolok, alapos kivizsgalas es a kezelest, akar ilyen, akar olyan azonnal elkezdeni. Ez nem jelenti azt, hogy rögtön babatok lesz, de nem kizart ;) de meglatod, hogyan valtozik a ciklusod, lesz-e peteeresed es talan tervezni is tudtok majd. A tanulast en mindenkepp fontosnak tartanam, de ha közben jön, ugy is jo + ha a tanulasra koncentralsz, nem is töröd allandoan azon a fejed, hogy mikor jön mar a baba. Es szerintem az a legfontosabb, hogy szeressek, ami, mint irtad meglenne, gondolom azert enni lenne mit (különben is fel evig nem is eszik semmit es utana sem sokat). Ruhakat meg biztos tudnak rokonok, baratok kölcsönadni, mi is mindent a hugomektol kapunk, nekik fel evvel idösebb a kislanyuk.
En igy csinalnam, de persze kivülröl könnyebb...
Tudom, hogy már sokadik vagyok aki ezt írja, de szerintem is tuti hogy PCOS-ed van. Engem 4 orvos kezelt 5 éven keresztül, majd öndiagnosztizálás címén elmentem egy magánlaborba (akkor már sejtettem a tünetek alapján hogy ez lehet) kértem a hormonsort és láss csoádt... IR-em és PCOS-em van. Azóta már megvan az 5. endodokim, szerintem ő jó, célirányosan IR, PCOS, Pajzsmirigy betegség miatt kerestem meg.
Írj, hogy mi volt!
A régi papíromat nem találtam a hétvégén,de kaptam beutalót sote II.belgyógy-endokrinológiára.
Addig se tudom mit tegyek,egyszerűen már éjszakánként se tudok elaludni hajal 3-nál előbb,csak forgolódom:/
Köszönöm,mindenki nagyon aranyos volt,írok majd miket mondtak.Egyenlőre csüt-ön megyek sima vérvételre,mert nagyon erős vas és Ca.hiányom szokott lenni,annak ellenére,hogy szedek mindkettőt,és eszek is ilyen ételeket.
Szia!
A vashiányhoz szeretnék egy kicsit hozzászólni. Nekem is volt, annak ellenére, hogy minden nap vas + C pezsgőtablettát ittam. Én is azt hittem, mindent megteszek a vashiány ellen. amikor a dokimnak mutattam a laborleletet, és mondtam, hogy pedig én minden nap viszek be vasat, csak mosolygott...
Írt fel rendes vastablettát. A kontrollvérvételen már majdnem túl sok volt a vasam!
Összehasonlítottam a pezsgőtablettát (amire az van írva, hogy napi ajánlott mennyiség, és csak napi 1 tabit szabad!!!) a gyógyszerrel. Kb a 10-szerese volt a rendes vastabletta, amit receptre kaptam!!!
A vastartalmú ételekkel kapcsolatban : a növényekben hiába van vas, nem szívódik fel rendesen, csak az állati eredetű ételekből, pl máj. Hiába eszed a spenótot. :-((
Egyébként nekünk nőknek minden menses után van némi vashiányunk, ugyanez a helyzet, ha volt bármi vérveszteséggel járó történés a vérvétel előtti napokban.
Jó lenne többször ellenőrizni a vasszintedet, lehet hogy nincs olyan nagy gubanc. Ha pedig mégis, annak oka van, és jó lenne tudni mi az, nem csak a hiányt pótolni.
Köszi a választ.Tudom hogy a növényi vasnak csak kis %-a(20-max.40)szívódik fel,ezért májat szoktam enni főleg.
A vas pedig csak folsavval szívódik fel rendesen,amit egy fél éve szedek,de csak rosszabb lett.MaltoferFol a neve,ha jól tudom.
Mivel nem menstruálok csak kb félévente(fent leírt okból)és nem sérültem meg,ezért vérveszteség nem volt,minden ilyen kizárható.
Valami egyéb probléma lehet,valószínű felszívódási gond.De a háziorvosom ezt nem hajlandó belátni,és csak 3 havonta tömi belém a vasat.
Nem nagyon érdekli hogy szédülök,hogy sípol a fülem,hogy a szivem a torkomban dobog.
Holnap vérvétel:/3 havonta nézik nekem amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!