Mercforminnal/inzulinterheléssel lenne egy kérdésem! Ki milyen cukorterheléses értékekre kapott gyógyszert?
2-szer elvetéltem.Eddig nem találtunk semmi bajt, csak a cukorterheléses értékeim lettek rosszak, de nem kaptam rá gyógyszert!Értékeim(inzulin):éhgyomri<2. 60 perces:60,2. 120 perces: 87,6! Nektek milyen értékeitek voltak!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
A metformint szedik cukorbetegek is, mivel magas acukruk, de ugyanezt kapják azok is, akiknek a magas inzulinszint alacsony vércukorszintet eredményez.
Akinek a terhelt cukra alacsonyabb, mint az éhgyomri, az is inzulinrezisztenciára utal, mivel a túl sok inzulin leviszi a cukrot.
Sziasztok!
PCOS-ként lenne pár furcsaság, amit tapasztaltam, és érdekelne, hogy aki hasonló helyzetben van, mit szól hozzá. Egyrészt glükóz - inzulin kérdésben:
60 perccel étkezés után:
Glükóz 3,7mmol/L
Inzulin 45,6 mlU/L
Ez most mit jelent? Ez sok?
A másik kérdés?
6 hete szedem a Merckformin XR 500-at, meg mellé Verospiron-t kaptam vízhajtónak. Tartom a diétát, de rettentő komolyan. Semmi gabonatermék, semmi tésztaféle, semmi tejtermék, semmi krumpli, semmi rizs.. persze az édesítőszerekről, és cukrozott dolgokról egyértelmű hogy le kellett mondanom. Nem is zavarna ez a diéta, abszolút megszoktam, csak egy dolog nem hagy nyugodni:
Amióta szedem a gyógyszereket, és tartom a diétát, -bocs, hogy így kimondom- nem megyek WC-re. Holott korábban napi 2-szer minden gond nélkül. Most meg amit megeszek, az egyszerűen nem jön ki. Mintha leállították volna 0-ra a bélműködésemet. Nem értem. És kötve hiszem hogy ez így jó. Pláne hogy már 6 hete -mondom hete- tart. Már szörnyen rosszul érzem magam attól, hogy belémszorul amit megeszek, és eddig semmiféle trükk nem segített. Már hashajtóra sem reagálok.
Így aztán persze a súlyom sem változott szinte semmit.
Szerintetek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!