Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorterheléses vérvétel +...

Cukorterheléses vérvétel + uh,24 hetesen? Vagy mégsem akkor?

Figyelt kérdés

24+5 hkm vagyok, 04.18-án voltam terhesgondozáson, de nem kaptam beutalót csak vizeletvizsgálatra. 05.16-án kell mennem megint, de addigra már 26 hetes leszek, akkor is meg lehet még csinálni a cukorterheléses vérvételt?

Másik kérdésem, hogy 18 hetesen voltam genetikai uh-n akkor azt írták a papírra, hogy kontroll 6 hét múlva, de ide se kaptam beutalót, pedig az is ezen a héten lenne esedékes. Menjek be az sztk-ba az előző lelettel uh-ra, vagy várjam meg a következő terhesgondozást és majd ott külön beutalóval átküldenek?

Bocsánat, hogy ilyen értetlen vagyok, de ez most elég zavaros számomra.

2012. máj. 2. 09:04
 1/5 anonim ***** válasza:
A cukorterheléses vérvételt a terhesség alatt bármikor elvégezhető. Minél nagyobb a terhesség annál nagyobb eséllyel derül ki a GDM. Tehát ha később küldenek nem gond. Nálunk a 30. hétig szokták megcsinálni. Én inkább a nagyon korai cukorterheléssel nem értek egyet. Genetikai UH: Ha egyszer voltál, visszarendeltek, szerintem a következő alkalomra már nem kell beutaló. Viszont ha nem vagy biztos benne, hívd fel a védőnőt, esetleg az UH rendelőt.
2012. máj. 2. 09:10
 2/5 anonim ***** válasza:
UH-s kérdésedre nemtom a választ, viszont a cukorterhelést a 24-28 hét között szokták elvégezni. Korábban még fals eredményt adhat úgy tudom, később meg már a babának nem jó, ha helyetted termeli az inzulint.
2012. máj. 2. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekünk az uh-ra nem is adnak beutalót (kivétel az első, a terhesség megállapítása végett). Én is a 18 hetesen kaptam egy papírt (az akkori adatokkal) és arra rá van írva a kontroll időpontja. Nem kell külön beutaló.

A cukortereléshez nem tudok hozzászólni, még nem voltam. De amúgy egy tök fölös dolognak tartom.

2012. máj. 2. 09:22
 4/5 anonim ***** válasza:
A cukorterhelés egy nagyon fontos vizsgálat. Segít időben kideríteni a terhességi diabéteszt. Ha nem csinálják meg, előfordul, hogy mire a reggeli éhgyomri cukor érték magasabb lesz, már nem kezelhető sima diétával. Sajnos sokan elbagatellizálják a vizsgálat fontosságát és a GDM-et sem veszik komolyan. Én szívem szerint később is szűretném, csak hát ugye erre sincs pénz.
2012. máj. 2. 09:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy offolok, de a cukorterhelés kicsit sem felesleges dolog. Nagyon komoly problémái lehetnek a babádnak, ha ez nincs kezelve. A sok cukor miatt károsodik a lepény, romlik az oxigén és tápanyagellátás. A legsúlyosabb esetben az oxigénhiány miatt a magzat a méhen belül elhalhat. Mivel sok a cukor hízik a magzat, ez a hasi szerveit is nagyban érinti (máj, lép). A túlkínálat miatt megnő az inzulintermelése és ha szülés után ez a túlkínálat hirtelen megszűnik, akkor az újszülött vércukorszintje drasztikusan lecsökkenhet, ami súlyos agyi károsodáshoz vezethet. Szóval ezt még véletlenül sem szabad elbagatelizálni.
2012. máj. 2. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!