Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Már nem eshetek teherbe, ugye?

Már nem eshetek teherbe, ugye?

Figyelt kérdés

43 múltam, és elkezdett rendszertelen lenni a havim. (28-35-28-30 nap).

Gondolom ez a premenopausa. Akkor már nem eshetek teherbe, jól gondolom?

nov. 6. 22:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem jól gondolod.

40. születésnapom előtt pár hónappal estem teherbe, tervezetten. Úgy, hogy már a lombikra megvolt az időpontunk, mert azt mondták, természetes úton kizárt, hogy nekem gyerekem legyen. Erről ennyit.

Jövő héten szülök, utána amint lehet újra együtt lenni, természetesen védekezni fogunk ezerrel (még egy gyereket nem tervezünk, illetve nyilván ha akarnánk, se azonnal).

nov. 7. 08:06
 12/27 A kérdező kommentje:
40 évesen én is teherbe estem simán, de már az FSH-m is bőven 10 felett van, a cilkusom sem tű pontos, szóval így már esélytelen, meg az AMH-m is jó alacsony. Szerintem így már tuti nem kell védekezni.
nov. 7. 11:32
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Unokatesóm 50 éves felesége pont igy esett teherbe. Hogy á, már ugyse... el is kellett vetetni, mert beteg lett volna.
nov. 7. 11:41
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 10 évvel el vagy tevedve, majd 50 felett gondolkozzal azon, hogy esetleg már nem eshetsz teherbe.
nov. 7. 11:46
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Reménytelenül buta vagy, úgy látom.
nov. 7. 11:50
 16/27 A kérdező kommentje:
Jó, akkor azért védekezzek, hogy nehogy teherbe essek, mert akkor el kell vetetni, mert úgyis beteg lesz, ugye?
nov. 7. 11:52
 17/27 anonim ***** válasza:

Amíg egyetlen peteérésed is van, addig van esély teherbe esni. Ez egyénenként eltérő, van, akinek még 44 évesen rendszeres peteérése/ciklusa van, van, akinél már 35 évesen elkezdődik a pre-menopauza (és vannak még szélsőségesebb esetek is).

Az, hogy van menstruációd nem feltétlenül jelenti, hogy van peteérés is, rövidülő ciklus+gyengülő vérzés pl. jelentheti azt, hogy nem repedt meg a tüsző. Nyilván ahogy egyre ritkábban + egyre rosszabb minőségű a petesejt érik meg, úgy egyre kevésbé valószínű, hogy teherbe esel, illetve nagyobb az esélye, hogy kémiai lesz vagy nagyon korán, pár hetesen elvetélsz, mert valami gubanc lenne genetikailag és a szervezeted nem kezdi el növeszteni. Hozzájön, hogy a partner spermaképe is romlik ahogy öregszik, ezért az ő oldaláról is csökken az esély.

Ilyenkor tipikusan már elég valami kevésbé megbízható védekezés, de tudomásul kell venni, hogy előfordulhat, hogy teherbe esel, és akkor nem fog vigasztalni, hogy amúgy erre a te korodban milyen pici százaléknyi esély van. Még annyit csinálhatsz, hogy nézetsz AMH szintet, az elég jól megmutatja, mennyi tartalékod van még.

Én 42 évesen estem teherbe spontán, de el is vetéltem korán. Utána volt egy lombikom, de már látszott, hogy túl alacsony az AMH-m, nem is sikerült már saját petesejtet nyerni, csak 3 üres tüszőt, így végül 45 évesen donorpetesejtes lombikkal estem teherbe. A 6 hetes kontrollon NEKEM, IlYEN előzményekkel mondta azt az orvosom, hogy az én esetemben gyakorlatilag a 0-val egyenlő már az esély, hogy spontán peteérésem legyen még valaha, így ő fogamzásgátlót már semmiképp nem írna fel, és tapasztalata alapján nyugodtan élhetek már nemi életet védekezés nélkül - mondjuk egy 6 hónapos gyerek mellett amennyi igényünk van szexelni, az már önmagában is fogamzásgátló... :D

nov. 7. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. 12-es: most látom, hogy nézettél AMH-t és FSH-t. Ezek miatt az értékek miatt van _kevesebb_ esélyed teherbe esni, nem a korod miatt (más hasonló korúnak lehet sokkal jobb értékei vannak), de senki nem tudja neked garantálni 100%-ra, hogy NEM fogsz teherbe esni. És valamiért neked is vannak kétségeid és felteszed itt a kérdést. Ezt neked és a férjednek kell átbeszélni, eldönteni - milyen módon védekezzetek, ha akartok, illetve, hogy mi lesz ha MÉGIS teherbe esel.
nov. 7. 12:38
 19/27 anonim ***** válasza:

44 éves vagyok, és én is már nagyon várom hogy ne kelljen sehogy védekezni. De azert aki 40 evesen simán teherbe esik (en is amúgy, elsőre), annak szerintem ez hiú ábrand még egy darabig!

Egy barátnőm 37 éves korátol próbalkozott (3. gyerekkel, a masik kettő nagyobb, apa ugyanaz), nem akart összejönni. Voltak kivizsgalason, nem voltak túl jók az értekei, es mar 40 evesen konkretan kimaradoztak a menstruacioi... majd 44 évesen teherbe esett! Akkor is azt hitte hogy csak kimaradt egy megint. Mar 3 eves makk egeszseges a fia.

nov. 7. 21:13
 20/27 A kérdező kommentje:
De nekem már szabálytalan (28-30-35 nap) lett a korábban tű pontos ciklusom, és már kevesebb is. Szóval szerintem itt màr nem lesz teherbe esés, végig gondoltam.
nov. 7. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!