Már nem eshetek teherbe, ugye?
43 múltam, és elkezdett rendszertelen lenni a havim. (28-35-28-30 nap).
Gondolom ez a premenopausa. Akkor már nem eshetek teherbe, jól gondolom?
Ez remélem nem komoly kérdés egy 43 évestől!?
Teherbe eshetsz!!Miért ne eshetnél??Peteérésed van, csak rendszertelenül
Ki mondja? Név szerint is vállalják a véleményüket? Gondolom, azt már nem. Mert hülyeség.
Simán teherbe eshetsz addig,amíg menzeszed van.
A 4. választ kiegészíteném annyival, hogy az is lehet, hogy több (sok) hónap is kimarad, de mégis lesz mégy egyszer egy kósza peteérésed, és abból úgy esel teherbe, hogy még a vérzéskimaradásból sem gyanakodnál, hogy terhes vagy...
Az más kérdés, hogy a petesejtek minősége 35-40 éves kor felett általában drasztikus romlásnak indul, ami nehezíti egy egészséges terhesség kihordását, de egyáltalán nem lehetetlen. Én legalábbis tágabb ismerősi körben több olyanról hallottam, ahol már nem is védekeztek emiatt, aztán a gólya kopogtatott (vagy mert későn eszméltek és már nem lehetett elvetetni, de olyan is volt, ahol végül nagyon örültek a "kis csodának"... 🙂)
5!
Lehet, hogy a nővérednél tud valami konkrét okot a dokija (extrém alacsony AMH, esetleg látta UH-on a petefészkét stb.), de attól ez nem lesz feltétlenül igaz rád is, minden női szervezet más.
A lényeg, hogy ha nem szeretnél gyereket, akkor még védekezz, vagy legalább látogass el egy megbízható nőgyógyászhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!