Letrozol gyógyszert hány napig kell szednem?
Minek progeszteron vérvétel, ha növekvő tüsződ sincs?
Kicsit érdekes ez a megoldás. Letrozol abbahagyása után 7 nappal legkésőbb lennie kell domináns tüszőnek, ha elindult valami. Ha akkor sincs semmi, akkor kevés a dózis.
Egy ovulatio indukciót nem egészen így kellene menedzselni....
A vérvétel arra szolgálna, hogy
1. igazolja az ovulációt
2. megállapítsa, hogy a gyógyszer hatására jó minőségú ovulációd volt-e
Ehhez az kellene, hogy az ovuláció után 7 nappal történjen meg a vérvétel.
Ovuláció indukciót nem lehet úgy csinálni, hogy 3 hónap múlvára ad legközelebb időpontot. A ciklust normálisan végig kell követni, különben szart sem ér az egész, már bocsánat.
Normálisan így kellene kinéznie:
1. Ciklus elején UH annak megíélésére, hogy van-e perzisztáló folliculus, mert ebben az esetben nem is indítható a kezelés.
2. Gyógyszer szedése a ciklus 3-7 vagy 5-9 napja között.
3. Kb. 10-13. napon UH vizsgálat. Ha van domináns tüsző (azaz egy-két olyan tüsző, ami a többinél egyértelműen nagyobb méretű, legalább 11 mm-es), akkor 2-3 naponta UH. Ha eléri a megfelelő méretet (kb. 18 mm), akkor tüszőrepesztő injekció adása és terminált együttlét a megfelelő időben.
Lehet tüszőrepesztő nélkül is, ebben az esetben napi 2 LH teszt végzésével kell meghatározni az ovulációt és a pozitív tesztnél kell együtt lenni.
4. Ha nem történik rutinszerű progeszteronpótlás, akkor ovuláció után 7 nappal progeszteronmérés.
5. Ovuláció után 14 nappal terhességi teszt, ha negatív, akkor kontroll UH és új ciklus ugyanezzel a dózissal.
Ha nincs domináns tüsző (mert hogy neked a leírás alapján nincsen), akkor érdemes megnézni még pár nap múlva. Ha akkor sincs domináns tüsző, akkor nem is várható, ebben az esetben progeszteronkészítménnyel meg kell hozni a vérzést és a következő ciklusban nagyobb dózisú gyógyszert alkalmazni.
De nem is értem...az orvosod mit mondott? Nem mondta el a menetét? Azt mondta UH, vérvétel, és majd márciusban találkoztok? Mert ez így azért nem túl korrekt.
Még csak uh vizsgált sem volt gyógyszer szedése előtt.
Évente 3-4 szer járok hozzá, mert úgy ad idopontot.
Julius 3. Án voltam nála akkor írta fel a letrozolt és norculut-ot a 2 hónapja tartó verzésre. Akkor csinált hüvelyi uh-t amire azt mondta “nem lát nagyobb problémát” aztán mondta csináljak tesztet a norculut szedése előtt. Másnak 4.én meg csináltam a tesztet és erősen pozitív volt. Nyilván meg ijedtem hogy “terhes vagyok és verzek “ aznap be mentem a sürgősségi nőgyógyászhoz ahol meg állapítottak a méhen kívüli terhességet akkor bent is tartottak egy hétig. Halaistennek műtét nélkül megoldódott.
És azután az orvosomnal csak november 6.an voltam ahol újra fel írta a letrozolt és 7.én szedtem is 11.ig és benne volt a papirba hogy 12.napon uh ennyi történt ma a recepción kértem időpontot mivel időpont nélkül nem fogad. És csak márciusra kaptam.
Évi 3-4 orvoshoz látogatással nem lehet normálisan és felelősségteljesen ovuláció indukciót csinálni.
Bár az sem világos, hogy egyáltalán kivizsgáltak-e normálisan a szedés előtt.
Ha másfél éve próbálkoztok és csak egy méhen kívüli jött össze ezidő alatt, akkor vagy meddőségi intézményt javaslok, vagy legalább olyan orvost, aki tisztességesen végigkövet egy indukciót.
Igazából közel 5 éve próbáljuk. De másfél éve kérjük az orvosi segítséget.
Hajdú-Biharban tudsz ajánlani jó orvost? Egyenként az orvosom után néztem azt írtak róla hogy kimondottan jó orvos
Ha 5 éve gyermeket szeretnétek, akkor nem egy mezei nőgyógyásszal (pláne nem olyannal, aki magánban rendel heti egyszer és 3 hónapig nem elérhető) kell szórakozni, hanem bejelentkezni egy meddőségi centrumba.
Az összes magyarországi meddőségi centrum államilag finanszírozott. Ott történik kivizsgálás és kezelés is. Ha Hjadú-Bihar megyei vagy, akkor legközelebb a Debreceni Egyetem Reprodukciós Centruma van, de egyébként bármelyikbe mehetsz, országosan van belőlük azt hiszem 10.
Nem is értem, hogy az orvosodnak mi a büdös f.ért nem jutott még eszébe továbbküldeni ahelyett, hogy az idődet húzza.
Itt a debreceninek a honlapja, találsz elérhetőséget. Minél hamarabb jelentkezz be, mert több hónapos is lehet a várólista.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!