Letrozol gyógyszert hány napig kell szednem?
Ez mindenkinek egyéni, az is, hogy hány napig szeded, az is, hogy naponta hány tabletta, sőt, még az is meg van szabva, hogy a ciklusnak pontosan hányadik napjain kell szedni.
Ezért nem tudunk sajnos segíteni, én is azt szedtem, de sajnos hiába írnám le, ha neked teljesen más a kórelőzményed, hormonális értékeid, súlyod, hányadik napon tartasz a ciklusodban stb.
Hívd fel kérlek az orvost, ez komoly gyógyszer, egyénre kell szabni. Már holnap hívd fel, ugyanis ha a ciklusod elején vagy, pont akörül kell szedni, nehogy lecsússz a megfelelő napokról, amikor szedned kéne.
Igen, 5 napig kell szeded, akkor nálad ezek szerint 5-9. nap között. Stimmel is, ciklus elején kell.
Megérleli a tüszőket, megvastagítja kicsit a nyálkahártyát. Nem, nem szabad hónapig szedni, jól látod 😊
A 12. napi ultrahangon megnézik, hány tüsződ van, és ebből hány domináns. Most mondok egy példát, ha 1 vagy 2 lesz domináns, az szuper, abból lehet terhesség.
De ha 0, az baj. Ha meg túl sok domináns lenne, az is baj, mert 4-es, 5-ös stb. ikrek lehetnek, az veszélyes.
Köszönöm szépen a segítséget!😊
Mennyire bevált? Mármint van olyan akinek már az első szedés után sikerült teherbe esnie ?
Nekem sajnos nem sikerült elsőre. Úgy tudom, az ritka, hogy valakinek elsőre sikerül, de minden test más és más, ráadásul szerencse is kell hozzá, hátha Nektek szerencsétek lesz, drukkolok!
Reménykedj mindenképpen, de azért ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül, akkor majd próbálkoztok újra és újra.
Lehetnek mellékhatásai a Letrozolnak, ne ijedj meg, például hajhullás, de 1-2 hét, és abbamarad majd.
Az fontos, hogy ez sem csodaszer. Érleli a tüszőket, mesterségesen hozzájárul az ovulációhoz. De az, hogy a tüszőrepedéskor kiszabadult petesejt találkozik-e a spermiummal, és megtermékenyül, arra a ciklusban ugyanúgy "csak" 15-25% esély van, szinte ugyanannyi, mint egy sima, nem gyógyszeres ciklusban. Betegségtől, kórelőzménytől függ a %, egyéni nagyon.
A tüszők 3-6 hónapig érlelődnek a petefészekben. Amikor egy nőnek indul a ciklusa a menstruációval, és a tüsző az aktuális ciklusban átmegy a végleges érési folyamaton 10-18 nap alatt, na abba nyúl bele ez a gyógyszer, az utolsó kb. 2 hét érésébe a tüszőnek. Az, hogy előtte mi történt a testedben 3-6 hónapig, milyen lesz a petesejt minősége, arra kihat minden egyéb. Az étkezésed, szokásaid, a környezet, az életmódod, minden hatás, ami téged ér, például, hogy betartod-e a PCOS és IR életmód szabályokat. A gyógyszer viszont nem, az csak az utolsó kb. 2 hét érésre segít rá. Nem a petesejt minőségére. Nem csodaszer, ez nagyon fontos, mellette ugyanúgy oda kell magadra folyamatosan figyelned, a PCOS-re és IR-re, az életmódodra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!