Hogyan jutok igazoláshoz?

Figyelt kérdés
Endo és adenomiózisom van de csak uh leletem van róla. Ezek tartós betegségnek számítanak és a csok és babaváró hitel miatt is szűkségem lenne valami normàlisabb igazolásra gondolom, amin kódokkal együtt szerepel. Csak akkor mikor az uhn kiderült ezt még nem tudtam és így nem kértem. Hogyan kérjek most utólag? Csak állami kórházból lehet? Vagy magán orvosét is elfogadják ( prof dr Koppán Miklós) köszönöm

aug. 20. 12:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menny be a bankba ahol felvettétek a hiteleket és ott kérdezd meg hogy milyen igazolást fogadnak el. Lehet adnak egy papírt amit ki kell töltetned az orvossal.

Legalábbis ha sikerül a baba akkor így van hogy adnak papírt amit az orvosnak kell kitölteni és azt kell bevinni a bankba a kiskönyvet és a leleteket nem fogadják el.

aug. 20. 12:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én bankban dolgoztam, úgy tudom csak azt fogadják el ha végigcsináltátok az államilag támogatott lombik kezeléseket
aug. 20. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz kell, hogy igazold, meddőség miatt nem született gyerek? Oda ezek kevesek lesznek. Az államilag kimaxolható lombikon is túl kell lenni. Vagy olyan betegségnek kell lenni, ami azt is lehetetlenné teszi.

Pont ez az orvos mondja ebben a cikkben, hogy az IVF nem kockázatos vele:

[link]

aug. 20. 13:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igy van. Az hogy van egy iranybetegseg attol nem vagy meddo. 5 lombikot kell vegigcsinalni hogy adjanak egy igazolast. Egyebkent azt se kotelezo a banknak elfogadnia.. mert igazabol a gyermekvallalasba az orokbefogas is jatszik.. mi utana jartunk ezeknek mert nekunk is nehezen jott.
aug. 20. 13:07
 5/12 A kérdező kommentje:
4 lombik van meg mert annyi embrio lett. Az egyik orvos akinél voltam azt mondta hogy mivel a petefészkemben is van így felesleges a többi lombik. Csak ez nincs leírva csak úgy mondta. Gondoltam hogy ennyi lelet nem lesz elég.
aug. 20. 13:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Baratnőmnek is endoja van (plusz a férje spermája se tökéletes). Ők is felvették a babavárót és a csokot (2 gyerekre). Ők nem csináltak egy lombikot se - mert akárki akármit mond, van olyan eset, amikor kb minden lombik kezelés után újra kell műteni az endot, ők ezt nem vállalták be. Ők örökbefogadtak. 1,5 évet vártak a babára - idén tavasszal érkezett.

Csak azért mert endod van, nem fogják elengedni a hitelt meg a csokot, erre ne is számíts!

aug. 20. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az adoptálás a CSOK 4 és a babaváró 5 éves teljesítési idejével elég nonszensz dolog, hacsak nincsenek évek óra várólistán a felvételkor. Az ismerőseid szerencsések, 1.5 év alatt babát kapni... Még romagyereknél sem garantált.

Plusz babavárónál nagyobb gyerek nem is lehet opció adoptálásnál.

aug. 20. 14:33
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Se a csok-hoz, se a babaváróhoz nem fogják ezt elfogadni, ha a méltányosság a cél.. UH leleten kívül egyébként más igazolást nem fogsz róla kapni. Engem műtöttek vele, de mivel szövettan nem készült,nem kaptam még az adókedvezményhez se igazolást.
aug. 20. 14:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Benne vagyok csoportban facebookon ott sorra írják hogy sikerült méltányosságival elérni hogy legalább a kamatkedvezményt ne kelljen a hitelnél visszafizetni. Ez elég lenne nekem is. Csak ott nem kifejezetten a betegséggel foglalkoznak ezért nem ott kérdeztem. Illetve nem találtam meg ott egyenlőre ezt ami rám is vonatkozna. De lehetséges elvileg.
aug. 20. 14:54
 10/12 anonim ***** válasza:

"írják hogy sikerült méltányosságival elérni hogy legalább a kamatkedvezményt ne kelljen a hitelnél visszafizetni."

Legalább? Ez a maximum, amit méltákonyosság címén el lehet érni. Az adott pénzt mindenhogy vissza kell fizetni.

aug. 20. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!