Honnan kell számolni a 91. napos terhességet az orvosi igazoláshoz?
én is ezt tudom, hogy még a terhességi kort is úgy hítározzák meg, hogy utolsó menstruációtól két hét a kedő időpont.
tehát amikor pl azt mondják 3 hetes vagy, akkor valójában már akár 5 is lehetsz)
a 91 napot is szerintemúgy nézik, ahogy első is írta
az utolsó válasz érdekes..
Az nagy csoda lenne, ha valaki pontosan tudná, mikor fogant a magzat... :DDD
Utolsó menstruáció 1. napjától számítják, természetesen.
Itt egy másik kérdés, itt 3-ból 3-nak a terhesség 91. napjától állították ki az igazolást, mint ahogy nekem is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Egyébként hiába írja az SZJA tv., hogy a fogantatástól számít, azt az orvos nem írhatja be hasraütésszerűen. Pl. a Ptk. szerint magzat vélelmezett fogantatási időpontja a szülés napjától visszaszámolt 300 nap, ami nem 8,5 hónap, hanem még 9 hónapnál is több. Egyébként nekem az a véleményem, hogy ezt csak a már megszületett babák esetében lehet értelmezni, de olyan jogszabályt nem találtam, ami alapján a még meg sem született magzat fogantatési időpontját meg lehet határozni.
5-ösnek 4-es: tényleg, fordítva írtam
az utsó mens-tól számolják, közben meg a ciklus közepén, azaz két hét múlva van csak terhesség, mert addig vándorol a pete, meg stb
valójában még egy teszt, de egy orvos sem mutatja ki a menstruáció utolsó napjától nézve minimum 10 napig..
"1. Először is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidőben történt az “akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás.
2. Ezt követően 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdődik a beágyazódás. Innentől kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétől fogva mérted a testhőmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhőmérséklet.
3. A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0,5 mm-es.
4. Innentől kezdve rohamos hormonváltozások indulnak meg a szervezetben, tehát innentől kezdve érződnek az első igazi terhességi tünetek: mellfeszülés, álmosság, szédülés, émelygés, hányinger stb. A baba szíve a 16-22. nap körül alakul ki, innentől kezdve már nemcsak terhességi teszttel, hanem ultrahanggal is biztosan ki lehet mutatni a terhességet. A szív kialakulása előtt csak a petezsákot látja az orvos, ezért korábban nem érdemes elmenni hozzá."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!