Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Néha azt érzem , irigy vagyok,...

Néha azt érzem , irigy vagyok, vagy nem is tudom. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék ítélkezést kapni.....szóval 4 évig lombikoztunk,mire megfogant a kislányom. Ez alatt az idő alatt körülöttünk sorra születtek a babák és hát nagyon nehéz volt lelkileg, hogy mindenki pikk-pakk teherbe esett , nekem pedig évek óta nem sikerül. Sokszor bevallom irigy voltam és csak megjàtszottam, hogy örülök. Aztán 4 év után idén év elején megszületett a csoda babánk. És valahogy még mindig bennem van az, hogy (bár több gyerekünk nem lehet) nem tudok maximálisan örülni,ha valaki a környezetemben babát vár. Megint előjön az az érzés, hogy na, neki milyen könnyen jött, én meg mennyit szenvedtem. Nem tudom, ez normális -e és nem is vagyok erre büszke, de így érzek. Van köztetek hasonló cipőben járó?
2024. jún. 27. 07:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Ha szeretnél még gyereket, de nem lehet, akkor ez normális érzés. Ha amúgy sem akartok többet, akkor kevéssé érthető. Persze, amikor lombikoztatok, akkor is teljesen normális, de ha azóta van gyereked, már nem mindegy?
2024. jún. 27. 07:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális dolog. Ha ezt magadban nem tudod feldolgozni (főleg úgy, hogy már nektek is van), akkor érdemes szakember segítségét kérni, mert nem tudtál a gyermeketek születése után sem továbblépni. Lehet, hogy titkon vágysz még egy babára, és mivel tudod, hogy ez nektek nem fog megadatni, fújsz azokra akiknek igen. Érdemes vele foglalkozni, mert egyrészt magadat hergeled vele, másrészt kerülhetsz olyan szituációba, hogy emiatt elmérgesedhet egy számodra fontos baráti / családi kapcsolat.
2024. jún. 27. 07:45
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Én hasonlóan érzek. Most ráadásul sikerült volna végre, de úgy tűnik ez meg missed ab. lesz.
2024. jún. 27. 07:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg valahogy még nem dolgoztad fel, hogy nektek nem lehetett természetes úton? Vagy több gyerekre vágynál? Nem tudom, de én valahogy próbálnék akár magam, akár szakember segítségével rájönni, mi az ok, és feldolgozni, megoldást találni.

8 évig voltam meddő, ebből sok évig volt ez az irigység, rossz érzés bennem, de amint sikerült a lombik, engem tényleg nem zavart többé. Vagyis teljesen persze akkor nyugodtam meg, mikor meg is született a fiunk, mert egyébként nagyon problémás terhességem volt. De ezt meg felfogtam úgy, hogy meg sem kéne lepődnöm, hogy nekem aztán mindenért meg kell küzdenem, soha nincs könnyebbség, mert az lenne a fura.

2024. jún. 27. 07:49
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt szerintem sem dolgoztad fel a 4 év sikertelenséget, keress szakembert. Utána könnyebb lesz.

Azzal, hogy más terhes lesz, nem előled veszik el a lehetőséget.

Másfelől meg fogalmad sincs, hogy kinek mennyire könnyen vagy nehezen jött össze a baba. Pl én se szoktam sztorizni minden jött mentnek, hogy miken mentünk keresztül. Ez viszont csak rosszindulat a részedről.

2024. jún. 27. 08:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sziasztok.
2024. jún. 27. 08:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Valahol érthető amit érzel, de tovább kellene lépned. Az a lényeg , hogy van egy egészséges gyereked. Én most várom az elsőt. Igaz lolbikoznunk nem kellett, de 9 hónap után sikerült teherbe esnem, sajnos vetélés lett a vége. Újabb 8 hónap volt mire másodszor összejött. Sokan nem is tudják, ahogy azt sem, hogy már évekkel korábban szerettünk volna babát , csak volt pár hormon probléma amit előbb rendbe kellett tenni, aztán jött a covid, oltás/ nem oltás stb..... Tesóm most várja a második babájàt. Azt persze sokan nem tudják, hogy az előző babát 23 hetesen meg kellet szülnie genetikai rendellenesség miatt. Te sem biztos, hogy mindenről tudsz. Hogy ki mennyit várt/küzdött és miért. Sajnos az élet igazságtalan. Ez van. Nekem is van két munkatársam is, az egyiknek elsőre összejött a baba pedig nem is igazán akart gyereket saját bevallása alapjàm, inkább csak a férje, a másikak becsúszott. Nem mondom, hogy nem éreztem igazságtalannak, hogy mi meg mindennél jobban szeretnénk és semmi. De ezeket el kell engedni. Másrészt, lehet, hogy ebben szerencséjük, volt de másban lehet, hogy nem. Mindenkinek vannak problémài.
2024. jún. 27. 08:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem irigy vagy, hanem kisebbségi érzésed van, hogy valamiképp biológiailag csökkent értékű vagy. Pedig nem vagy az. Ki vagyunk szolgáltatva az élet játékainak, a statisztikai valószínűségeknek. Csúnya kifejezéssel: "ezt dobta a gép", legyél jó anya és örülj annak a gyereknek, aki végül "összejött".
2024. jún. 27. 09:31
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Én addig nem éreztem így, amíg a "problémamentesek", akik pontosan tudják, milyen akadályoztatottság van ezen az oldalon, elbagatellizálták a helyzetem. Nekik 4-6 hónap alatt összejött. Ennek addig örültem, míg a saját aggodalmaimra azt a választ kaptam, hogy jönni fog, kezdésig bármi történhet stb. A szokásos nyugi, engedd el meg társai. Persze, ők nem érzik át, hogy milyen évekig eredménytelenül próbálkozni, de azért azt nem hiszem, hogy nehéz megérteni, hogy az ilyen mondatok nem hogy nem segítenek, de még legalább teljesen hiteltelenek is az ő szájukból.
2024. jún. 27. 19:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem amit érzel.

9 éves lombik kislány anyukájaként most jutottam el oda hogy elég volt, én neki szaladok mégegyszer, hátha azzal könnyebb lesz, hátha elmúlik bennem a vágy, de legfőképp..Hátha sikerülne még egy Baba..Sajnos nem sikerült, ezzel felerősödött bennem minden..Augusztusban lesz az utolsó próbálkozásunk, aztán ahogy sikerül abba a feldolgozási irányba indulok..

2024. júl. 2. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!