Irigy lennék? Vagy miért érzem így?
Figyelt kérdés
44 éves vagyok, elváltam, egyedül nevelem a fiamat. Van munkahelyem, de hitel is van, illetve rengeteg kiadás is. Mindenért küzdenem kell, mindig is így volt. Míg a férjemmel együtt éltem, akkor is könyörögnöm kellett, hogy adjon pénzt. Akkor is hülye voltam, mert én mindig kevesebbet kerestem, de több mindent fizettem. Nem volt közös kassza. És most csak hallgatom, hogy körülöttem mindenki egy évben legalább kétszer nyaral. Ismerősöm most volt a férjével 200ért hosszú hétvégén. Én meg nem tudok egy könyvet megvenni lelkiismeretfurdalás meg átcsoportosítás nélkül. Nyaralás nem lesz idén. Nyomor az élet. Csak küzdés van, minden áldott nap. Míg a gyerekem nem végzi el az általánost, lépni sem tudok. Mondjuk amúgy sem, mert egy fizetésből nem tudok egy piaci áras albérletet fent tartani és megélni. Az ex meg él a lakásban, szarik mindenbe bele. Kifizet 40ezer gyerektartást a részéről le van tudva a gyerek nevelés.2023. ápr. 12. 22:40
2/7 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagy. Nem könnyű egyedül nevelni egy gyereket, főleg ha a volt férjed nem segít. Nem tudom, hogy van-e valaki, akivel meg tudod osztani a gondjaidat, de ha nem, akkor talán érdemes lenne beszélni egy szakemberrel. Lehet, hogy segítene neked megtalálni a kiutat ebből a nyomorból. Nem szabad feladnod az álmaidat és a reményeidet. Biztos vagyok benne, hogy van benned erő és tehetség, amit ki tudsz használni. Talán most nem látod a lehetőségeket, de ha nyitott vagy a változásra és a tanulásra, akkor találhatsz jobb munkát vagy mellékjövedelmet. A nyaralás meg nem minden. Sok más módon is lehet élvezni az életet és feltöltődni. Például olvashatsz könyveket a könyvtárból vagy az internetről ingyen. Vagy elmehetsz sétálni a természetbe vagy a városba és felfedezheted a szépségeket. Vagy játszhatsz a fiaddal vagy beszélgethetsz vele. Ő biztosan szeret téged és büszke rád. Ne hagyd, hogy mások élete befolyásolja a hangulatodat. Mindenkinek vannak problémái és küzdelmei, csak nem mindig mutatják ki. A boldogság nem attól függ, hogy mennyi pénzed van vagy hányszor mész nyaralni. Attól függ, hogy hogyan látod magad és a világot. Próbálj meg pozitívabban gondolkodni és hálásnak lenni azért, amid van. És ne feledd: soha nincs késő változtatni az életeden.
3/7 A kérdező kommentje:
Nekem már nincsenek álmaim. Amik voltak, azok oda lettek. 43 évesen újra kellett kezdeni az életem. Persze, tudom, ne nézzek mást. Mindenkinek van gondja. Csak már nagyon elegem van abból, hogy soha nincs pénzem, amit félre tudnék tenni. Van egy fél házam, de a volt férjem nem akar kifizetni. Persze, megyek bíróságra, csak az is pénz. Persze, a fiam szeret, hisz az anyja vagyok, mindent megteszek érte.
Nem beszélek senkivel a problémáiról, minek untassak bárkit is vele. Szakemberre sajnos nincs pénzem, tbs pedig nincs. Ahogy nincs pénzem, hogy rendbe tetessem az egészségem. Biztos valami nagyon rosszat tettem az előző életemben, de azért kicsit kevesebb is juthatna a kakiból
2023. ápr. 12. 23:06
4/7 anonim válasza:
Tegyük hozzá, ezt te hoztad össze magadnak. Választhattál volna normális, értelmes társat is, de az meg nem kellett. Na, más meg erre irigy.
5/7 anonim válasza:
Sajnos magyarorszagon nem lehet megélni… Külföld.
6/7 A kérdező kommentje:
#4 mert ezelőtt 24 évvel már látni kellett volna, hogy majd kifordul magából, ha elvesz, meg ha apa lesz? Szerelmes is voltam és hát valljuk be, 21 évesen azt hiszi az ember, hogy övé a világ és a főnyeremény az adott pasival.
2023. ápr. 13. 05:46
7/7 anonim válasza:
Nagyon sajnálom kérdező. Mindaddig nem lesz boldog senki, amíg a külvilágot figyeli, okolja, kontrollálja, megváltoztatni akarja. Majd ha eljön az a pont, hogy rájön, nem lehet megváltoztatni semmit körülötte, na akkor lesz esély jobb életre. A változáshoz változtatás kell. Semmi gond nincs veled, csak még itt tartasz az életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!