Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Irigy az ismerősöm, vagy én...

Irigy az ismerősöm, vagy én érzem csak ugy?

Figyelt kérdés

Fiatal kezdö kismama vagyok.

Van egy szomszédom,20 évvel idösebb anyuka ,és mindig anàcsokat osztogat.

Sajnos nem tudom,hogy ezek a tnàcsok tényleg joindulatuak-e,vagy irigység.

Probàlom magam türtöztetni,e nem nagyon megy.

Szoval:

Kb. egy hete venni akartam müanyag lavort a szennyes ruhàknak.

Meglàttam az àràt,és inkàbb otthagytam,mire ö:

-veddd meg,legalàbb tudod egyben a babàt is majd abban fürdetni.(Nagyot néztem,szerintem ez utàlatos dolog....

Màsik alakalommal:

Mondom,nézek jövö héten egy pelenkàzot.Erre:

-Én az àgyon pelenkàztattam a gyereket,te miért nem tudod ugy?

Következö eset_

Mondom,màr nem nagyon megyek sehovà se sétàlni,mert fàradt vagyok(29 hetes).Mit csinàl erre:

Mondja hogy menjünk motorozni.

Mondom,nem megyek,mert a pàrom félt a motortol,meg azért csak 29 hetes vagyok,de ö mondja a magàét,hogy ö az utolso napokban is mindent ugyanugy csinàlt.

Aztàn volt olyan eset,hogy nagyon sokat hànytam,valoszinüleg a sok édességtöl,erre ö jön meglàtogatni,és hoz nekem 2 tàbla csokit,hogy attol majd jobban leszek.

Rengeteg ilyen dolga van,de ami rà tetözött,amikor tegnap kijelentette,hogy ö nem tud elképzelni engem anyaként.

Ez nagyon rosszul esett,valahogy ugy érzem lenézöen viselkedett velem.

Neki màr az sem tetszik,hogy én még mindig azon az elven élek,hogy a baba megszületése ellenére is a pàrommal fogok aludni(Ö külön van a férjétöl,külön szobàban)

Szerinte nem szabad a pàrommal együtt aludni,mert ki fog készülni az éjszakai baba siràstol...

Nem tudom,mire véljem.

Szerintetek irigy,(màr nagy gyerekei vannak,és sajnos nagyon trehànyak,meg tiszteletlenek,vagy tényleg én tulzok?Mit tegyek?

2008. dec. 8. 10:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
a leírtak alapján az én véleményam az hogy a szomszédod tömény rosszindulat,én finoman céloznék rá hogy nem kérek a tanácsaiból,más világ van mint 20 éve
2008. dec. 8. 10:45
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Na én nem tudnám elviselni ezt a nőt...

Te se tedd, kerüld, vagy finoman add tidomására, hogy fogja vissza magát. Te se állj vele szóba, ne is idegesítsd, árt mindkettőtöknek...

2008. dec. 8. 11:25
 3/12 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy panellakàs,csak egy ajto vàlaszt el.

Tényleg mindenhovà vinni akar magàval,de akàrhànyszor valami témàt felhozok,ö mindig ellenkezöjét gondolja mint én.

Van egy cicàm is,ha a cica a folyoson van,akkor azt mondja:

-Szegény éhes...

Pedig adok neki enni,naponta 4-szer,ràadàsul màrkàs macska eledelt.

De ö ugy gondolja éheztetem.

Meg a pàromtol kaptam ajàndékba egy telefont,erre ö kitalàlja hogy neki egy 10 éves van,az olyan nagyon jo még....

Szoval ezek szerint nem csak énlàtom igy a dolgokat,ezek a cselekedetek nàla negativ dolgok...

2008. dec. 8. 11:32
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
Miért érzed úgy, hogy nem szerezhetsz érvényt a saját akaratodnak? Miért kellene bárkitől, bármit eltűrnöd? Ez az asszony csak a szomszédod, nem vagy függőségi vagy érzelmi kapcsolatban vele, ha nem akarsz, beszélned se kell vele. Ne akarj mindenkivel jóban lenni, főleg ha így viselkedik veled, elég, ha a barátaidra halgatsz és velük vagy jóban. Egyszerűen legyél távolságtartó és hidegen udvarias, nagyon gyorsan békén fog hagyni. Hiányzik neked, hogy később még többet ártson a beszólásaival Neked? Ha megszületik a baba, még véletlenül se idegesíthet fel Téged, amikor amúgy is egy nagyon nehéz időszak a nők életében. Párod mit szól hozzá?
2008. dec. 8. 11:51
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
Azt írtad hogy 20 évvel idősebb tőled igaz?Szerintem úgy viselkedik mintha az Anyád lenne!Bele akar szólni minden döntésedbe.Lehet hogy szeret,és félt,csak nem jól adja elő,úgy tűnik hogy egy kicsit rá akar telepedni az életedre.Vagy lehet,hogy mivel a saját gyerekeit nem tudta megnevelni ezért nálad próbálkozik,mert úgy gondolja hogy te hallgatsz rá.Vigyázz vele,mert szerintem ha megszületik a baba akkor még jobban beleszól majd mindenbe,de ezt te is tudod már így előre.Ha ennyire kényelmetlen Neked akkor építsd le,szülésig még van elég idő erre.Szerintem hiába beszélnél vele ugyan ilyen maradna.És ha csak sértődéssel tudtok elválni még mindíg jobb mintha minden nap a nyakadba lihegne a hülyeségeivel.Ne hibáztasd magad ezt a kapcsolatot nem te rontottad el!
2008. dec. 8. 11:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Pàrom nem igazàn tudja,hisz egésznap dolgozik,igazàbol mindent megbeszélünk,de ilyen "nöi" Dolgokat ugyse értene meg.

Igen attol félek hogy ha a baba itt lesz majd mög többet akar,hisz voltak olyan beszolàsai,hogy majd ha a baba itt lesz ,ö megmutat mindent,sokat fog segiteni.

De én nem akarok a segitségböl,szeretnék egyedül mindenre ràjönni.

De az a beszolàs,hogy nem tud elképzelni anyaként,pedig màr lassan szülök,ez nem megy ki a fejemböl.

Én csak egy férfit,egy gyereket,vagy egy örült discopatkànyt,illetve negativ személyeket nem tudok elképzelni anyaként.

Ezek szerint szerinte nem vagyok jo anyànak....

Megprobàlom valahogy leépiteni,de az a baj,hogy neki nincsenek lehetetlen dolgok,képes akàr öjfölkor is megkeresni,ha "elbujok"

2008. dec. 8. 12:24
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

én alapvetően nem feltetelezek senkirol rosszindulatot, elkepzelhető, hogy csak tudatlan/ostoba.

én pl eleg rosszul viselem a terhességet sajnos, a parom anyukajanak nem voltak ilyen gondjai, es az aposom olyanokat mond, hogy csak szimulalok, meg ugyanmár, nincs semmi baj, stb. es tudom, hogy nem rosszindulatbol mondja, csak fogalma sincs a dolgokról.

anyam is kiakasztott, hogy kérjek császárt, mert nem fogom elviselni a fajdalmat, meg meg az elejen volt ilyen beszolasa, hogy ha ikrek lennének, reméli meghal az egyik, mert milyen nehez lesz nekem (jo, talan ez az egyetlen, amit nem tudok neki elfelejteni), de hiszek benne, hogy nem rosszindulatbol mondjak az ilyen dolgokat, hanem mert más vilagban élnek, és fogalmuk sincs semmiről.

nem tudom mennyire szeretnel vele jo viszonyt fenntartani, egyik fuleden be, a masikon jojjon ki, mégcsak fel se idegesitsd magad rajta, annyit sem ér!

szepen elmondhatod, hogy a te gyereked lesz, nem igazan szamit, hogy el tud e kepzelni anyakent,vagy nem, mert ugyis majd meglatja (bar en kerulnem a manómmal, mert nem lehet egy ilyen ember jo hatassal ra).

vagy vegye figyelembe, hogy tartson teged tiszteletben, és nem az anyukad, sem a ferjed, hogy igy "kiosszon", vagy pedig nem kell vele talalkozni

2008. dec. 8. 12:50
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

Hát ez jó csúnya hogy az anyuka anyukája azt mondta hogy ha ikrek lesznek akkor halljon meg az egyik, mert hogy kettővel milyen nehéz. Na hát ha gonosz lennék akkor azt mondanám neki hogy ő meg éljen akkor fél kézzel, fél szemmel, de én se szeretek ilyet mondani, így csak azt kívánom neki hogy jöjjön rá a saját butaságára és kérjen bocsánatot a lányától, mert ennél gonoszabb dolog nem sok van, van de nem sok. Nem akarom az anyukáját bántani, csak nagyon dühös lettem!

A kérdezőnek: Szerintem is jól meg kéne mondani neki a dolgokat, mert ez nagyon káros lesz ha majd megszületik a baba. Pláne hogy már most ennyire irritál ez a nő téged. Nehogy ez az idegesség rányomja bélyegét a tejre, vagy épp a babával való kapcsolatra, vagy férjjel való kapcsolatra. Hiszen épp elég nehéz egy újdonsült anyukának az első időszak, de ezt csak akkor tudja megtanulni ha nem szól bele senki. Akkor tudja majd utólag elmondani, hogy olyan volt amilyennek lennie kellett, a maga nehézségeivel, szépségeivel, tökéletlenségeivel együtt, mert ez volt igazán ő és csak ő nem más.

Lehet abban is vmi hogy mivel látja hogy valamilyen szintem te hallgatsz rá, vagy hajlasz affelé és ugye ő a saját gyerekeivel nem tudja ezt megtenni, ezért csinálja veled. Meg gondolom ha 20 évvel idősebb akkor már elég nagy gyerekei vannak, lehet már valamelyik nem is él vele. Lehet ezt pótolja veled vhol.

Mond meg neki hogy fejezze be, nem megbántani akarod, de ne szóljon bele mindenbe, mert ezzel tönkreteszi az egész életedet. Most a terhességed szépségeit nem tudod élvezni emiatt, majd pedig a babádat nem fogod tudni. Mert így is tele leszel ill. vagy kétségekkel nem kelljen még az ő lekicsinylő, anyaságra alkalmasságodra való véleményét is hallgatnod, ezzel tönkretesz mindent. Neki jól esne, vagy esett volna annak idején? Ezt csak egyszer éli át a leendő anyuka, soha többet még egyszer miért kell neki elrontania? Neki is tönkretette vki? Átélheted a másodikkal, harmadikkal, de az mind egyéni, az csak azzal lesz, ez már nem lesz soha, hasonló lehet, de nem ez.

Úgyhogy kesztyűt fel és harcolj! Először finoman, aztán addig és egyre jobban amíg nem fogja fel! Vagy lökd le a lépcsőn ha nem érti meg! :) Ez csak vicc volt! Nehogy meg tedd!

A te gyereked, a te életed senkinek nincs beleszólása semmibe! Soha! Elmondani elmondhatja mindeki amit akar, de nem idegesítheti fel a kismamát! Mert a babának egy nyugodt anyuka kell! A másik hogy ezeket meg lehet hallgatni, de csak azt kell alkalmazni, amelyiket mi hasznosan érzünk.

Mond meg neki hogy az egy dolog hogy ő nem tud téged elképzelni anyaként, de te még bizonyíthatsz, de ő már nem! Erre biztos besértődik, elvileg!

A másik, az anyuka akkor lesz anyuka ha megszületik a baba és eltelik néhány hónap. Az anyaság nem adottság, hanem tanulás útján jön létre. És a gyermek egész életén keresztül alakul.

Sok helyen nem veszik fel az anyukákat, mert azt mondják hogy begyepesedtek otthon, pedig nagyon sok előnyös tulajdonságuk most jött csak elő a gyerek neveléssel. Még a leglinkebb lányokból is felelősségteljes anyák válnak, erre az élet tanítja meg őket.

2008. dec. 8. 13:27
 9/12 anonim ***** válasza:
37%
Ha téged enyire zavarnak a beszólásai ami szerintem joggal , akkor mond meg neki a szemébe. Ha már most ennyit jár a nyakadra, akkor ha meg lesza baba még többet fog. Talán ő nem is sejti hogy mennyire ellenedre van. Lehet azt hiszi, hogy szükséged van rá, mert nélküle nem boldogulnál. Légy őszinte és mond meg neki hogy a tanácsait haggya otthon. Ha nem szokik le róla én a helyedben ki sem nyitnám az ajtót neki.
2008. dec. 8. 17:07
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért lettem lepontozva? Annyira rosszat írtam, bocs de nem értem. Ha nem akarok valakivl beszélni nem is teszem. Vagy nem?
2008. dec. 9. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!