Normális, hogy ennyi idő alatt nem esek teherbe? Volt más is úgy, hogy jókor voltak együtt, mégsem lett terhes de végül spontán sikerült? Mennyi idő után?
Tavaly szeptemberben volt egy vetélésem 8 hetesen. Akkor kB 1,5 év kihagyás után elsőre teherbe estem, előtte 6 hónapig semmi.
Most azóta se, semmi. Az ovut érzem is, UH is volt ekkor, LH teszt is pozitív, szóval jókor is vagyunk együtt, mégsem leszek terhes.
34 éves vagyok, de a doki szerint nincs min aggódnom, napra pontos a ciklusom, kicsit gyenge a vérzés, de a nyálkahártya megfelelő, ovu-kor talán a tüszők kicsit nagyok (25-30 mm) de erre is azt mondta a doki, hogy nem feltétlenül baj, meg azzal nyugtatott, hogy ha egyszer sikerült teherbe esni, akkor azért nem olyan rosszak a kilátások.
Létezhet hormonális gond, mondjuk progi hiány rendszeres ciklus mellett? Remélem nem valami genetikai gebasz... jövő hónapban kezdjük a meddőségi kivizsgálást...annyira nem akarom 😞
Semmi, azóta sem. Magán úton meglettek a vizsgálatok, "minden rendben"... egyedül az átjárhatósági nem lett meg, mert elegem lett az egészből. A legutóbbi vizsgálaton 3 mm volt az endometrium ciklus közepén, de a fogyatékos orvos szerint ettől még teherbe lehet esni.... Aztán már mondtam neki, hogy lehetni lehet, de nekem nem megy, szóval nem lehet, hogy mégis ez a baj? Elég feszült vizsgálat volt, mert már k***vára unom ezt a sok töketlen nyomorultat....egyszerűen meg sem hallják, amit mondasz....
Annyi, hogy a progi-ösztrogén arányom kicsivel a kívánt alatt van, szóval van egy minimális ösztrogén dominanciám, de csak az arány nem jó, mindkettő érték határértékben van (bár a progi az alján, az E2 meg a tetején, és ezért nem is foglalkoznak vele).
Pedig hát...na, valami oka van, hogy nem jön. Meg hogy anno elvetéltem, akkor arra az az orvos azt mondta, hogy lehetett progeszteron gond, ha legközelebb terhes leszek, felír pótlást. Sajna hozzá már nem tudok járni, bár nem tudom számítana-e bármit.
Bejelenkeztünk meddőségibe, februárra kaptunk időpontot, addig a vérvételeket meg sp.vizsgálatot megismételjük, illetve elvileg kérnek majd endokrinológus véleményt, szóval még oda elmegyek... de hát ahogy beszélgettem már facebook csopiban néhány sorstárssal, kb ugyan ez a tapasztalat és elég nehéz olyan endokrinológus nőgyógyászat is találni, aki meghallgat meg foglalkozik is veled. Olyan nincs, hogy nincs bajod és nem leszel terhes, ezen nem tudom túltenni magam, hogy UH-n látja, hogy nem jó a méhnyálkahátya és mégis leszarja... Áh... amúgy félek tőle, hogy a centrumban sem lesz semmi extra, vagyis a tapasztalatok ezek. Krizsa dr-hoz megyünk majd, talán róla olvastam a legjobbakat....
Én maximálisan megértelek.
Az nagyon jó, hogy februárban már mentek a meddőségibe.
Viszont te olyan szinten ki vagy bukva, hogy szerintem addig pihenjetek. Tedd félre addig az egész gyerek témát. Ne foglalkozz vele addig, hogy össze tudd szedni addigra magad. Várd a karácsonyt, kapcsolódjatok ki. Csak azért szexeljetek mert akartok és nem azért mert kell. Ne figyeld a ciklusod addig.
Próbálj feltöltődni februárra, mert úgy kell elkezdened. Próbàld a hitedet is visszaszerezni.
Egyszerűnek tűnik amit írok de k.rva nehéz. Próbàlj a férjedből erőt meríteni. És bízzatok hogy sikerül.
1 éve ugyanilyen állapotban voltam mint te. Sose hittem volna, hogy idén meg hamarosan szülök.
Tiszta szívből drukkolok nektek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!