Egyikünknél se találtak problémát mégse jön a baba már két éve. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mindent is kiprobáltunk. Szerintem. Most ilyen helyzetben el lehet kezdeni az inszemet vagy ha nincs feltárt ok, akkor nem kezdik el? Vagy várjunk még? Tanácstalan vagyok :(

febr. 4. 14:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
30, hol hallottál olyat hogy elküldenek? Ez nekem új. Lehet igazad van, de nem az van, hogy államilag támogatottan 45 éves korig 5 stimut elvégeznek?
febr. 11. 14:45
 32/37 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, ez így van, de a Kaáliban és a SOTE-n is van ilyen sajnos. Egyre többet küldenek el, mert azt mondják a lombik nem fog sikerülni és állítólag még természetesen úton is több az esély náluk. Inkább ezt a lehetőséget a fiatalabbaknak akarják átadni. De én nem tudom mik a szempontok, lehet, hogy náluk az AMH is alacsony nagyon, lehet van olyan probléma ami ezt pluszban hátrányba helyezi, ezt nem tudom, de volt nemrég egy riport is, ahol Kaáli Nagy Géza beszélt arról, hogy ők sokakat elküldenek 40 felett, mert nincs esélyük a lombikra.
febr. 11. 14:51
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjuk már.

41 évesen 0.2 AMH-val, egy petefészekkel, simán az első lombikunk sikerült, úgy hogy a férjem oat szindrómás. Az 1% esélyünket most fektettem le aludni.. igaz nekünk előtte már sikerült spontán is..

Szánalmas ha emiatt elküldenek valakit is.

És amúgy azoknak a 20-25 éves, durvan túlsúlyos ir-es, pcos asszonyoknak mennyivel van több esélyük akik egy sima dietat nem tudnak betartani és a meddőségitől várják a csodát? Én inkább azt tapasztaltam, hogy azt zavarják el, el se indítják a ciklusát, akik semmit nem tesznek magukért.. azért a 40es csajok már sokszor 10+ év meddőség után mennek oda, vagy sokan nem első gyerek miatt mennek oda hanem tesóért és bizony tudják hogy nekik már nincs idő lötyögni, meg leszarni az orvos javaslatát.. főleg nem ezzel az új 5 stimus rendszerrel.

febr. 12. 20:59
 34/37 Ypszilon1980 ***** válasza:
De a statisztika szerint nem így van, az más,hogy van akinek 50 évesen is sikerül egy lombik pl. A lombiknál az a baj,hogy a petesejtek 40 felett nagyon nehezen tűrik már a beavatkozásokat,a mi dokink szerint is 100-ól 1 petesejt alkalmas gyereknemzésre,ezt kell megtalálni egyre több stimuval. De ezzel én sem értek egyet, mert 45ig támogatott,akkor fogadják el,majd mi eldöntjük mennyit akrunk próbálkozni.
febr. 12. 21:07
 35/37 anonim ***** válasza:
Egyébként úgy rémlik az új törvény összeköti a támogatást a sikeresseggel, szóval nem csodáltnám ha idővel tényleg elküldenék azokat a nőket akik idősek. Mondjuk úgy rémlik pl az elhízott nőket is egy BMI felett elkudik úgy rémlik. Vagy legalábbis régen olvastam ilyet amíg tagja voltam ilyen fb csoportoknak, hogy felháborodást keltett amikor valakit emiatt nem indítottak.
febr. 12. 21:16
 36/37 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez is igaz, BMC-ben elküldi 1-2 doki azt aki 95 feletti súlyú, ezt tapasztaltam.
febr. 12. 22:30
 37/37 anonim ***** válasza:

Najoo, azért a 95 még nem feltétlenül extrém. Ez szakmaiatlan lenne. A BMI-nek több az ertelme..

Nyilván magasság és egyéb kérdése. Vannak magas izmos sportoló nők akik simán 90 kilósan noiesebbek, mint egy 150cmes 80 kilós nő aki életében nem mozgott még semmit.

febr. 12. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!