Egyikünknél se találtak problémát mégse jön a baba már két éve. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mindent is kiprobáltunk. Szerintem. Most ilyen helyzetben el lehet kezdeni az inszemet vagy ha nincs feltárt ok, akkor nem kezdik el? Vagy várjunk még? Tanácstalan vagyok :(

2024. febr. 4. 14:47
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
17%
Genetikailag nem vagytok kompatibilisek, ezért nem jön össze. Ezt vagy elfogadjátok vagy elváltok és keresel egy másik pasit. Durván hangzik, de ilyen a való élet. Sok párkapcsolatot tett már tönkre a genetika.
2024. febr. 4. 15:49
 12/37 anonim ***** válasza:
97%

Még szerencse, hogy 2024 van, és Magyarországon mindenki számára elérhetőek a meddőségi centrumok (+a pszichodokik, egyéb párkapcsolati segítők is).

Szóval azért még nem kell egyből elválnotok, kedves kérdező, hiába javasolja ezt a 11-es! 😀

2024. febr. 4. 15:57
 13/37 anonim ***** válasza:
5%
Én nem javasoltam semmit, de ez a két lehetőség marad. Tudsz jobbat, akkor hajrá! Genetikai inkompabilitáson a meddőségi centrumok sem tudnak segíteni.
2024. febr. 4. 16:00
 14/37 anonim ***** válasza:
10%

Stressz, oltás van?

Mert a nem megfelelő munkakörnyezet és a meddővé tétel lehet akadálya a meddőségnek.

Meg az is lehet, hogy nektek nem kell gyereket vállalni, nincs megírva.

Nem kötelező!

Jobban jársz így.

De egyébként ismerőseimnél is így volt, aztán mesterséges úton csak sikerült. Azóta kész vannak! :D

2024. febr. 4. 16:04
 15/37 anonim ***** válasza:
96%

Jesszusbkik járnak ebbe a kategóriába... Nem tudom hogyha valaki nem járt ebben a cipőben és gőze sincs a meddőségről miért kell hozzászólnia...

Kerdező. Egyrészt még biztos nem próbálták mindent. A mindenbe beletartozik az inszemináció, a lombik saját sejttel, a lombik donor petesejttel, a lombik donor spermácal, a lombik donor embrióval szóval még nagyon messze vagytok a mindentől.

Ahogy a kivizsgálásokban is.

Se az inszemináció hoz se a lombikhoz nem kell tudni a meddőség okát. Nyilván ha tudják akkor nagyobb az esély/legalább tudni mennyi az esély a sikerre.

Kivizsgálások amiket még lehet csinálni (de nem biztos hogy érdemes, mert hamarabb megoldja a problémát maga a meddőségi kezelés)

Női részen: 3 pontos vércukorterhelés inzulinnal, pajzsmirigy vizsgálat (Anti-TPO, anti-tg), cöliákia (gluténérzékenység) szűrés, 3D méh ultrahang, trombózis hajlam (Leiden mutáció, prothrombin mutáció, MTHFR mutáció, PAI-1 4G/5G polimorfizmus, immunológiai kivizsgálás (TH1/TH2, NK funkció), endometrium biopszia (EMMA, ALICE, ERA teszt), KIR HLA-C teszt

Férfi oldal: sima sperma vizsgálat mellett DNS fragmentáció, ROS, HBA.

Ha ezen minden minden rendben akkor azt hívják ismeretlen eredetű meddőségnek, de az sem azt jelenti hogy lombikkal ne lehetne sikerrel járni. Attól hogy nincs meg az ok még megoldás lehet.

2024. febr. 4. 16:28
 16/37 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ha 2 év után ennyi vizsgálat után, ovulációs teszttel nem jött össze, akkor mielőbb kéne időpontot kérni reprodukciós centrumba. Ezekben az immunulógia és a méhtükrözés néha kimarad, erre kérdezz rá.

Én 37 évesen néztem először szembe azzal, hogy bárcsak lenne még pár év plusszom (végül összejött). Te 33 éves vagy. Ne húzd az idődet tovább

2024. febr. 4. 16:40
 17/37 anonim ***** válasza:
5%

> "Nem tudom hogyha valaki nem járt ebben a cipőben és gőze sincs a meddőségről miért kell hozzászólnia..."

Az jobb, ha elhallgatjuk az igazságot és helyette évekig hitegetjük a kedves párt? Én értem, hogy ezen sokan felhördülnek, de sokkal jobb az egyenes beszéd, mint kerülgetni a kását. A kérdező nyíltan leírta, hogy minden vizsgálaton túl vannak már. Ha lombikot akartak volna, akkor már rég megtették volna. Innentől kezdve nem értem miért ne lehetne kimondani a nyilvánvaló opciókat a továbbiakra nézve.

> "Se az inszemináció hoz se a lombikhoz nem kell tudni a meddőség okát. Nyilván ha tudják akkor nagyobb az esély/legalább tudni mennyi az esély a sikerre."

Megint a jobban hangzó féligazság. A lombik sem jár garantált sikerrel. 25-30% a sikerességi ráta. Pluszban hHa nem tudják a meddőség okát, mert elhallhatja a kedves páciens az előzményeket, akkor azt sem tudják, hogy lehet-e számítani genetikai betegségre a babánál, ami vetéléshez vagy fogyatékossághoz vezet. Egyáltalán nem tartom jó ötletnek ilyet tanácsolni, hogy vakon belemenjenek valamibe, aminek a sikere alapból csekély.

2024. febr. 4. 17:00
 18/37 anonim ***** válasza:
95%

17-es, te nem tudsz szöveget értelmezni?

"Most ilyen helyzetben el lehet kezdeni az inszemet vagy ha nincs feltárt ok, akkor nem kezdik el?"

Ezt a kérelmező maga írta, tehát gondolkozhatnak lombikban, csak nyilván tisztában van vele, hogy ha reális esélyt látnak az eredmények alapján az inszemre, akkor nem egyből lombikkal kezdik.

"Se az inszemináció hoz se a lombikhoz nem kell tudni a meddőség okát. Nyilván ha tudják akkor nagyobb az esély/legalább tudni mennyi az esély a sikerre."

Hol írta bárki is, hogy akár az inszemnél, akár a lombiknál garantált lenne a siker? Maximum több vagy kevesebb esély lehet az eredményektől függően, olyan, hogy 100% esély azoknál sem lenne, akiknek már 5 egészséges gyerekük született 5 terhességből, és mindegyik elsőre összejött...

"Pluszban hHa nem tudják a meddőség okát, mert elhallhatja a kedves páciens az előzményeket, akkor azt sem tudják, hogy lehet-e számítani genetikai betegségre a babánál, ami vetéléshez vagy fogyatékossághoz vezet. Egyáltalán nem tartom jó ötletnek ilyet tanácsolni, hogy vakon belemenjenek valamibe, aminek a sikere alapból csekély."

Ez pedig a legnagyobb hülyeség, mert nem tudja elhallgatni a kedves páciens az előzményeket/okokat, mivel nem bemondásra megy. Vagy viszik a korábbi vizsgálatok eredményét, vagy ott csinálják meg nekik, nem azzal kezdik, hogy nekiesnek a petesejteknek és elkezdik ész nélkül megtermékenyíteni őket, lesz, ami lesz alapon...

Vetelésre, fogyatékosságra pedig sajnos BÁRMIKOR lehet számítani, ehhez nem kell eü vagy genetikai probléma egyik szülőnél sem, nincs olyan ember, akinek csak genetikailag teljesen ép petesejtjei és spermiumai vannak...

2024. febr. 4. 17:19
 19/37 anonim ***** válasza:
0%

Megbocsáss, de a 25-30% sikerességi ráta az nem "több vagy kevesebb" kategória. Nem írtam, hogy garantált sikerről írtál, azt írtam, hogy elhallgattad a nagyobbik felét, ami a negatívumokról szól! Ha már szövegértelmezésről papolsz, akkor neked is javaslom ugyanezt.

> "Ez pedig a legnagyobb hülyeség, mert nem tudja elhallgatni a kedves páciens az előzményeket/okokat, mivel nem bemondásra megy."

Megint az a fránya szövegertélmezés... Pont erre utaltam, hogy vakon semmilyen orvos nem fog belemenni, te mégis arról beszéltél, hogy nem kell tudniuk semmit. Sajnos nem értetted meg az utalásokat a szöveg mögött.

2024. febr. 4. 17:24
 20/37 anonim ***** válasza:
23%
A kapcsolatokban minden rendben van? Stressz, lelki problémák nem állnak a háttérben? Csak mivel fizikailag úgy néz ki, minden oké, akkor lehetséges, hogy lelki eredetű probléma az ok.
2024. febr. 4. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!