Kinek mi segített hosszabb sikertelen próbálkozás után teherbe esni úgy, hogy a szoptatást nem hagyta abba?
Én nem a levegőbe beszélek. 2 éves gyereked van, fogalmad sincs min mennek keresztűl az oviban és egyéb helyeken. A FB és egyéb csoportban lévő mamik pont ezért verődnek össze ilyen netes csoportokba, hogy legyenek valakik akik megértik a sok hülyeséget amit összehordanak veled az élen. Fogalmad sincs milyen a nagyvilág, milyen ingerek érik a gyerekeket a kényelmes otthoni 4 falon túl. Mint látod a normális emberek valahogy nemtudnak igazat adni neked, olvasd csak át a kommenteket. Miért nem a szuper mamik netes oldalán maradtál a gyakori helyett, ahol rendre ugyan azt a kérdést teszed ki. Nyugodtan szoptasd csak 7 éves koráig engem aztán nem zavar, de ne csodálkozz és irogass majd ki kérdéseket, ha nemfogod érteni, hogy majd a valós életben a környezeted miért tart gáznak. A cumit és a szoptatást ne kever össze.
Ha annyira okosnak tartod magad mindenkinél és megmagyarázol mindent a saját már provokáló stílusodban, akkor minek jöttél ide kérdezni? Én úgy látom tudod a választ, akkor csináld úgy. Vagy keresd meg a 6000 fős fb csoportodat, bár ahogy látom a szupermamik nemtudtak segiteni neked, mert itt rágod az életünket. Én tapasztalatból beszélek.
Szülésznőként nem egyszer láttam, hogy a szegény újszülött torka szakadtából ordít és nem kéri a cicit, mert bizony az ő csepp gyomrát megülte a 2 éves nagy tesónak való jó zsíros anyatej.
Biztos tudod a szoptatásról, hogy az a gyerek igényeihez igazodik. De nem tud egyszerre két gyerek igényéhez. A kicsinek szüksége lenne az első kincset érő ásványi és immunanyagokra amit az előtejből kapna meg, abból a pár csepp vízszerű tejből. Ami neked nem lesz, hanem egy zsíros, tök más tápanyag összetételű tejed lesz, mert azzá alakította a két éves. Másfelől a szakemberek azért nem szeretik ha az anya szoptatás mellett esik teherbe, mert a szoptatás oxitocint termel, ami méhösszehúzódást okoz, emiatt gyakori a vetélés. Tehát így szakmabeliként nem tudok azonosulni az eszményeiddel. De lelked rajta, csak kicsit tájékozódj a másik oldalról is és úgy dönts, bár lehet dönt helyetted a természet.
Tudtommal a gyakori kérdések oldala arra van, hogy az emberek kérdéseket tegyenek fel.
Nem értem, miért okoz problémát neked, ha felteszek egy kérdést. Mert egy kérdést tettem fel. És amire kíváncsi voltam, arra többségében nem érkezett válasz. Nem értem, miért nem lehet releváns választ adni.
Nem tudom, kivel kerültél összetűzésbe egy másik kérdés kapcsán, de nem gondolom, hogy ide kellene hoznod és rajtam kellene levezetned a frusztrációdat.
Honnan tudod, hogy nem tudom, milyen ingerek érik egy gyereket az óvodában? Azt gondolod, hogy én a saját gyerekem van a négy fal között ülök minden egyes nap? Mert nagyon nem! És igenis tisztában vagyok azzal, hogy mi történik egy óvodában! Dolgoztam óvodában. A kommented alapján olyan életed lehet, amit én nem kívánok magamnak.
Ne keverjem össze a cumizást és a szoptatást? Miért? A cumizás nem arra van, hogy a szoptatni nem akaró vagy nem tudó anyák betömjék a gyereküknek a száját egy dugóval? Mert ha nem, akkor szerinted miért van?
Szerencsére az én környezetemben az emberek többsége intelligens, és senki nem tart engem gáznak, ahogy másokat sem…
Egyébként nem tudom, melyik mondatomat tartottad hülyeségnek. Szerintem egyik sem az volt. Tudod, én a gyerekem gondozása, nevelése előtt és során tájékozódom hiteles információkból. Sajnálom, hogy ezt sokan nem teszik meg. Bele sem tudnak gondolni, mert nem tudják, hogy milyen dolgokkal ártanak a saját gyereküknek.
“Másfelől a szakemberek azért nem szeretik ha az anya szoptatás mellett esik teherbe, mert a szoptatás oxitocint termel, ami méhösszehúzódást okoz, emiatt gyakori a vetélés.”
Kérlek, járj utána hiteles szakembereknél, és nem városi legendákból, hogy a szoptatás által termelődő oxitocintól NEM vetél el egy anya! Ennyi erővel elvetélhetne egy csóktól, nem beszélve a szexről vagy orgazmusról. Mert emberek szexelnek terhesen is. Ha szülésznő vagy valóban, arra kérlek, fejleszd magad vagy legalább kérdezd ki egy ibclc szoptatási tanácsadót ezekről a kérdésekről. Mert annyi blődséget össze tudnak hordani sajnos a kórházi dolgozók is, amiket sajnos sok friss anyuka elhisz. Szerencsére ma már vannak haladó szemléletű szakemberek, csak sajnos nagyon kevés van belőlük. De ha érdekel, szívesen ajánlok szülészorvost, dúlát, szoptatási tanácsadót is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!