8 hónap sikertelen próbálkozás után alakulhat ki hormonzavar?
"Kerestem fel orvost, megvizsgált de nem látott semmi olyat ami miatt nem eshetnék teherbe"
Ezt egyszeri vizsgálat után állapította meg? Vagy csinált pl. cikluskövetést hormonpanellel? Pl. azzal lehetne bizonyítani, hogy van vagy sincs peteérésed.
Amikor nekem 1-1 héttel vagy többel hosszabb volt a ciklusom, nem volt peteérésem. Miután kiderült az inzulinrezisztencia, és elkezdtem a 160 g-os diétát, normalizálódott a ciklushosszom.
Utána kéne járni, nem áll-e fenn kezeletlen IR, PCOS vagy bármi egyéb probléma. Ezt sima nőgyógyászati vizsgálattal nem lehet megállapítani. Túlsúlyod van-e?
Ha ugyanúgy ennél, nem megy fel +10 kg pár hónap alatt. Ez biztos.
Az ételek kalóriatartalma a mérvadó. Ha híztál, az azt jelenti, hogy több kalóriát vittél be, mint akkor, amikor stagnált a súlyod. Lehet, hogy adagra (ránézésre) ugyanannyit eszel/ettél szerinted, de vagy az adagokat nem mérted fel reálisan, objektíven, vagy magasabb kalóriatartalmú ételeket kezdtél el enni.
(Példának okáért ugye nagyon nem mindegy, hogy valaki egy adag natúr csirkemellet eszik párolt zöldséggel, vagy egy adag marhapörköltet nokedlival.)
Még ha nem is veszed észre, érthető, hogy a stressz miatt a túlevésbe menekültél. És hidd el, elég gyakran nem veszik ezt észre azok, akik ebben vannak. Átérzem, én is így voltam ezzel. A mérleg nem hazudik.
Nekem kalóriaszámlálás kellett ahhoz, hogy szembesüljek vele, mennyit ettem akkor, amikor én meg voltam róla győződve, hogy "nem is ettem sokat". Magamat becsaphattam, de a mérleget nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!