Kinek mi segített hosszabb sikertelen próbálkozás után teherbe esni úgy, hogy a szoptatást nem hagyta abba?
A szoptatás abbahagyása 😅
7 hónapig nem jött a kicsi. Mondjuk én nem vetettem be érte a neten olvasható felesleges kuruzslatokat.
Leszoktattam a nagyot, 1 hónap mulva elapadt a tejem, majd egyből terhes lettem.
Nem magas a prolaktin szintem, megnézettem.
Első körben igyekszem az éjszakai szoptatásokat mellőzni, a nappalit meg korlátozni, de nagyon nehéz ez az időszak… Álmom a tandemszoptatás, de nem mindenáron.
Szóval kinek mi segített, aki nem szoktatta le (teljesen) a nagyot?
Menstruációm is van.
Na már lemondtál a meddőségiről?
Eddig oda tartottál!
Én nem szoktattam le, 10 hónap próbálkozás után júniusban lettem terhes. Éjszaka kb 3x szopizott akkor még a lányom illetve nappal is. De őszintén én már nagyon utáltam az egészet. Augusztusban egyik napról a másikra sikerült is leválasztani (22 hónapos volt akkor).
Hogy mi segített nem tudom. De ha nem magas a prolaktin szinted, akkor miért a szoptatashoz kotod a sikertelenséget?
Eszembe sem jutott még a meddőségi vizsgálat. Úgy tudom, egy év sikertelenség után szokás a kivizsgálás.
Sokat olvastam már a szoptatás melletti fogantatásról. Abszolút lehetséges. Nekem is van olyan ismerősöm, aki tandem szoptatott. Szerintem egy gyönyörű dolog. Az tévhit, hogy a nagy elveszi a tejet a kicsi elől. Amíg lehet, szoptatni szeretném a nagyot. Mondjuk fura ezt így írni, mert nincs még kicsi. A világ egyik legszebb és legértékesebb dolgának tartom a szoptatást. Sajnálom, hogy a társadalmunkban nem szokás, és egyesek rossz szemmel nézik a hosszan tartó szoptatást. Szerencsére egyre nagyobb a köre azoknak, akik olyan véleményen vannak, mint én.
Abból gondoltam, hogy a szoptatás okozhatja a sikertelenséget, mert úton-útfélen ez jön velem szembe. Persze, azt is tudom, hogy aki alaposabban körbejárja a témát, tudja, hogy ez hülyeség.
A kérdés arra vonatkozott, hogy aki szoptatás mellett teherbe esett, az mit tett ennek érdekében. Szedett-e valamit, járt-e valahol, mozgott-e valamit stb stb stb. Köszönöm a releváns hozzászólást a #9 válaszadónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!