Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nem jön össze a baba, ami...

Nem jön össze a baba, ami miatt stresszelek. Milyen szakemberhez érdemes elmenni?

Figyelt kérdés
Stresszelek. Folyamatosan ezen kattogok. Figyelem a testem jelzéseit. Mentálisan kezdek becsavarodni, pedig tudom, hogy a stressz is nehezíti a helyzetet. Hogy tudom leküzdeni? Ki/ mi tud ebben segíteni?

2024. jan. 10. 22:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hőmérőzés igazolja az ovulációt rendben? Szabályosan méred, két tizedes hőmérő, rögtön ébredéskor, szájban vagy hüvelyben?

Esetleg szoptatsz még? Egy vérvétellel érdemes lenne a hormonokat megnézni, hogy minden okés-e.

2024. jan. 11. 19:37
 12/21 A kérdező kommentje:

Igen, reggel mérem, ébredés után, felkelés előtt, szájban, két tizedesjegyig mérő eszközzel.

A helyzet az, hogy nem tudom, mit kell figyelni a hőn, hogy mikor volt ovulációm. Azt csak lh tesztből tudom.

2024. jan. 12. 08:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Miután megmérted a hőt, írd be egy applikációba, minden egyes nap. Onnantól az jelezni fogja az ovuláció feltételezett idejét 😊 Például Fertility Friend.

Első nap mindig a menstruáció első napja, azt is írd be az applikációba, van rá külön hely, hogy menstruációs vérzés.

Akkor igazolja a hő az ovulációt, ha felmegy a hőmérséklet pár tized fokkal, és fennt marad kb. 3 napig. Ez a nagy átlag, azért egyénileg változat. Tehát az ovulációs teszt előre jósolja, a hőmérőzés utólag igazolja.

Legegyszerűbb 2 naponta együtt lenni, ha babát terveztek, de ezt egy 2 éves mellett azért nem olyan egyszerű, hónapokon át 😂

2024. jan. 12. 09:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy szuper cikk 😊

[link]

2024. jan. 12. 09:26
 15/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Az ovu teszt a ciklus 15. napján volt pozitív. Előtte fokozatosan, apránként emelkedett a hőm. Akkor pont kétnaponta voltunk együtt, ami irtó fárasztó volt a gyerek mellett. Azóta sem…

Egyébként jelentkeztem Janka termékenységtudat tanfolyamára, hogy pontosan megtanuljam, mi miért van. Még egy dolog nem tiszta. Egyesek szerint a pozitív ovu tesztkor kell együtt lenni, mások szerint előtte. Melyik igaz? Mert azt is olvastam, hogy a spermiumok akár 3 napig is várhatják a petesejteket életképes állapotban.

2024. jan. 12. 10:10
 16/21 anonim ***** válasza:

Mindkettő igaz 😊 Előtte is érdemes együtt lenni, mert a spermiumok 3-5 napig is életképesek. Amikor pedig pozitív az ovulációs teszt, onnantól 24-36 óra a repedés, ezért érdemes aznap együtt lenni, az lesz legközelebb az ovulációhoz. Vagy a másnap reggeli együttlét.

Tegyük fel, hogy az ovulációs teszt kedd délután 5 órakor pozitív. Azt nem tudhatod, hogy mikor van a "csúcs", lehet, hogy már délben is pozitív lett volna a teszt, 6-kor pedig már negatív, vagy az is lehet, hogy még este 9-kor is pozitív lenne. Te csak látod, hogy délután 5, pozitív, szuper 😊

Azt sem tudhatod, hogy pontosan mikor van a tüszőrepedés a következő 24-36 órában. Lehet, hogy szerda délután vagy este, de lehet, hogy csütörtökön reggel. A spermiumoknak is idő kell, hogy "feljussanak", és megvárják a petesejtet. Tehát a csütörtök reggeli együttlét már késő lenne.

A példánál maradva tehát szerda este és csütörtök reggel közé tippelhető az ovuláció. Jó, ha hétfőn együtt voltatok, a kedd is jó, a szerda reggel is. Viszont sok doki szerint nem jó a naponta együttlét, tehát hétfő és szerda lenne az ideális. Vagy mondjuk vasárnap, kedd, szerda, biztos ami biztos alapon.

2024. jan. 12. 20:52
 17/21 anonim ***** válasza:
De nem muszáj ennyire követni, teszttel, hőmérőzéssel, 2 naponta együttléttel, ha megterhelőnek érzed, "pihenjetek" kicsit, ne hőmérőzz, tesztelj 1-2 hónapig. Aztán újult erővel folytatod.
2024. jan. 12. 20:55
 18/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Alig várom a tanfolyamot, hogy ezeket mind megtanulhassam.
2024. jan. 12. 21:03
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Fogadj örökbe inkább, nem kötelező sajátot szülni, ha nem sikerül. Egy csomó gyerek örülne neki, ha szeretetteljes családban nőhetne fel, te meg mindenáron a saját kis génjeidet akarod továbbasni. Hidd el, nem olyan kivételes az, hogy erre feltétlen szükség legyen.
2024. jan. 14. 14:39
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Örökbefogadás sajnos nem egy egyszerű folyamat, évekig is eltarthat.

Lelkileg sem való mindenkinek. Komoly pszichológiai vizsgálaton kell átesni hozzá. Tapasztó Orsi rengeteget mesél erről a videóiban.

A kérdező már írta a 8. kommentben, hogy van egy 2 éves gyerekük. Lehet, hogy meglevő gyerekkel még hátrébb kerülnének az örökbefogadási listán.

2024. jan. 14. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!