Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy tudtad elfogadni, hogy...

Hogy tudtad elfogadni, hogy csak lombikkal lehet gyereked? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Minden érintett válasza érdekel, de főleg olyanokra lennék kíváncsi, aki egészséges volt, de mégis le kellett mondania a spontán terhességről. Gondolok itt arra, hogy pl.a pár férfi tagjánál volt csak gond/egyedülállóként vágott bele/"idősebb kor" miatt nem volt idő várni stb.

2023. aug. 4. 09:31
1 2 3 4 5
 21/46 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Mi 40 felett vagyunk és mi 3 éve találtunk egymásra, gyerek valahogy nem akar összejönni. Párom hormonjai rendben vannak, mondjuk a TSH nem jó, de azt kezelik már évek óta, nekem tavaly decemberben nem is volt jó a spermaképem annyira, így csak a lombik jöhetett szóba, egyen már túl vagyunk sajnos sikertelenül. Én személy szerint nem gondolom azt, hogy fiatalabban kellett volna próbálkozni, mert most találtam meg azt a párt, akitől gyereket szeretnék, ennyi, így volt "megírva". Szerencsére van lombik lehetőség, tehát a remény megvan, de amúgy nálunk másra is jó volt a lombik. Legalább kivizsgálás volt, váltottunk intézményt is, sokkal nagyobb a tapasztalatunk, voltak dolgok, amik közben kerültek a felszínre, kitaláltuk mivel javítsam a spermaképem, de ha ez nincs, akkor soha nem tudom meg mik a lehetőségeim, mire vagyok alkalmas, talán sosem jutott volna eszembe, hogy javítsak rajta és akkor csak teltek volna az évek eredménytelenül. Most már ott tartok, hogy rengeteget javult minden értékem, már sokkal nagyobb esélyünk van, hogy spontán is lehessen gyerekünk.
2023. aug. 4. 22:56
 22/46 A kérdező kommentje:

#21!Szoktalak látni más kérdéseknél és nekem is segítettél egyszer, amikor karyotipizálásra mentem.(Ma jött meg az eredménye, az is jó.)A te helyzetedben teljesen megértem, hogy így gondolod. Drukkolok is nektek, hogy összejöjjön bárhogy is 🤞

Nekem is azért nem lett előbb, mert nem volt megfelelő pár, dehát most sincs🤣 Ezért bánom, hogy nem szültem akkor, amikor még nem kellett volna lombik.

2023. aug. 4. 23:04
 23/46 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
#22: Kedves tőled, köszönöm. Nálad ez nem zárja ki azt, hogy később legyen párod, gyerekkel is lehet még, sőt még akár lehet lesz közös is. Mi túl vagyunk már pár körön és persze nekünk is megfordult a fejünkben sok minden, mi is voltunk elkeseredve, mégis talán szerencsénk volt, hogy a cél felé vezető utat megtaláltuk,de kerestük is.
2023. aug. 4. 23:17
 24/46 A kérdező kommentje:

#23! Ja, nem, félreérted, én párt nem akarok egyáltalán. Az mindegy hogy később lesz-e, nem foglalkoztat.

Csak a gyereket akartam spontán terhességből. Engem csak a gyerek érdekel. Lett volna, csak elvetéltem sajnos. Így ha most nem sikerül, záros határidőn belül, akkor még a donor is ismeretlen lesz a lombiknál.

Szóval először el kellett fogadnom azt, hogy nem fiatalon lesz, aztán, hogy nem attól, akit szeretek, aztán most azt, hogy ismeretlentől és lombikkal. Szóval csak kicsit besokalltam a sok lemondástól, azért a hiszti.

2023. aug. 4. 23:30
 25/46 anonim ***** válasza:
83%

Most lehet hogy sokan lecsesznek de nem érdekel .

Számomra is csalódás lessz ha a gyerekem nem spontán fog természetes úton megfoganni hanem lombikkal 😒😓

2023. aug. 4. 23:40
 26/46 A kérdező kommentje:
#25! Én nem tudom, hogy ez miért akkora tabu. Tegye fel a kezét, aki arról álmodott kislány korában, hogyha majd nagy leszek, a férjem (vagy épp, mint esetemben egy idegen), beleélvez egy pohárba, engem meg kiterítenek egy ágyra miután teletömtek hormonokkal, szétszurkáltam magam(meg szétszurkáltak mások az előtte lévő vizsgálatokon), és fehér köpenyes idegenek összedobnak nekem egy gyereket. Hát,nem tudom,ki hogy van vele, de én nem pont így képzeltem. Igen, jó, hogy van, ha máshogy nem lehet, de nem ez volt a terv. Szerintem senkinél.
2023. aug. 4. 23:51
 27/46 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nyilván szerintem senki nem lombikkal akar először gyereket, de ha ezzel lesz, akkor is ugyanúgy a tied/tietek lesz ugyanazokból a sejtekből. A másik része a dolognak meg, hogy azért akik lombikra járnak, közülük sokaknak végül spontán lesz gyerekük, mert mint pl. nálunk is a sok vitamin, nyomelem, életmódváltás amiket ajánlanak, az sokat segít ebben. Sőt, fény derülhet olyan betegségre, vagy olyan problémára, ami eddig nem volt ismert, nálunk is így derült ki méhpolip, de ha ide nem megyünk el, talán sosem. Egyébként meg én azt gondolom, hogy a környezeti ártalmak, az élelmiszerek, a sok reklámozott gyógyszer, meg felesleges szerek amiket az emberek ha kell, ha nem beszednek, az is akadályozhatja a terhességet, a megtermékenyülést, akkor miért lenne gond a lombik?
2023. aug. 5. 07:40
 28/46 A kérdező kommentje:
#27! Ide írtam neked egy szép hosszú választ, csak a rohadt telefonom kitörölte. Ahhoz már nincs türelmem, szóval remélem, a rövidet is érteni fogod. Nincs baj a lombikkal. Ugyanaz a gyerek(nálam mondjuk pont nem, mert más lesz a donor, de általában igen.) Semmivel nem értéktelenebb a természetes úton fogantnál. De pont azért, amit írsz, sokkal több gyerek születhetne spontán, ha meddőség okai nem akkor kerülnének felismerésre, amikor már meddőségi központba kerülnek. A polipok nekem pont egy sima nőgyógyászati vizsgálaton derültek ki, az felismerhető. De egy csomó "néma kór", ami kezelhető, nem derül ki, csak ha az ember egy vagyont költ rá. Miért nem lehet néhány alap vizsgálat néhány évente ingyenesen elérhető szűrés?(A kérdés költői persze.) Gondolok itt pl.a nagy laborra, hormonpanelra, cukorterhelésre, férfiaknál sperma vizsgálatra. Gyermekvállalási szándéktól függetlenül kiderülne és kezeltethetné pl.a pajzsmirigy betegséget, vagy az inzulinrezisztenciat. Nem akkor derülne ki, amikor már cukorbeteg. Vagy pl. Julika 3 gyereket szeretne 30 fölött, de hopp 32 évesen szembesül vele, hogy nem jön a gyerek. Ja, leállt a ciklusa, mert korai petefészek kimerülése van. Mennyire más lett volna az élete, ha mondjuk 26 évesen mérnek egy AMH-t és azt mondják neki, tervezze ezt újra, mert akkor már nem lesz rá lehetősége. Vagy pl.nálatok. Ha tudod, hogy nem túl jó a spermaképed, hiába vagy egyedülálló, amikor "idősebben" találkozol az igazival már felturbóztad és nem megy el X év, hanem amikor eldöntitek, hogy jöhet a gyerek, hamarosan jön is spontán.
2023. aug. 5. 11:43
 29/46 Ypszilon1980 ***** válasza:
#28:Ezzel teljesen egyetértek. Azt valamelyik más hozzászólásban írta valaki, hogy a lombik nem olyan, mint egy spontán terhesség, de mindegy is, mert nem csak itt, de sokan amúgy így gondolják. Sajnos nálunk nem derültek ki a gondok lombik program előtt semmilyen vizsgálaton, pedig volt jó pár, de legalább most kiderült valami.
2023. aug. 5. 11:57
 30/46 A kérdező kommentje:

#29! Hát, igen, rengeteg élethelyzet van, amiben segítene. Pl.ott van az a nő, akinek azt hiszem, te is válaszoltál. Harminc 1-2 éves. Olyan alacsony az AMH értéke, hogy lombikkal is alig van esélye. Teljes tagadásban van. Neki "csak" az a rossz, csak egyszer mérték, az nem számít, javulhat, nem akar lombikot. Ha mondjuk 5 évvel ezelőtt megmondják neki, hogy korához képest alacsony az AMH, korai petefészek kimerülésre kell számítani, akkor van ideje elfogadni. Dönthet úgy, hogy mindenáron spontán akar és inkább előre hozza, vagy bevállalja a lombikot és csak kicsit hozza előrébb, elgondolkodik az örökbefogadáson és időben beadja, mert tudja, hogy sokat kell várni, vagy lemond a gyerekről. De van ideje alaposan átgondolni, nem sokkos állapotban, hirtelen.

Ugyanilyen felháborítónak tartom, hogy csak 3 vetélés után vizsgálják az okot. Ha egy után vizsgálnák legalább a vezető okokat, lehet, hogy 80%-nál kiderülne, hogy egyszeri véletlen volt, mert az a magzat életképtelen lett volna, de a másik 20-nak nem kéne még 2 vetélést átélnie, hanem lenne már 2 egészséges gyereke, mert kiderülne, hogy mondjuk csak vérhigítót kell szúrnia vagy progreszteron pótlást, vagy bármi.

2023. aug. 5. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!