Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Segítségeteket IR lenne a...

AnitaLia kérdése:

Segítségeteket IR lenne a kérdés. Mennyire rossz ez az eredmény? Ha egyáltalán rossz

Figyelt kérdés

Most kaptam meg az eredményt,nem tudom értelmezni. Segítsetek légyszíves

Glükóz terhelés

0 perc 6.3

60 perc 14,9

120 perc 7,2 mmol/l

Inzulin OGGT

0 perc 15,8 mIU/l

60 perc 163 mIU/l

120 perc 159 mIU/l

1 éve nem jön a baba,hétfőn lesz petevezeték átfújás

Ez mellett bal petefészek 1 cm dermoid ciszta

Korrigált calcium magas

HDL-koleszterin alacsony

LDH magas

Szenzitiv C-rekatív protein magas

D3/D2 vitamin alacsony

Tumormarker eredmenye hiányzik még

Köszönöm a válaszokat

2023. jún. 29. 23:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
35%
Én meg annyival egészíteném ki a korábbiakat, hogy az éhomi inzulinod is nagyon magas. 3 körül lenne az ideális, 5 felett pedig már nem jó. Egyszóval minden értéked rossz.
2023. jún. 30. 10:04
 12/26 anonim ***** válasza:
27%
#11! Azért ne essünk túlzásokba. Kezdő inzulinra nagyon tág határok között dolgoznak, de a legszigorúbb referencia tartomány szerint is jó 5-ig. Ez leginkább versenysportolóktól elvárt, de van, ahol 23 a felső határ. A legáltalánosabb pedig, hogy 10-ig ok. A kérdezőnek a kezdő inzulinjával van a legkisebb probléma.
2023. jún. 30. 10:21
 13/26 anonim ***** válasza:
31%
Sehol nem felsőhatár a 23. 5 alatt kéne lennie, 10 felett már mindenképpen súlyos a gond.
2023. jún. 30. 12:20
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták: úgy szar, ahogy van. Nem csak IR, hanem IFG.

Mindenképpen kezelést igényel. Nem tudom, mennyi túlsúlyod van, de a fogyás az elsődleges.

2023. jún. 30. 13:01
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

11: a kezdő inzulin 8-24ig jó. Megnéztem a tesztemet és nekem ez volt rajta referencia tartományként.

Kérdező: betegjogi képviselőnél jelentsd be a háziorvost, mert nem normális vagy nem ért ahhoz amit csinál és felelőtlenség volt a részéről, hogy nem adott egyből beutalót belgyógyászatra + diabetológiára...szánalmas milyen orvosok vannak.

2023. jún. 30. 13:50
 16/26 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy mi van megadva referencia tartománynak a laborleleten, de én aztán nem fogok itt erősködni. Nem az én egészségemről van szó. Van egy jópár laborvizsgálat, aminek a kiértékelésével messze le vannak maradva a térség orvosai. Lehet itt mondogatni, hogy az éhomi inzulinja a legkisebb gondja, vagy meg lehet próbálni egy kicsit kerek egészként nézni a problémát és a beteget. Szegény nőnek minden baja van, és mindegyik egymással összefügg. Ezen a leleten kb minden rossz, és ez itt a lényeg. (Tetszik vagy sem, az éhomi inzulin is magas. Aki nem hiszi járjon utána, csak ne a femcafén.) Sürgősen egy nagyon komoly életmódváltás kéne neki.

A CRP mennyi pontosan, kérdező?

2023. jún. 30. 14:23
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
A leletek szereplő tarományok kb 50 évesek és rég elavultak.
2023. jún. 30. 15:25
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

#16! Azon senki nem vitatkozott, hogy a kérdezőnél nagyon súlyos a gond. Kivétel nélkül mindenki leírta, hogy az eredményei nagyon rosszak. A glükóz és az inzulin értékeket mindig egyben kell vizsgálni és egyértelmű, hogy az övé külön is, egyben is rossz.

Az attól még tény, hogy a kezdő inzulin 10-ig egyáltalán nem probléma. Ha az összes többi szám tökéletes lenne, a kezdő inzulin meg 10, senki nem foglalkozna vele, sőt, megkockáztatom, hogy tökéletes értékek mellett 15,8-cal se.

Azt az orvost meg, amelyik 7-es éhgyomri cukorra legyint, valóban perelni kéne! Életveszélybe sodorhat embereket!

2023. jún. 30. 15:54
 19/26 anonim ***** válasza:
52%

5+15-ös válaszoló vagyok. Nekem 8,86 a 0-s inzulin és senkit sem érdekel, mert az éhomi cukrom 5. 60 perces inzulin értékem nem igazán jó szerintem, de a cukrom 7,8 ami éppenhogy belefér a 120 perces vércukrom se állt vissza 5-re csak 5,6-ra. Az inzulin szépen csökkent addigra de nem a kezdeti értékre. Erre azt mondták nekem, hogy kezdődő IR, túlsúly 7kg volt rajtam. Na mind1 mégis terhes lettem (minden más értekem jó: hormonok, pajzsmirigy, petefészek...stb.)

Kérdező: hány kg túlsúly van rajtad? (Milyen magas vagy mennyi kgval?) Ha tippelnem kellene az értékeid alapján 30 kg túlsúlyra tippelnék.

2023. jún. 30. 16:21
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
5,15,19 vagyok. Amúgy terhesség alatt pl az inzulin senkit nem érdekel. Csak a 0 és 120 perces cukrot nézik, mert a terhesség alapból inzulinrezisztens állapot, úgyhogy kérdező ezt mindenképp kezelni kell, mert nem csak a teherbeesés lesz nehezebb így hanem terhesség alatt neked valszeg elégge megemelkedne a cukorszinted ami a magzatra is veszélyes.
2023. jún. 30. 16:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!