Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ilyen igazság az élet,...

Miért ilyen igazság az élet, jogosan húztam fel magam?

Figyelt kérdés

Férjemről 2 éve kiderült, hogy meddő, donor mellett döntöttünk. Már túl vagyok a 4. beültetésen és ez sem maradt meg, pedig engem teljesen egészségesnek tituláltak az orvosok és termékenynek.

Előző héten találkoztunk a barátainkkal, ahol bejelentették, hogy abszolút nem tervezetten összejött nekik a babájuk egy nyaralás során és az volt a téma, hogy azon felül, hogy örülnek neki mennyire bestresszeltek, mert nem gondolták, hogy egybol elsőre össze fog nekik jönni. Nem tudják, hogy mi van velünk, de én annyira felidegesítettem magamat ezen, hogy rosszullétre hivatkozva hazakértem magam. Egyszerűen marha szarul esik, hogy mi már évek óta próbálkozunk és ennyire szerencsétlenek vagyunk, másnak meg összejött egyből és azon pánikol, hogy úristen miért ilyen hamar.

Én reagálom ezt túl?

2023. jún. 8. 18:05
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
78%

Igen

Te

Szerencsére az emberek többségének simán összejön.

Ez a te helyzeteden nem vàltoztat.

Jobb lenne, ha nekik is sz..ar lenne?

2023. jún. 8. 19:02
 12/39 harebell ***** válasza:
87%

Lehet írni, hogy túlreagálod, de mindannyiunk életében van olyan helyzet, amikor érzékenységünkben túlreagálunk valamit, ez valahol természetes. Ha jól értem, nem mondtál nekik semmi rosszat, nem rajtuk vezetted le a feszkót, egyszerűen kimentetted magad egy helyzetből, ami érzelmileg túl megterhelő volt. Ez szvsz még belefér.

Hosszútávon viszont nem tesz jót ez a mentalitás. Rengeteg hasonló igazságtalanság van az életben, meg kell tanulni helyén kezelni. Eshet rosszul, lehetsz dühös, valahol jogos is, de nem mindegy, hogy egy-egy rossz pillanatod vagy rossz napod van, vagy állandóvá válik ez és teljesen megkeseredetté válsz.

Próbálj meg lazítani. Igyál-egyél, amit jólesik, kapcsolj ki, töltődj. Jobban javítja az esélyeidet a teherbeesésre, ha kiegyensúlyozott vagy, mint ha csapvizet se mersz inni, annyira be vagy már feszülve.

2023. jún. 8. 19:11
 13/39 anonim ***** válasza:
87%
Nem jogos de abszolút érthető. Attól, hogy nektek nehéz másnak még lehet egyszerű. Ha nem tudnak a ti helyzetetekről akkor pedig hülyeség felhúzni magad. Ha én tudom, hogy a barátnőm küszködik a teherbeeséssel akkor finoman tálalom a saját örömöm, kicsit visszafogom magam mert tudom, hohy neki biztos nehéz.
2023. jún. 8. 19:13
 14/39 anonim ***** válasza:
93%
Az érzéseid teljesen jogosak. Az, hogy egy éve nem iszol alkoholt, mert "mi van ha", teljesen fölösleges és többet ártasz ezzel magadnak, mert köldökzsinór nincs a 6. hétig, tehát kb nincs jelentősége, hogy előtte mit viszel be a szervezetedbe (nyilván érdemes minél egészségesebben élni, de ez független a teherbeeséstől). Én is átmentem ezen, 4 év meddőség/próbálkozás után estem végre úgy teherbe, hogy meg is maradt, de az soha eszembe nem jutott, hogy a terhesség alatti korlátozásokat már a teherbeesés előtt bevezessem (mondjuk én utálom az alkoholt speciel, de gondolj bármi másra). Még egyszer: az, hogy ezeket érzed, normális. Az, hogy ebből mi "hallatszik ki", az sajnos rajtad múlik...
2023. jún. 8. 19:13
 15/39 A kérdező kommentje:
Őszintén bevallom nektek, hogy már az egy gát nálam, hogyha terhes leszek akkor sem a férjemtől, hanem egy donortól. Így már alapból nem tudom frlhőtlenül megélni és romantizálni ezt az egészet. Én az örökbefogadástól viszolygok, így az emiatt nem opció, valamint át akarom élni milyen terhesnek lenni. Például mikor összeházasodtunk én nem is akartam nagy esküvőt, ő akarta, belementem, az volt a deal, hogy oké, de akkor én utána szülni akarok. Elegem van már abból, hogy mindenben más dolgai teljesülnek az enyém meg mindig elbukik...
2023. jún. 8. 19:14
 16/39 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem egy dolgot helyre kéne tenned magadban: nem a te terhességedet veszi el, aki terhes, nem a te gyerekedet szüli meg és neveli fel. Ha úgy vesszük, végtelen számú terhesség/gyerek van, akik közül egy épp a barátaitoknak jutott, de az nem a tiéd volt. Ettől még a te terhességednek/gyerekednek az elméleti lehetősége ugyanúgy megmaradt, és pont ugyanannyi esélyed van rá, mint eddig.

2023. jún. 8. 19:18
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

10es, nem nem tudunk tökéletesn túllépni egyedül. Én ezért kértem szakember segítségét, mielőtt nemcsak én kattanok be, hanem a környezetem életét is pokollá teszem.

2 év után én is elkezdtem azt amit a kérdező. Elolvastam minden szakirodalmat három nyelven, ami azt állította segít a teherbeesésben. Speciális diétát állíttattam össze( no cukor, no gyorsan felszívódó egyéb szénhidrát, kombinálva pajzsmirigy diétával), nem ittam alkoholt, nem mentem el barátokkal szórakozni, mert azt olvastam a megtermékenyüléshez kipihentnek kell lenni. Nem tűrtem el ha a környezetemben valaki rágyújtott, vagy ivott mert azt gondoltam semmibe néz. Ezzel azt értem el, hogy összevesztem a barátaimmal, a közvetlen családommal, és majdnem ráment a párkapcsolatom is erre, és arra, hogy aszerint terveztem a napjainkat, hogy mikor kell együtt lennünk.

Szerencsére időben észhez térítettek, és elkezdtem terápiára járni, ami segített hogy elengedjem ezt a görcsölést, és élvezzem az életet míg nem jön össze a gyerek. És igen, a miénk is egy eldurvult ivászat és vizipipázás után fogant meg, a nyaraláson.

Jelentem, semmi baja, ügyes, okos nagyfiú.

2023. jún. 8. 19:21
 18/39 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem meg nem reagálod túl. Nekem is rosszul esne a helyedben. Ha nem szóltál be nekik, hanem csendben leléptél, semmi kivetnivaló nincs a viselkedésedben.

Amúgy nem értem, miért kell beültetést csinálni, ha neked alapban lehet babád? Nem a befecskendezést szokták ilyenkor csinálni? Az nagyon nagy százalékban sikeres, és a nőnek kevésbé macerás.

2023. jún. 8. 19:22
 19/39 A kérdező kommentje:

18.

Azért lombikkal csináljuk, mert már 38 éves vagyok, a genetikus pedig ezt látta biztosabbnak és gyorsabbnak. Most már a 4. különböző donort kaptam, de ezcsem maradt meg. Általában az 6. hétben elvetélek, szikhólyag kialakul, embrió nem.

2023. jún. 8. 19:29
 20/39 anonim ***** válasza:
64%
Túlreagálod. Ők még csak nem is tudják, hogy nektek problémáitok vannak. Nekünk is elsőre összejött, én is kiakadtam képzeld.
2023. jún. 8. 19:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!