Van itt olyan, aki 40 fölött elvetélt, de utána sikerült még szülne?
11-es vagyok, igen, habituális vetélés miatt elküldtek trombózis-panelt csináltatni, de más egyébre nem.
Mekem is úgy írtak fel Merckformint (IR gyógyszer), h talán az segít, és bár elveszítettem, de a legelső várandósságomat biztosan annak köszönhettem, előtte 4 évig próbálkoztunk sikertelenül. A gyógyszer szedése után a teherbeesés működött, a megtartás nem...
Amit én még szedtem, az a méhpempő és az inofolic.
A méhpempőt csodaszernek tartom, nálam mindent helyretett :)
Még annyi, h 3 nőgyógyásznál jártam, mindhárom úgy kezelt, mintha huszonévesen mentem volna, semmi különbséget nem tapasztaltam. Szerintem cserélj nőgyógyászt, mert ez a negatív hozzáállás nem segít, sőt, csak újabb stresszfaktor.
És én is benne vagyok a 40 felett szülők csoportjában facebookon, valóságos csodákat lehet ott olvasni - ott te a koroddal a fiatalok közé számítasz, úgyh bőven lehetsz még édesanya :)
#24! Igen, arra a gyógyszerre gondoltam. Én eddig nem akartam volna gyógyszert, ha nem muszáj, de mostmár bármit beszednék. Lehet, hogy a diétám csak a teherbeeséshez volt elég.🤷🏼♀️
Nincs nőgyógyászom. Ez a körzetes. Szerintem kicsit skizo, mindig tök mást mond. Tavaly volt egy műtétem, azt mondta, anélkül esélytelen a terhesség. Kérdeztem, és utána? Lát még bármi akadályt? Nem, hát, utána persze, lehet terhes, de ezt meg kell csinálni. Műtét után: Miii? Hát, ennyi idősen hogy akar terhes lenni? Lombikkal esetleg. Spontán nem fog már teherbeesni, arra ne is gondoljon.
Meddőségiben: Semmilyen vizsgálatot nem kértek, ami "nem kell a lombikhoz". Mondom, én azért megpróbálnám spontán is, ha tudnám, hogy nincs kizáró ok, de ehhez tudnom kéne, hogy mondjuk átjárható vagyok-e. Na jól van, adok arra is, ha annyira akarja. De látszott, hogy bolondnak néz kicsit. Utána jelentkeztem átjárhatóságira. (Ugye, a meddőségiből küldtek, fel se merült, hogy spontánban is gondolkodom, ezért nem értették, minek az átjárhatósági.) 2 doki volt bent. Párhuzamosan tolták: Tudja, mennyi esélye van arra, hogy spontán teherbe esik, ENNYI IDŐSEN??? Egy tv műsort ajánlottak, amit egy kollégájuk csinált, pont erről szól. Á, felejtsem el.
Már annak is örülök, ha egy orvos nem szól semmit. Nem kell, hogy áltasson, de akkor inkább ne mondjon semmit. Egyedül a dokim egy asszisztense(vagy helyettes, nem tudom) mondta, hogy ne vicceljen, dehogy öreg, önnél jóval idősebb kismamák is járnak hozzánk. (Na, most akkor a dokim azokról miért nem tud?)
Komolyan már azon gondolkodtam, ezek nem is a papíromon nézik a koromat, hanem biztos 60-nak nézek ki😂
2,5 év próbálkozás, közben kemiaik, 1 missed ab, aztán 41,5 évesen sikerült, de akkor már úgy voltam vele, ha nem lesz tesó, nem lesz. Előtte egy hónapot voltunk Cipruson :) Most 29 hetes terhes vagyok. 42 éves leszek 2 hét múlva. Második gyerek. Q10-et szedtem, meg korábban dhea-t is 3 hónapig.
Ennyi idősen még nem kell feladnod. Én a fb-os vetélős csoportból kiléptem meg az összes babásból és a 40 feletti babavárós csoportokba léptem be. Külföldibe is.
#27! Gratulálok! Boldog babavárást neked!
Én nem vagyok csoportokban, mert eleve Facebookon se vagyok.
Én az első babámmal 39 évesen estem teherbe, előtte volt két korai vetélésem. A nőgyógyászom elküldött trombózis panel vizsgálatra és kiderült, hogy mthfr heterozigóta vagyok (nem tudom a folsavat hasznosítani), ezért vetéltem el. Azt mondta, ha teherbe esek, akkor clexane injekciót kell végig szúrnom. Szóval terhes lettem, az injekciónak hála meg is maradt. Sajnos a 38. héten nem volt szívhangja és meg kellett szülnöm a halott babámat. Teljesen egészséges volt, nem tudni, hogy miért történt. Utána majdnem 1 év kellett, hogy lelkileg valamennyire
helyre jöjjek és újra merjünk próbálkozni. Addigra már pajzsmirigy alulműködésem is lett és IR-es lettem. A gyógyszerek beállítása után a 2. hónapban terhes lettem 41 éves koromban és megszületett az egészséges kisfiam. Most lesz 5 hónapos. Egy kis tünemény, igazi vasgyúró. A terhességem annak ellenére, hogy a betegségeim, a korom és az első babámmal történtek miatt veszélyeztetett volt, probléma nélkül lezajlott. Csak több uh-ra, cukorterhelésre és vérvételre kellett mennem, mint másoknak. De minden kellemetlenség megérte. Örülök, hogy hittem abban, hogy lehet nekem is babám a veszteség után. Sok erőt és hitet kívánok neked is!😊
#29! Hú, minden elismerésem, hogy ilyen kitartóan végig tudtad csinálni. Nem kérdés, hogy minden kellemetlenséget megér. Gratulálok a kisfiadhoz, sok boldogságot kívánok nektek!
Köszönöm szépen. Azóta velem is újra megtörtént a csoda. Még nem tudom, mi lesz a vége, de nagyon bízom benne, hogy ezúttal happy end. 13 hetes vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!